Päivän kysymys: Ketä äänestät presidentinvaaleissa?

Toimitus

Näistä pitäisi siis ensi vuoden alussa valita: Sauli Niinistö (Kokoomus), Paavo Lipponen (SDP), Timo Soini (Perussuomalaiset), Paavo Väyrynen (Keskusta), Paavo Arhinmäki (Vasemmistoliitto), Pekka Haavisto (Vihreät), Eva Biaudet (RKP). Kristillisdemokraatit vahvistavat ehdokkaansa vasta huomenna, mutta  Sari Essayahan se on.

Kuvat: Anna Huovinen, Petri Mulari, Joonas Brandt, Anssi Kienanen, Kari Kuukka, Timo Villanen ja Kari Kaipanen /A-lehtien kuva-arkisto

Kommentit

estella
Kirjallinen projektini

Paavo Arhinmäki

Vierailija (Ei varmistettu)

Haavisto. Jos ei pääse toiselle kierrokselle, niin siellä Saulia.

Maryanne (Ei varmistettu)

Arhinmäki. Onneks lähti mukaan, muuten oisin ollu aivan hukassa äänestämisen kanssa.

Arvon vielä Pekka Haaviston ja Sauli Niinistön välillä. Niinistö vaikuttaa minusta parhaalta ehdokkaalta, on kokenut poliitikko ja mielestäni todella fiksu ollakseen Kokoomuslainen. Toisaalta haluaisin tukea myös "pienempää" ehdokasta ja Vihreitä. Saa nyt nähdä kumpaan päädyn. Muita ehdokkaita en voisi kuvitella äänestäväni missään tilanteessa.

Las Zapatillas Rojas

Ehdottomasti Haavistoa. Fiksu ja kokenut valtiohenkilö oikeasta puolueesta. Jos neuvottelea Afrikan sarven kriisien ratkaisusta sissipäälliköiden kanssa, pärjää varmasti Suomen presidenttinäkin.

Teemu
Thing for the Bling

Pekka Haavisto :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Pekka Haavisto, ehdottomasti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Haavisto tai Arhinmäki

Haavistoa, vaikka tuskinpa nousee edes toiselle kierrokselle.

Always / Never

Luultavasti Haavistoa. Arhinmäen asettuminen ehdokkaaksi horjautti vähän asetelmaa, mutta luultavasti silti kallistun Haaviston kannalle. Tokaa kierrosta en melkein uskalla edes ajatella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niinistö on valintani.

Vierailija (Ei varmistettu)

Haavistoa tai Biaudetia. Milemmat fiksuja ja humaaneja ihmisiä.

Miksou
US Over The Pond

Vaalikone ehdotteli Biaudetia ja toisena Haavistoa. Mietin ja valitsen näistä kun on sen aika.

Virmixet

Arhinmäki

Jyri Öhman

Haavistoa tai Arhinmäkeä. Luultavasti sitä, kummalla on paremmat mahdollisuudet toiselle kierrokselle.

Jos jatkokierroksella vastakkain on kaksi ehdokasta Niinistön, Soinin tai Väyrysen porukasta, en kyllä tiedä mitä ihmettä äänelläni teen. Lipposenkin äänestämiseen tarvitsisi aika pitkät hampaat.

estella
Kirjallinen projektini

Aina voi äänestää myös tyhjää!

Hear Hear!

Olin jo Haaviston puolella, mutat Arhinmäen mukaantulo sekoitti vähän pakkaa. Nyt pitää valita vaikeamman kautta ja seurailla vähän keskusteluja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Haavisto.

LVierailija (Ei varmistettu)

Lipposta

häkkilintu

Haavisto tai Arhinmäki, luultavasti Haavisto, koska on kokeneempi. Kaikki vaalikoneet ovat tosin tarjonneet minulle ykköseksi Arhinmäkeä.Arhinmäki on vaan kovin nuori presidentiksi, monta vuotta Relanderiakin nuorempi, josta tuli 41-vuotiaana Suomen kaikkien aikojen nuorin presidentti.

Arhinmäkeä tai Niinistöä.

(Ei varmistettu)

Niinistöä, koska muilla kuin Niinistöllä ja Soinilla ei ole mitään tsäänssejä. Ja Soinia en äänestäisi vaikka maksettaisiin.

Haavistoa. Puolueuskollisuus painais Arhinmäen puoleen, mutta näkisin Haaviston Suomelle parempana presidenttinä monestakin syystä.

usch

Arhinmäkeä tai Haavistoa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Biaudet.

jukka s.
En minä aina ole sama

On sitten eka kerta kun jätän vaalit väliin. Estella: minäkin äänestäisin tyhjää, mutta valitettavasti tyhjä lippu lasketaan hylätyksi. Ilolla merkkaan Haaviston ja Arhinmäen suosion. Tyhjän eli Niinistön saa pyytämättäkin. Loput dinosaurukset , no jaa...

Luminosa

Arhinmäkeä äänestän. Olen hyvin iloinen, että hän asettui ehdolle, koska muuten äänestäminen olisi saattanut olla hankalaa. On hienoa, että hän on mukana tulevissa vaalikeskusteluissa. Koen, että keskustelut ovat lopputuloksesta riippumatta erittäin tärkeitä.

Anna
Ai niin!

Niinistöä.

Läkä (Ei varmistettu)

Niinistöä totta kai! Vastuunkantoa vaikeinakin aikoina - jopa oman/puolueen kannatuksen kustannuksella.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.