Päivän kysymys: Ilahdutko sähköisestä joulukortista?

Toimitus

Visual Diaryssä askarteltiin näin hienoja joulukortteja, luonnollisesti jo hyvissä ajoin joulukuun alussa.

Olen vähän kateellinen. Minä en nimittäin lähetä joulukortteja. Luovuin niistä kokonaan muutama vuosi sitten, ja sitä ennenkin lähetin kortit vain harvoille ja valituille. En ole mikään askartelija, jotenkin koko korttishow alkoi tuntua turhalta ja jätemääräkin ärsytti. Tänäkin jouluna olen kuitenkin saanut kortteja postissa, ja tuntenut piston sydämessäni.

Joinakin jouluina olen sitten lähettänyt ihmisille sähköisiä kortteja. Mutta tuntuvatko ne vain epätoivoiselta paikkailuyritykseltä? Saaja klikkaa linkin auki, hymyilee ehkä hetken ja painaa deleteä.

Tietysti sekä sähköisten että paperisten korttien sisällöissä on eroa. Parasta on, jos jaksaa kirjoittaa jokaiselle jotain henkilökohtaista. Tai olla niin nokkela, että vastaanottaja ilahtuu.

Esimerkiksi Musiikin puolesta -sivusto tarjoaa mahdollisuuden lähettää ja jakaa vähän erilaisia videotervehdyksiä: vastaanottaja pääsee kuvallaan mukaan samaan videoon vaikkapa UniikinAnna Puun tai Laura Närhen kanssa: valikoimassa on 20 artistia.

Mutta mitä mieltä olette?

Onko sähköinen joulukortti pelastus vai kauhistus?

 

Teksti: Aino Miikkulainen, joka miettii, tuntuisiko tekstari jo persoonalliselta tavalta toivottaa hyvää joulua?

Kuva: Visual Diary

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Minulle henkilökohtaisesti ehdoton kauhistus - tosin kuulun itse siihen kaartiin joka lähettää joka vuosi uskollisesti 50+ perinteistä korttia postin kautta, vaikka saa ehkä 10 takaisin. Parempi ilman kuin joku kälynen ilmainen e-kortti. Sori.. :) 

Niin pitkälle en tosin mene, että viitsisin askarrella itse korttini. Meiltä lähtee perinteistä hallmarkkia joka vuosi ihan vaan tylsillä allekirjoituksilla. 

annakarin
Anna Karin

Mä en kyllä ymmärrä itse oikein paperisten korttien päälle. Onhan se kiva saada, mutta mihin ne kuuluu joulun jälkeen laittaa? Säilöä laatikkoon? Roskiin? Tuntuu jotenkin julmalta. Ja sitten taas toinen toistaan samanlaisten korttien, joihin parhaassa tapauksessa on kirjoitettu itse vain nimi, säilöminen tuntuu aikaimoiselta tilanhaaskaukselta.

E-kortit on pelastus. Perinteiset kortit aiheuttaa mulle suuren tenkkapoon. Onko e-kortit kauhistus siis niille, jotka ovat itse nähneet vaivaa ja kirjoittaneet yksitellen kortit jokaiselle? Kyllä e-korttienkin kanssa voi nähdä paljonkin vaivaa - pitää valita tuhansista vaihtoehdoista jokaiselle parhaiten sopiva, täytyy keksiä jotain nokkelaa mutta jouluista ja sitten vielä miettiä, kelle uskaltaa lähettää, ettei tule nyrpeää nenää.

Mua ihan vähän kauhistuttaa se, että joulussa on usein ihmeellinen kilpailuasetelma. Kärkipäässä ovat ne, jotka askartelevat kaiken itse ja pohjalla ne, jotka eivät lähetä kortteja/osta lahjoja/vietä perinteistä joulua. Ehkä tää kauhistuttaa mua siksi, koska tällä hetkellä makaan varmaankin koko joukon alimmaisena.

Aika on

Mun mielestä korteissa sisältö ratkaisee; tai no, toki kaunis, käsintehty kortti on tosi jees, mutta oli kyseessä e-kortti, itsetehty tai kaupasta ostettu niin jos teksti on persoonallinen ja saajaa koskettava (muutakin kun ne nimmarit;), niin itse ainakin ilahdun! Videokortti ois aika kiva kans! Itse oon saanut videokortin äitienpäivänä :)

robotti (Ei varmistettu)

En ilahdu.

Sireeni (Ei varmistettu)

No en todella ilahdu:( Oikea parikortti sen olla pitää:)

hele (Ei varmistettu)

toki ilahdun,mutta postista tullut on mieluisampi .:)

Kommentoi