Päivän kysymys: Haaveiletko työstä ulkomailla?

Toimitus


Berliini, Bangkok, Basel ja Pariisi. Sattumalta lokakuun Trendin työelämäjuttuun valikoitui haastateltavia pehmeiden ja kovien p-kirjainten kaupungeista, mutta sattumaa ei ollut se, että heillä kaikilla oli viisasta sanottavaa.

Maija Juutilainen, Pia MarttilaElina Tolppanen ja Liisa Nieminen kertovat jutussa, miten saivat unelmiensa työpaikat ulkomailta: Maija on PR- ja viestintämanageri Berliinissä, Pia kehitysyhteistyöjärjestön leivissä Bangkokissa, Elina työkentelee logistiikkayhtiössä Baselissa ja Liisa muotitalossa Pariisissa.

Nelikon tärkeimmät vinkit: Sopeudu, ole avoin, hanki erityisosaamista, opettele esiintymään ja väittelemään, luo suhteita, ota vastaan pienipalkkaisetkin harjoittelut, ne voivat poikia jotain isompaa.

Oletko haaveillut työskenteleväsi ulkomailla?

Haastamme ainakin Mummotarinoita-blogin Johannan, Sunroomin Ilanan, Misplacedin Chauran ja tekstiniekan Fiiliksen mukaan -blogin tontilta kertomaan, millaista on elo ja työnteko ulkomailla.
 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Lyhyt työharjoittelu / väliaikainen vapaaehtoistyö ulkomailla olisi ihanaa ja varmasti joskus vielä edessä, mutta tuntuisi vaikealta jättää läheiset ihmiset ja oma kotikaupunki moneksi vuodeksi taakse. Saattaa olla todella kaavoihin kangistunut ja turvallinen ajattelutapa, mutten ole koskaan haaveillut ns. loppuelämästä ulkomailla. Matkustelu on ihanaa - kun on lomalla.

Kanelibasilika
Tupa - Keittiö

Lyhyemmälle työkeikalle lähtö houkuttelisi (1-6kk) ja nykyisessä työssä sellaiseen on onneksi halutessaan mahdollisuus :)

Haasteeseen vastattu puolimaratonpostauksella :) Jos kiinnostaa, millaista on bioalan tutkimusduuni ja työkulttuuri Hollannissa, käykää lukaisemassa. Olisi kiinnostavaa kuulla, onko muilla täällä asuvilla yhtään samanlaisia fiiliksiä.

Toimitus
Toimitus

Nostamme hattumme Tutkijalle. <3 Kiitos, kiinnostava teksti.

honeychile

Haaveilin, kunnes minulle selvisi kuinka rajoittuneet mahdollisuuteni olisivatkaan. Lääkärin ammatti on (osittain syystäkin) tiukasti säännelty ala, joka tekee käytännössä EU:n ulkopuolelle lähtemisen vaikeaksi. Toinen rajoitus on kielitaito, en voi luottaa pätjääväni kansainvälisessä firmassa englanniksi kuten vaikka insinööri mieheni, vaan on puhuttava potilaan kieltä, hyvin. Työkulttuuri sairaaloissa ulkomailla on myös kovin erilainen kuin Suomessa esim. hoitajien ja lääkäreiden työnjaon suhteen eli käytännössä työnkuvani olisi aika erilainen kuin täällä. Lomat ja työajat ovat myös kovin erilaiset, puhumattakaan erilaisista lapsiperheiden etuuksista.

Eli tiivistettynä: haaveillen, mutta tiettyjä realiteetteja on pakko pitää mielessä ja hyväksyä se, että ulkomaan työkokemus luultavammin hidastaisi kuin edistäisi urakehitystäni täällä.

killerpenguin
Ontwowheels

Sikäli jos olet avoin potilassapatille ja tiede lääketieteen taustalla kiinnostaa, miksi et lähtisi tutkijaksi? Lääkäreille avautuu paljonkin erityyppisiä mahdollisuuksia ihan perustieteen parista, soveltavaan ja kokeelliseen työhön. Meilläkin on osasto täynnä erilaisia MD/MSc MD/PhD yhdistelmiä työn alla ja hommia on valtava kirjo jopa yhden tutkimusalan parissa. 

honeychile

Sepä se, tutkimus ei oo ihan kovin ominta alaa muille, ottaen huomioon et ne syväritkin vei neljä vuotta... :D Plus tuntuu vaikealta pitää taukoa kliinisestä työstä kun on nyt tässä erikoistuessa koittanut kauheasti vaivaa sen osaamisen hankkimiseen. Mutta totta sinällään, tutkimuspuoli olisi helpommin järjesteltävissä.

ans (Ei varmistettu)

Haavelin koko ammattikouluvuosieni ajan ja valmistuttuani muutin 18 vuotiaana ulkomaille asumaan ja etsimään työpaikkaa. No happy ending, löysin parhaimman työpaikan ikinä ! Haaveilu kannattaa :-)

eviela
NOT A Wonderland

Olen haaveillut kyllä ja tämä oli vakavasti suunnitelmissa. Kuitenkin todellisuus tuli eteen monellakin tapaa. Olen kuitenkin todella tyytyväinen Suomessa ja onneksi ulkomaille voi aina matkustaa, vaikkei asumaan pääsekään :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joo. Olisihan se kiva jos täällä USA:ssa saisi tehdä töitä, kun täällä kerran asun...

hanne_tasteofhoney

Eikö sun viisumi siis salli työntekoa? Mulla varmaan sit erilaiset paperit koska puoliso on amerikkalainen, mut mulla on ihan laillinen työlupa täällä. Ärsyttävää, sun alalta varmasti löytyisikin duunia ilman hirveetä sertifikaattisäätöä kuten mulla...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joo, jenkin naimalla puoliso saa samantien työluvan. Suomalaisen duunarin puoliso taas joutuu aika usein tyytymään H4:ään. Nyt on tosin GC prosessissa, joten josko ensi vuonna :) onneks on vielä töitä Suomeen :)

hanne_tasteofhoney

Pidän peukkuja et Green Card menis läpi! Mulle ainakin työelämään pääsy helpotti hirveesti omaa sopeutumista maahan, tuntuu et alkaa löytää oman paikkansa muualtakin kun siitä koti-kauppa-sali -kolmiosta. :) 

cheap flight (Ei varmistettu) http://cheapflightslasvegasus.com/

Link exchange is nothing else however it is just placing
the other person's weblog link on your page at suitable place and other person will also do similar in support of you.

prednisone (Ei varmistettu) http://user.ifenghui.com/link.php?url=http://bit.ly/1G9OlDB

Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
I mean, what you say is fundamental and all. Nevertheless imagine if you added some great graphics or video clips to give your posts more, "pop"!
Your content is excellent but with images and clips, this website could undeniably be one of the most beneficial in its niche.
Awesome blog!

What else is there?

Tanskan kielen osaaminen on nyt isoin haave , jotta maahan ja sen muotoilualaan pääsis kunnolla sisälle :)

Nata - White Trash Disease

Naah. Ei enää. Mä asun ja työskentelen jo "ulkomailla" ;D systerin lontoo-stooreja kuunnellessa olen todella todella onnellinen saadessani olla täällä omalla tutulla saarella. Reissuun voi lähteä lomalle, arkeen en enempää seikkailuja kaipaa.

Haaste otettu vastaan ilolla ja vastattu kyllä siitä haaveiltiin aikoinaan paljon. Haaveista tuli tavoitteita ja sitten todellisuutta. Nyt takana vuosia töitä etänä tehden milloin mistäkin. 

Oletko haaveillut työskenteleväsi ulkomailla? - vastaus haasteeseen

A. Arokivi

Kohta kolme vuotta ulkomailla työskenneltyäni minut täällä pitää hyvä palkkataso ja matalat elinkustannukset. Jos saisin ihan 100% valita itse ottaisin saman palkan samasta työstä Suomessa ja samat elinkustannukset. Ulkomailla asumisesta on kadonnut se tietty hohto näin kolme vuotta myöhemmin, mutta ehdottomasti suosittelen lähtemään edes harjoitteluun tai lyhyeksi ajaksi, jos vain voi.

Annemaris

Tein vuoden töitä ulkomailla ja se riitti. En vaihtaisi työntekoa Suomessa ulkomaihin ellen tienaisi ainakin tuplasti enemmän ja se nyt ei oo vaan kaikilla aloilla mahdollista. Voisin kuvitella työn esim. tutkijana olevan ihan erilainen tilanne. Silloin varmaan houkuttelisi lähteä tutkimaan "isompiin piireihin" kuin jäädä junnaamaan Suomeen.

CougarWoman
CougarWoman

Itselläni on "jonkinasteista kokemusta" (köh) ulkomailla työskentelystä. Yleensä se on ajatustasolla ja haavemaailmassa hieman kultareunaisempaa kuin mitä se sitten käytännössä on. :) Erikoisbonuksena, jos päädyt samaan maahan töihin kuin missä olet viettänyt elämäsi parhaan ajanjakson vaihto-oppilasvuoden; kultareunukset rapisevat silmissä kun arjen todellisuus iskee nyrkillä palleaan (erikoisbonus-esimerkki ei ole omakohtainen, vaan rakkaan ystävän tiivistys asiasta). 

Loppujen lopuksi Suomessa on moni-moni asia niiiiin paljon paremmin kuin ulkomailla. 

Kommentoi