Päivän kysymys: Aiotko osallistua Lihattomaan lokakuuhun?

lihaton.jpg

Aamiaispekoni – toiselle odotettu viikonlopun herkku, toiselle se viimeinen vaihtoehto.

Docventures haastaa ihmiset jälleen Lihattomaan lokakuuhun. Tempaus sai alkunsa viime vuonna, kun Docventuresin studiovieras Leo Stranius haastoi Riku Rantalan kuukauden lihattomaan ruokavalioon. Facebookissa haasteeseen ilmoittautui mukaan 30 000 osallistujaa.

Uusimman suomalaisen ravitsemussuositusten mukaan punaista lihaa tulisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa, mutta monet suomalaiset syövät jopa kilon verran lihaa yli tarpeidensa. Pyjamapäivä -blogin pyjama pysähtyi pohtimaan, syödäänkö heidänkin perheessään liikaa lihaa – miksi tomaattikeitto ei ole päässyt ruokalistalle pitkään aikaan? Annakarin puolestaan kertoo, että iänikuisen spagetti ja jauhelihakastike -yhdistelmän lisäksi kotona syödään nykyään enemmän pinaatti- tai pestopastaa, kalaa, sosekeittoja ja soijabolognesea.

Aiotko osallistua Lihattomaan lokakuuhun? Miksi aiot / et aio?

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (16)
  1. En osallistu. En ole syönyt lihaa 19 vuoteen enkä aio sitä koskaan enää syödäkään. En myöskään kaipaa sitä missään muodossa. Minulle jokainen kuukausi on lihaton.

    En itse ymmärrä sitä että liha pitäisi ”korvata” jollakin, että jokin toinen ravintoaine toimisi lihan korvikkeena. Toisin sanoen ruoka olisi perustaltaan sama mutta liha vain vaihdetaan johonkin toiseen aineeseen, mieluiten vielä niin että vaihdos olisi mahdollisimman huomaamaton. Minusta kasvisruokaa pitää/kannattaa lähestyä ihan omana itsenään, ei minään muokattuna liharuokana. Sienet sieninä, tofu tofuna ja ruoka rakennetaan niiden ympärille ja niiden kautta.

  2. En aio, just ollaan saatu taas hirvi pakkaseen pari viikkoa sitten ja poroerotuskausi on aluillaan.

    Sen sijaan tehotuotettua lihaa vähennetään taas kun on parempaakin saatavilla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *