Päivän kysymys: kenen pitää pyytää pettämistä anteeksi?

anteeksipyynto.jpg

 

Oisko tulta? -blogissa pohditaan, kuka voi tai kenen pitää pyytää pettämistä anteeksi.

”Sanna oli kolmas osapuoli, jonka kanssa rakkaani petti minua. Vastasin hänelle: ”Saat anteeksi.”

Sanna ei ollut tilivelvollinen minulle mistään. Emme olleet ystäviä. Minulla ja hänellä ei ollut mitään sitoumusta tai sopimusta keskenämme. Hän pyysi anteeksi, että loukkasi tunteitani, vaikkei hänellä ollut oikeastaan mitään velvoitetta siihen.”

Yhdestä on helpompaa kohdistaa raivonsa toiseen naiseen tai mieheen kuin omaan puolisoon. Toisesta uskollisuus tai uskottomuus parisuhteessa ei kuulu muille kuin sen osapuolille itselleen ja jokainen on vastuussa vain omista tekemisistään.

Mitä mieltä sinä olet: Onko uskollisuus vain parisuhteessa olevien välinen asia? Vai onko anteeksi antaminen helpompaa, jos kolmaskin osapuoli osoittaa olevansa pahoillaan? Pitääkö kolmannenkin osapuolen pyytää anteeksi?

Oisko tulta? -blogin Hemulin jutun pääset lukemaan tästä.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit (11)
 1. Siis pettäminen ei olekaan kamalaa? Se ei saa masentaa? Se ei saa herättää surua? 2010-luvulla ihmisen tulee olla tunteeton kone, jonka täytyy kyetä tuottavaan työhön eikä heittäytyä taakaksi yhteiskunnalle surussaan? Uskomatonta tekstiä. Ettei vain olisi toinen nainen nimimerkin takana? Tottakai petetyn vaimon teksti on pinnallista, hänellä on vielä paljon työstämistä ongelmissaan eikä hänellä oikeasti ole noin helppoa. Hän kirjoitti tekstinsä vain toista naista varten, ja näköjään se osui ja upposi.

  Myötähäpeää herättävät myös naiset, jotka tietävät miehen olevan naimisissa ja tietävät, että hänellä on pieniä lapsia, ja jotka ovat itsekin naimisissa ja pienten lasten äitejä, ja silti ryhtyvät suhteeseen. Koska he vain ”rakastuvat”. He ovat niitä ihmisiä, jotka on kasvatettu siihen, että he saavat mitä haluavat, ja siihen, että se, mikä heistä tuntuu hyvältä, on aina oikein. He kuvittelevat, että lapset eivät kärsi erosta. He kuvittelevat, että suhde, johon ei kuulu lapsia, arkea, kotitöitä ja velvollisuuksia, on aitoa rakkautta. Ja kun heidät jätetään, he tuntevat tarvetta vakuuttaa salarakkaansa vaimolle, että rakkauttahan se oli, sitä oikeaa. Ja että mies ei oikeasti rakasta vaimoaan, vaan vaimo kiristää miestään jäämään. Omalle miehelleen he ilmeisesti unohtavat kertoa yhtä jos toistakin. Nämä narsistiset, lapsistaan vieraantuneet uraäidit, jotka laittavat lapsensa pleikkarin vahdittaviksi jotta saavat rauhassa tekstailla salarakkailleen, sitten katsovat oikeudekseen halventaa naisia, jotka repivät leipänsä matalapalkka-aloilla. Bravo. ”Onks tää totta” voi olla ylpeä itsestään, oikea empaattisuuden ja solidaarisuuden perikuva.

 2. Onks tää totta?
  24.9.2013, 10:30

  Petetty nainen ei ole vain pinnallinen, vaan hän saa meidät kaikki hymyilemään. Suomi on pullollaan näitä vaimoja, joiden mies sattumoisin jää kiinni juuri siitä yhdestä ja ainoasta kerrasta kun on pettänyt. Ja joka oli niin kamalaa 🙂 Elämme 2010- lukua, on huvittavaa että näitä tarinoita vielä joku uskoo. Ja sitten haukutaan. Ei miestä, kun ei uskalla jos se lähtee, vaan tietysti sitä tarinan oikeaa konnaa. Onneks suuntaat naurettavan lokasi häneen nimettömänä ja täällä netissä, myötähäpeät niille jotka kehtaavat vielä lähteä toisen naisen perään huutaan. Mutta siltikin, eikö yhtään nolota tuo kirjoittamasi? Mä nolostuin, sun puolesta? Uus ihana avioliitto ja noin terveelle pohjalle jälleenrakennettu parisuhde, kaikki kuulostaa niin täydelliseltä että sunhan pitäis kiittää tätä naista. Vuodatuksellasi annat hänelle vain yhden syyn lisää nauraa sulle.

  Yhdestä huonosta seksikerrasta laihduit kilokaupalla, kerrohan miehellesi montako vielä haluat että lähtee. Tietää kyllä että reservissä löytyy, jos vain uskaltaa katsoa totuutta silmiin.

  Jos kaikki suomalaiset naiset potisivat pahaa mieltään viikon kotona, saataisiin palkkaerot vielä vähän suuremmiksi. Onneksi nämä itkijänaiset on nykyään vähemmistö, vain matalapalkka- ja julkisella sektorilla on varaa moiseen kotkotukseen.

  Taas yksi häpeällinen suominaisen vuodatus netin ikuisessa muistissa 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *