Ovatko työkaverit ystäviäsi?

greynanatomia.jpg

Tv-sarja Greyn anatomiassa työkaverit ovat myös kämppiksiä ja parhaita ystäviä. Hyvä juttu? Huono juttu? Sano sinä!

 

Faktat tiskiin: Vietämme työpaikalla noin puolet valveillaoloajastamme. Toisin sanoen vietät työkavereidesi kanssa huomattavasti enemmän aikaa kuin kenenkään muun ystävän. (Ilahduttava vai masentava ajatus?)

Yhdelle työkaveri on sielunsisko, jonka kanssa voi suunnitella kesälomaa ja lähteä työviikon päätteeksi baariin. Toisella ei ole edes kahvitunnilla mitään puhuttavaa. Se ei välttämättä haittaa. Työt on helpompi jättää työpaikalle, kun jumppatuntinsa ja kahvilahetkensä jakaa ihan eri ihmisten kanssa.

Teemme aiheesta juttua marraskuun Trendiin ja kuulisimme mielellämme kokemuksia teidän ja työkavereidenne ystävyydestä. Kerro siis:

Ovatko työkaverisi myös ystäviäsi? Mitä hyvää ja mitä huonoa se on tuonut elämääsi?

 

Teksti: Emmi, joka on ehtinyt sekä lentää työkaverin kanssa kesälomareissulle että istua hiljaa kahvihuoneessa

Kuva: A-lehtien arkisto.

Kommentit (23)
  1. Minulla on ainakin 4 entistä työkaveria jäänyt ystäviksi ja joukko voi lisääntyä 1 – 2:lla. 1 näistä ystävistä on yli 10 vuoden takaa. Loput ovat viimeisestä työpaikastani, minkä menetin tänään. En oikeastaan sure työpaikan menetystä – ei ollut kovinkaan kaksinen – mutta se tapa, jolla sen menetin, surettaa ja suututtaa. No, uudet työpaikat ovat jo tiedossa. Ja työpaikan parhaat ihmiset sain ystävikseni. Heistä olen onnellinen.

  2. Pääasiassa työsuhteeni ovat olleet enintään puolen vuoden pituisia ja siinä ajassa ei juurikaan ehdi ystävystyä. Viime vuotisessa työpaikassani oli ikäiseni tyttö, joka työskenteli samoissa tehtävissä, mutta eri tiimissä. Elämäntilanteemme ja ajatuksemme (työ)asioista osuivat hyvin yhteen. Lisäsi töissä viihtymistä hurjasti, kun oli joku kenelle purkaa ajatuksia. Olemme edelleen tekemisissä, vaikka emme samassa työpaikassa olekaan, mutta en kuitenkaan luonnehtisi häntä ystäväksi, sillä olemme tunteneet niin vähän aikaa.

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *