Päivän kysymys: Käytätkö hormoniehkäisyä?

hormoniehkäisy.jpg

Mielialanvaihtelut, seksihalujen väheneminen, päänsärky, pahoinvointi, satunnaiset vuodot… Hormonaalinen ehkäisy estää raskauden oikein toimiessaan, mutta kaikille naisille lääkkeet eivät sovi.

Aihe on puhututtanut yhtä jos toista lilyläistä viime viikkoina. Pupulandian Jenni pohtii blogissaan, miten e-pillereiden käytön lopettaminen vaikuttaa ihon hyvinvointiin. Mamalion puolestaan kertoo harkitsevansa siirtymistä Fertility Awardness Methodiin, jossa tarkastellaan oman kehon muutoksia ja selvitetään erilaisin keinoin varmat päivät.

Käytätkö sinä hormoniehkäisyä? Miksi käytät / et käytä?

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (47)
  1. Käytin ehkäisypillereitä kolmisen vuotta, kunnes aloin kärsiä todella pahasta migreenistä. Kokeilin myöhemmin myös ehkäisykapselia, mutta migreeni palasi. En enää ikinä käytä hormonaalista ehkäisyä, luotan kondomiin ja pidemmissä suhteissa femcapiin.

  2. Käytin e-pillereitä ja en koske niihin enää ikinä. Olin paljon itkuisempi ja murheellisempi kuin ilman niitä. Erosin poikaystävästäni ja ero johtui aika raskaista asioista, joten olin todella allapäin ja minulle määrättiin masennuslääkkeet. Pian tämän jälkeen elämä alkoi kuitenkin muuttua valoisammaksi ja tapasin nykyisen aviomieheni, mutta ensimmäisen vuoden aikana huomasin, että murheellisuus ja itkuisuus pysyivät edelleen, vaikka masennuslääkkeet olin jo lopettanut ja elämässä kaiken piti olla kunnossa. Ymmärsin jättää e-pillerit pois ja meininki muuttui täysin! Olin itsevarmempi ja iloisempi ja kaiken kaikkiaan tunsin olevani enemmän oma itseni kuin pitkään aikaan. Sen jälkeen en ole enää e-pillereihin koskenut, vaan meillä ehkäisy hoidetaan kondomeilla. Se tuo toki oman sähläyksensä, mutta minun kohdallani e-pillereiden vaikutus oli niin selkeä juttu, että olemme mieheni kanssa yhtä mieltä siitä, että ilman sellaista myrkkyä elo on paljon onnellisempaa. Näin jälkeenpäin harmittaa ainoastaan se, että olisinpa ymmärtänyt jättää e-pillerit heti pois, koska saatoin syödä masennuslääkkeitä täysin turhaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *