Päivän kysymys: Kärsitkö ulkonäkökompleksista?

blogicameron.jpg

Kuulun niihin naisiin, joilla on aina milloin mikäkin ulkonäkökriisi meneillään.

Teininä tuijottelin peilistä käsivarsiani, jotka olivat mielestäni liian laihat. Kun käsivarsista tuli sopivat, aloin ahdistua jenkkakahvoista. (Elettiin sitä ihanaa lantiofarkkujen ja paljaiden alavatsojen aikakautta.) Kun lantiofarkut lähtivät UFF:n laatikkoon, aloin murehtia reisien paksuutta.

Jotain olen murehtimisesta oivaltanut: yleensä ongelma ei ole kropassa vaan päässä. En ole koskaan miettinyt ulkonäköäni niin maanisesti kuin aikana, jolloin överistressaava elämäntilanne vei yöunet. Ja sama toisinpäin: kun olin taannoin ihanalla muutaman kuukauden reissulla, ei tullut kertaakaan mieleen pysähtyä peilin ääreen tutkailemaan potentiaalisia parannuskohteita.

Siksi olen päättänyt, että yritän tulkita ulkonäköahdistuksen varoitusmerkkinä. En siitä, että kroppa olisi korjauksen tarpeessa, vaan siitä, että pitäisi ottaa vähän rennommin. Kun teen enemmän sitä, mikä on hauskaa, ja vähemmän sitä, mikä on hyödyllistä, ne muka liian paksut reidetkin alkavat kummasti näyttää ihan siedettäviltä.

Tämä kaikki tuli mieleen, kun luin Mary-Janen tissikompleksia käsittelevää postausta:

”Jostakin syystä olen todella epävarma omista rinnoistani. Eikös yleensä teini-ikä ole sitä aikaa jolloin ollaan epävarmoja omasta kropasta ja totutellaan muutoksiin?”

Mary-Jane on ahdistunut liian pieninä pitämistään rinnoista. Hän on haaveillut silikoneista, mutta oivaltanut jotain olennaista:

”En pakosti olisi sittenkään tyytyväinen. Eikä koko maailma pyöri yksien tissien ympärillä, vaikka siltä toisinaan tuntuukin.”

Nyt haluaisinkin kuulla, millaisia ulkonäkökomplekseja teillä on? Ja ennen kaikkea: miten pääsitte niistä eroon?

Teksti: Heini, jota lohduttaa seuraavan ”mulla on ruma vasen varpaankynsi” -kriisin iskiessä se, että myös Cameron Diaz on kärsinyt ulkonäköahdistuksesta (ja kirjoittanut naisia tsemppaavan kirjan)

Kuva: All Over Press

Kommentit (39)
  1. Koko juttu + kommentit herättivät niin paljon ajatuksia, että teimpä asiasta oman postauksen:

    http://www.lily.fi/blogit/mimosa/aidilta-tyttarelle-eli-ulkonakopaineet

  2. ”Oli ärsyttävää kuulla terkkariltakin syömishäiriöepäilyjä, vaikka saman viikon aikana olin syönyt kahtena iltana kamalan suuren annoksen jätskiä ja herkutellut Hesellä. ”
    Et tainnut ymmärtää terkkarin kommenttia. Syömishäiriö ei tarkoita yksistään sitä, että ei syö mitään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *