Painavaa asiaa ulkonäköpaineista

virpi.jpg

Ulkonäkö, tuo naaman ja vartalon alueella loimottava asia, on aina mielessä. Nykynainen kamppailee sen suhteen yhtä aikaa kahdessa ääripäässä: kuinka olla tosi, tosi, tosi hyvännäköinen ja samaan aikaan väheksyä ulkonäön merkitystä omassa elämässään.

Onneksi julkkikset ja media ovat apunamme näiden kahden täysin ristiriitaisen tavoitteen kanssa. Tässä muutama yleisin keino, joilla he sen tekevät.

1. Nainen Instagramissa ilman meikkiä  – On ymmärrettävä, että meikittömän selfien julkaiseminen näinä aikoina on vähintään yhtä rohkeaa kuin suffragettien toiminta 1900-luvun alun Britanniassa.

Siinä hän on, noin vain internetissä paljaana ja haavoittuvana ilman ripsaria (tosin pidennykset kyllä) ja vain pikkuisen BB-voidetta (ei ole meikkiä, on ihonhoitoa!) ja huulirasvaa.

Helposti ja pinnallisesti voisi ajatella, että meikittömässä selfiessä kaunis ihminen vain haluaa elbailla, että olen muuten todellakin aikamoinen bööna. Vaan ei. Siinä on mukana jokin syvällinen sanoma. Ottakaa opiksi se jokin.

2. Nainen Instagramissa alasti – Sama asia kuin edellä, paitsi sanoma on paljon syvällisempi, jopa kantaaottava. Se on jotain, niinku, että mulla ei oo vaatteita, oon alasti.

Belfiet – Peräloosteristaan itse otetut valokuvat ovat tervetullut tuulahdus kasvokeskeiseen ulkonäkökulttuuriin. Nyt esille pääsevät paremmin myös ne, joiden naama ei ole niin kummoinen, mutta joilla on hyvä perse.

3. Ulkonäköjulkkis pohtii syvällisiä  – ”Rakas minä itse, sata kuormaa heinää ja sen jälkeen te kaikki tärkeät Face-peukalot ja Insta-sydämet. Olen ylpeä itsestäni, hieno ihminen, kaunis ja kasvoni on ammattilainen täydellisesti varjostanut. Ajattelin eilen, että kaikista tärkeintä on, että sieluni on kaunis, koska ihminen voi olla päältä kaunis, mutta ruma sisältä. Tämän omaperäisen oivallukseni sain, kun selailin Insta-tiliäni. Keskustelin siitä tuntikausia mieheni ja äitini – jotka muuten molemmat kannustavat ulkonäköni kaupallistamisessa täysillä – kanssa samalla, kun tunsin sydämessäni suurta rakkautta itseäni kohtaan. Ja ehkä vähän myös Jeesusta, jolle olen kiitollinen, että hän loi minut paljon paremman näköiseksi kuin omaksi kuvakseen. Nyt voit tilata kaupallisen tiimini kehittelemän appsin, jolla voit tarkistaa myös oman sielusi kauneuden. Jos se on kaunis, sovellukseen ilmestyy minun kuvani.”

4. Maailman kaunein nainen kertoo, että hänelläkin on ulkonäkökompleksi – Ei paljon enää oma peukalonkokoinen syylä nenässä haittaa, kun todella menestyneelle, hyvännäköiselle Hollywood-muijallekin on sanottu, että hän on maailman viiden ällöttävimmän naisen joukossa. Kylläpä helpotti!

5. Katsokaa, laihalla julkkisnaisella on rumaa ihoa – Koska tunnetusti vahingonilo parantaa kaikki ihmisen omat traumat, ja etenkin on tärkeää todistaa, että laihakin voi olla ruma.

6. Tunnustan, että olen ottanut silikonit! – Niin, haluan selittää  miksi tein sen, että ymmärtäisitte ratkaisuni. Ensin rintani olivat pienet. Nyt ne ovat isommat. Tämän avoimen tilityksen tarkoituksena on kannustaa, että ota sinäkin, vain 5000 euroa, myös osamaksulla.

7. Hei, sun kannattaa hyväksyä itsesi! – Tässä siis mä, kaunis julkkis, jolle on tehty muutamia pikku ulkonäköjuttuja haluan viestittää, että just sun kannattaa hyväksyä itsesi sellaisena kuin sä olet, se on varmasti tosi siisti juttu sulle.

8. Jokainen saa tehdä omalle vartalolleen mitä haluaa -asenne – Tietysti lääketieteellisen osaamisen rajoissa. Esimerkiksi vasemman käden keskisormi otsassa olisi huippuseksyä. Kunhan otsassa ei ole mitään ällöttäviä ryppyjä.

9. Syvälliset johtopäätökset – Diu-dau-piu-pau-viri-viri-tööt-tööt. Tissit.

Eikö tämä kaikki viisaus saanut oloasi paremmaksi? Tämä saa!

https://youtube.com/watch?v=83NOnqkOSik

Virpi Salmella on enemmänkin asiaa:

Suuri turvallisuus- ja ymmärtämispostaus Seksivinkkejä teille, tavalliset ihmiset

Kommentit (3)
 1. Rittisruttis
  12.4.2016, 11:03

  On myös raskasta olla liian kaunis. Kaikki kunnon roolit menee rumille. En ole bongannut muita kuin hoikkia pitkähiuksisia naisia hollywood-leffoissa mutta käsitykseni rumuudesta on varmasti vääristynyt kun olen itse tavallinen talliainen.

  http://popcrush.com/charlize-theron-too-beautiful-gq-interview/

  Theron sen kertoo. On perseestä olla maailman kauneimmaksi äänestetty ja päästä vain Lumikin pahaksi äitipuoleksi.

 2. Hihi, mennään synkassa kivasti. Aamulla pistin itte omassa blogissa haastetta pystyyn samaisen aiheen tiimoilta. 🙂

  1. No ni, sitä on selvästi ilmassa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *