Päivän kysymys: Haaveiletko työstä ulkomailla?

IMG_0195.JPG

Berliini, Bangkok, Basel ja Pariisi. Sattumalta lokakuun Trendin työelämäjuttuun valikoitui haastateltavia pehmeiden ja kovien p-kirjainten kaupungeista, mutta sattumaa ei ollut se, että heillä kaikilla oli viisasta sanottavaa.

Maija Juutilainen, Pia MarttilaElina Tolppanen ja Liisa Nieminen kertovat jutussa, miten saivat unelmiensa työpaikat ulkomailta: Maija on PR- ja viestintämanageri Berliinissä, Pia kehitysyhteistyöjärjestön leivissä Bangkokissa, Elina työkentelee logistiikkayhtiössä Baselissa ja Liisa muotitalossa Pariisissa.

Nelikon tärkeimmät vinkit: Sopeudu, ole avoin, hanki erityisosaamista, opettele esiintymään ja väittelemään, luo suhteita, ota vastaan pienipalkkaisetkin harjoittelut, ne voivat poikia jotain isompaa.

Oletko haaveillut työskenteleväsi ulkomailla?

Haastamme ainakin Mummotarinoita-blogin Johannan, Sunroomin Ilanan, Misplacedin Chauran ja tekstiniekan Fiiliksen mukaan -blogin tontilta kertomaan, millaista on elo ja työnteko ulkomailla.
 

Kommentit (21)
  1. Itselläni on ”jonkinasteista kokemusta” (köh) ulkomailla työskentelystä. Yleensä se on ajatustasolla ja haavemaailmassa hieman kultareunaisempaa kuin mitä se sitten käytännössä on. 🙂 Erikoisbonuksena, jos päädyt samaan maahan töihin kuin missä olet viettänyt elämäsi parhaan ajanjakson vaihto-oppilasvuoden; kultareunukset rapisevat silmissä kun arjen todellisuus iskee nyrkillä palleaan (erikoisbonus-esimerkki ei ole omakohtainen, vaan rakkaan ystävän tiivistys asiasta). 

    Loppujen lopuksi Suomessa on moni-moni asia niiiiin paljon paremmin kuin ulkomailla. 

  2. Tein vuoden töitä ulkomailla ja se riitti. En vaihtaisi työntekoa Suomessa ulkomaihin ellen tienaisi ainakin tuplasti enemmän ja se nyt ei oo vaan kaikilla aloilla mahdollista. Voisin kuvitella työn esim. tutkijana olevan ihan erilainen tilanne. Silloin varmaan houkuttelisi lähteä tutkimaan ”isompiin piireihin” kuin jäädä junnaamaan Suomeen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *