Päivän kysymys: Aiotko tehdä juhannustaikoja?

maisema.maya_.jpg

Tulevana viikonloppuna Suomessa taiotaan roppakaupalla perinteikkäitä juhannustaikoja. Tradition mukaan juhannustaika tehdään, jotta näkisi tulevan puolisonsa, saisi naimaonnea, löytäisi aarteen tai siunaantuisi taikavoimilla. Taikoja on internet pullollaan – googlaamalla niitä löytyy tusinoittain (ja mehän googlasimme).

Toimituksen 3 suosikkitaikaa:

1. Naimakuntoiset ja -haluiset tytöt kieriskelevät alasti poikatalojen pelloissa, jotta talojen pojat tulisivat heitä armastelemaan.
Tämän taian on pakko toimia. Kyllä pojan pitää olla melkoinen puusilmä, jos ei hän alasti niityllä kieriskelevästä tytsystä innostu.

2.  Laita vasemman jalan sukka väärin päin jalkaan nukkumaan mennessäsi. Unessa näet tulevan sulhosi.
Tämä taika saa toimitukselta pisteitä helppokäyttöisyytensä ansiosta. ”Sukathan ovat jalassa väärinpäin helposti ihan muutenkin…”

3. Kerää juhannusyönä seitsemän kukkaa ja ylitä seitsemän aitaa ja nuku kukat tyynyn alla. Unessa näet tulevan puolisosi.
Tämä taika on kiva, koska kukapa ei kukista tykkäisi? Seitsemän aidan ylittäminen voi tosin olla hankalampaa. Saako mennä edestakaisin moottoritien poikki? (Emme suosittele.)

Maya kirjoittaa lisää juhannustaioista blogissaan Kesä, eikä mitään tekemistä. Lue Mayan koko juttu täältä.

”Kovasti ovat nuo taiat nakupelleilyä, mutta mitäpä sitä ei nuori neitonen kesäyössä tekisi, jotta tulevan sulhonsa näkisi”,

Maya kirjoittaa. Niinpä.

Kerro meille tämän postauksen kommenttiosiossa,

aiotko sinä tehdä juhannustaikoja?

 

Kuva: Kesä, eikä mitään tekemistä

 

Kommentit (1)
  1. Mahdollisten taikojen lisäksi ajattelin vaalia juhannustunnelmaa myös väkertämällä niityn kukista seppeleen. Osaankohan vielä monen vuoden tauon jälkeen…? 🙂

    Saunavihta kuuluisi myös asiaan, mutta mahtaakohan sitä ystävän saunaa viitsiä uhrata lehtipöllyille…? Mitä sanoo juhannusetiketti – onko sellaista?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *