Päivän ärsytys: naapurit helvetistä

leena_markkanen.jpg

 

Pietaa väsyttää. Syynä ovat naapurit, joille hiljaisuus on suhteellinen käsite. Korvatulpat korvissa voi nukkua melusta huolimatta, mutta jatkuva metelöinti tuntuu varsinkin herkkäunisesta kurjalta – ja on sitäpaitsi yleensä järjestyssääntöjen vastaista.

”Kaipaan sitä meidän edellistä naapuria, joka huusi aina aamuisin samaan aikaan ’Mitä vittua?!’ Ainakin tiedettiin, että se on vielä hengissä.”

Niin – oikein karmea naapuri voi saada ihmisen jopa ikävöimään edellistä, vähän vähemmän karmeaa naapuria.

 

Onko sinulla ollut metelöivä naapuri? Mikä neuvoksi, jos seinän takaa kuuluu jatkuva mekkala?

 

Teksti: Toimituksen harjoittelija Anni Kemppainen, joka muistelee opiskeluaikojensa ensimmäistä naapuria: suomenruotsalaista hippiä, joka poltti pilveä asunnossaan ja tupakkaa rappukäytävässä sekä piti äänekkäitä bileitä mahdollisimman epätodennäköisinä ajankohtina – juhliminen saattoi alkaa esimerkiksi maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 4.30

Kuva: Leena Markkanen/ A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit (17)
  1. Huh huh, kiitoksia kaikille kommenteista! Ja tsemppiä niille, joiden naapurina on joko metelöijä tai kyttääjä. Joillekin on vaikeaa kulkea kultaista keskitietä.

  2. Minulla on tällä hetkellä pieni ongelma naapurieni suhteen: yläkertaani muutti muutama kuukausi sitten pariskunta, jotka riitelevät to-del-la äänekkäästi ja usein. Tai no, ainakin pariskunnan nainen riitelee, mutta kai siellä toinenkin osapuoli on, vaikka hänen ääntään harvemmin kuulee, haha. Erityisen ongelmalliseksi asian tekee se, että huuto alkaa yleensä aikaisintaan kymmeneltä illalla ja jatkuu siitä tunnin, pari, mikä tekee nukahtamisen aika mahdottomaksi. Pari kertaa olen herännyt huutoon jopa keskellä yötä. Luulen, että tilanteen ollessa päällä he eivät tule ajatelleeksi, että heidän riitelynsä kuuluu naapuriin todella hyvin. Tilanne tuntuu jotenkin niin kiusalliselta, että en ole kehdannut mennä pyytämään volyymin laskemista. Vaikea mennä sanomaan, että ”Hei, voitteko riidellä vähän hiljempaa?”. 😀 Onko jollain kokemuksia, miten tällaisen tilanteen voisi hoitaa ”siististi”?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *