Päivän kysymys: Kuinka rikot meikkausrutiinisi?

Toimitus

Oletko konservatiivinen meikkaaja? Konservatiivinen siinä mielessä, että meikkilookisi voi olla vaikka kuinka näyttävä tai räyhäkkä - se vain on aina sama.

Teen Trendiin juttua rutinoituneesta meikkaamisesta. Olen siinä mestaritasoa. Ja rutinoitumisella tarkoitan todella heviä jumittumista. Nyt kaipaisin juttuun vinkkejä ja kokemuksia siitä, kuinka kaavoihin kangistunut meikkaaja on onnistunut rikkomaan rutiineja, edes pikkuisen. Auta! Vertaistukesi saatetaan julkaista lehdessä nimimerkillä.

Oletko ennen nudehuuli, joka ryhtyi käyttämään arkena kirkasta huulipunaa? Miksi? Vaihdoitko teini-iästä asti samalla tavalla nyppimäsi kulmakarvat hiljattain uuteen, ajanmukaisempaan malliin? Innostuitko kaverin sähkönsinisistä ripsistä niin, että sait aikaiseksi mennä itsekin maskarahyllylle ja hankkia uuden ripsivärin? Miten asia muutti lookiasi, rutiinejasi tai ajatuksiasi laittautumisesta?

Siis kerrothan:

Minkä meikkirutiinisi olet rikkonut?

Vertaistukea toivoo Kati, jonka meikki näyttää tänään ihan samalta kuin eilen, viime kuussa ja viisi vuotta sitten.
Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

 

Kommentit

Liv
Päiväuniaika

Semmonen on aina ihmetyttänyt, kun että miksi sitä hyväksi todettua tarvii muuttaa? 

Meikäläinen on meikannut samalla tavalla 14-vuotiaasta lähtien (heti siitä asti siis, kun totesin ettei sininen luomiväri ole mun juttu...). Arkisin ripsaria, ehkä kajaalia. Juhlii lähtiessä lisäksi vielä luomiväriä (mulla on sama luomiväripaletti, jonka ostin 14-vuotiaana. Ehkä pitäis jo pöpöjen pelossa vaihtaa?), reilummin kajaalia, jos oikein villiksi heittäydyn, saatan laittaa jotain meikkivoidetta. 

Marsublog

Joo, mä meikkaan myös aika samaan tyyliin enkä näe tarvetta vaihtaa. Meikkausurani (melkein 20 vuotta) aikana tyyli on muuttunut aika vähän: kulmakarvoista on tullut paksummat, huulikiilto on jäänyt, silmämeikki on nykyään matta eikä helmiäispinkki. Muuten aika samoilla mennään.

Laurella
Pilkku otsassa

Elämä on liian lyhyt yhteen meikkilookiin! 

Toisaalta, huomaan fakkiutuvani yhteen juttuun pitkiksi ajoiksi. Viimeiset, öh, 10 vuotta se on ollut vahvat kulmakarvat. Viimeiset kolme vuotta vahvat kulmakarvat ovat viettäneet aikaa eri sävyisten huulipunien kanssa. 

Rutiinia voi rikkoa vaihtamalla värejä! Jos käyttää aina ruskeaa luomiväriä, voi kokeilla oliivinvihreää. Tai jos punaa huulensa aina nudesävyillä, voi hankkia ruusunsävyisen punan. Kaiken muutoksen ei tarvitse olla shokeeraavaa, vaan jo pienillä jutuilla saa aikaan isoja muutoksia. Entäs jos et rajaisikaan silmiä? Jospas jättäisit kulmakarvat meikkaamatta? God is in the details, toverit.

 

SARI H.
KOLIBRI

Olen pitkään käyttänyt mustaa väriä kulmakarvoihin. Kokeilin sitten punaruskeaa väriä

ja se mielestäni korosti silmiäni hyvin. Huomasin eräässä mainoksessa, että  eräs malli oli

meikattu melkein samalla tavalla . Se juttu yllätyksekseni toimi.

Amma
Why you little!!

Mun suurimmat vaihtelut meikkaushommissa on viimeisen 5 vuoden aikana olleet

  • lasien vakiintuminen arkikäyttöön, joten rajaukset jäi alaluomista pois
  • meikkivoiteen vaihto kevyempään (kesäisin)

Ja siinäpä ne. Ei kovin villiä. Arkisin ei todellakaan jaksa käyttää luomiväriä (koska toimistolla/tehtaalla mut näkee 1-10 ihmistä) eikä oikein panostaa muutenkaan. Lapsen kanssa kotona -no joo. Juhliin lähtiessä aina tulee semmonen "oi kun olis siistiä vetää tollanen" ja sit kuitenkin oon aina ilman laseja ja smoky eyeseilla. Värit vaihtelee ruskean ja harmaan välillä (oo..)

Alle 22v. käytin ahkerammin erivärisiä luomivärejä (nyt ne vaan jää pölyttyyn), mm. turkoosit ja pinkit oli kova sana.

Mut hei, rutiinilla pääsee arkisin niin paljon helpommalla=nopeammin liikenteeseen!!

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Kesäisin käytän blogien innoittamana kirkkaita rajauksia, jos et uskalla laittaa koko luomelle kirkasta luomiväriä jo kirkkaalla värillä tehty rajaus piristää katsetta. Ennen käytin ainoastaa ruskeaa ja vaaleita sävyjä, nyt edes sininen ei ole kauhistus. Huulipunista innostuu myös värikkäistä, kun löytää itselleen sen oikean sävyn ja koostumuksen. Itse suosin Zuiin punia, jotka ovat täydellisiä!

rimami
Shopnonholic

Aloin itse ostamaan Livboxia :) Siinä saa n. 5 uutta tuotetta kuukaudessa automaattisesti kotiisi. Mukana on tietysti laaja-alaisesti erilaisia kauneuteen liittyviä tuotteita, kuten erilaisia kosteusvoiteita tai hiusjuttuja, mutta myös meikkejä. Itse ainakin tulee sitä kautta tutustuttua uusiin tuotteisiin, joihin ei todennäköisesti muuten tutustuisi. Sitä kautta voi oikeasti löytää uusia suosikkeja niiden vanhojen, muka "ehdottomasti parhaiden" tuotteittensa rinnalle.

Aiko (Ei varmistettu)

Meikkini on yleensä meikkivoide, puuteri, geelirajaus ja ripsari silmissä ja kulmat, jos en meikkaa silmiä, käytän tumman punaista huulipunaa. Arkisin pientä muutosta kaivatessa yleensä helpointa on vaan päättää yksi osa mihin panostaa (silmät, kulmat, iho vai huulet), ja jättää joko muut tekemättä tai tekee ne luonnollisemmin. Vaihtelen painopistettä niin ei tarvitse joka aamu tasan samannäköisenä kotoa lähteä.

Hemmuli (Ei varmistettu)

Kyllä niitä meikkaustottumuksia olisi hyvä vaihtaa kun ikää tulee, esim. reilusti helmiäistä sisältävät tuotteet eivät välttämättä näytä nelikymppisellä yhtä kivalta kuin parikymppisellä. Tietysti jos meikkiin kuuluvat lähinnä ripsari ja puuteri, niin ei kovin pahasti voi mennä pieleen :)

Itse poimin meikkityyliin jatkuvasti uusia ideoita blogeista ja kavereilta, kokeilen kuitenkin hurjimpia ideoita varmuuden vuoksi ensin ihan kotioloissa iltasella.

Alisa W
Suusta suuhun

Käyn aina säännöllisin väliajoin shoppailureissun lomassa inspiroitumassa keskustan Stockan MAC-osaston meikkaajien tuolissa. Aina tarttuu joitain uusia pieniä kikkoja mukaan. Viimeisimpänä innostuin kasvojen varjostuksesta, kun se neuvottiin kädestä pitäen ja samalla valittiin sopivat tuotteet valmiiksi.

Niillä tytöillä on ammattitaito ja avuliaisuus huipussaan. Keksivät joka kerta jotain uutta ja piristävää. Suosittelen!

Gille (Ei varmistettu)

Satunnainen piristysruiske on tutkimusmatka siskon (tai ystävän) meikkipussille, aivan yhtä uteliaalla asenteella kuin penskana (tosin nykyisin seikkaillaan vain luvan kanssa) - pääset kokeilemaan juttuja, joita et normaalisti ostaisi tai edes kokeilisi. Erityisen kätevää jos ystäväsi on enemmän trendien perään, pääset testaamaan, mitkä tuntuvat omimmilta!

.Tiia

"Radikaalein" muutos koskee silmien rajausta: olen uskaltautunut vaihtamaan tumman ja näyttävän nestemäisen rajauksen hieman pehmeämpään, utuisempaan ja samalla myös luonnollisempaan luomivärirajaukseen.

Olen todella pahasti yhden ja saman meikkaustyylin vanki. Tänä kesänä olen kuitenkin rikkonut meikkausrutiiniani mielestäni valtavasti: olen levittänyt ripsiväriä pelkästään yläripsiin. Ja tämä ihan oikeasti tuntuu isolta asialta! Ensimmäisen kerran rutiini rikkoutui vahingossa kiireisenä aamuna, ja nyt olen tottunut lookiini niin, että ripsiväri omissa alaripsissä näyttää kokeillessa todella tökeröltä.

Jumittuneen rutiinin tilalle sain siis näköjään uuden samanlaisen. Haaveilen kuitenkin siitä, että vielä joskus jaksan nähdä enemmän vaivaa ja vaihdella tyyliäni päivittäin.

Idle (Ei varmistettu)

Vaihtelen meikkiä pukeutumisen mukaan ja kehoitan myös ns. jumittajia miettimään millaisella meikillä voisi tuoda asustaan parhaat puolet esille. Klassinen kohtalokkuus punaisilla huulilla ja mustalla eyelinerilla taikka sporttisen asun kanssa nudemeikki jollain räväkällä alarajauksella. Poskipunan käytön olen myös aloittanut pari vuotta sitten. Luulen että suurin ero nuoruuden ja tämänhetken meikin välillä on pohjustuksen suhteessa silmämeikkiin. Hyvällä pohjalla ei tarvitse tehdä hurjia juttuja silmille vaan voi panostaa pieniin yksityiskohtiin.

mutsi92 (Ei varmistettu) http://withstripes.blogspot.fi/

Kun kaipaan jotain uutta potkua meikkaamiseen, kokeilen jossain lehdessä tai blogissa opastettua meikkiä. Hyvät ja toimivat vinkit jäävät usein käyttöön. Hyviä tuotteita ei kannata lähteä vaihtamaan, mutta käyttötapoja on monia!

possu (Ei varmistettu)

Meikkityylini muuttui pakon edessä, kun alopecia puhkesi ja vei mennessään ripset ja kulmat. Kestopigmentointi kulmissa pelasti osittain, mutta laitapa rajaus ripsirajaan ripsien kadottua. Koordinaatit katosivat ja piti ottaa aikaa itselleen meikin opettelua varten.

hanksik (Ei varmistettu)

Opin käyttämään silmänrajauskynää ja tummempia luomivärejä. Arkailin niiden käyttöä kauan, koska olen luonnostaan ihon ja hiusten sävyltäni todella vaalea. Mutta kun uskalsin kerran kokeilla (=annoin kaverini meikata minut ennen ulos lähtöä) ja opettelin käyttään niitä hillitymmällä ja itselleni sopivilla tavoilla (esim. käytän ruskeaa rajausta mustan sijasta), niin olen saanut myös päivämeikkiin lisää ulottuvuutta ja uusia vaihtoehtoja. :)

PSK
Insert Cool Phrase

Minulla meikkausrutiinit päättyivät kuin seinään opiskelujen alkaessa. Opiskelen liikunta-alaa, eli liikutaan aamusta iltaan, hiki virtaa ja pää on märkänä. Ei mitään intoa a) hikoilla meikit naamalla b) meikata aina uusiksi monia kertoja päivässä. 

Olen myös huomannut, että mitä enemmän tulee ikää plakkariin, samalla vähenee meikin määrä. Ei tarvitse "naamaria", jonka taakse piiloutua, kiitos iän tuoman itsevarmuuden.

Adie (Ei varmistettu)

Tapojen muuttamiseen on johtanut useimmiten uusi tieto tuotteista tai ominaisuuksista, josta on seurannut sopeuttamispaineita.
Luonnonkosmetiikkaan vaihtaessani palasin nestemäisestä silmien rajausaineesta kynään, ja mineraalimeikkeihin vaihtamisen yhteydessä aloin myös käyttämään poskipunaa, koska mattavaalea iho näytti elottomalta. Aikaisemmin nestemäisen meikkivoiteen pintaan en käyttänyt puuteria, joten poskipunan tasaisesti laittaminen olisikin ollut hankalaa. Kieltämättä siihen, että ylipäänsä keksin kokeilla poskipunaa vaikutti huomattavasti naistenlehdet, koska niissä poskipunaa aina esitellään muiden meikkien joukossa.

sku
broken biscuit

En tiedä, onko tämä sitä kuuluisaa itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on, vai mikä muhun iski, mutta noin 15 vuotta kestänyt meikkirutiini koki täyskäänteen parin silmätulehduksen ja lasien hankinnan jälkeen. En meikkaa enää. Lasit kehystävät silmiäni ihan tarpeeksi.

Mrs. K.

Hej!  Pitää nyt kysyä tällä sivulla tätä, kun ei vieraskirja toiminut, joten: tuli mieleen, että onko tullut mitään kyselyjä ruotsinkielisistä blogeista? Ajattelin nimittäin, kun haluan aina vain kehittää blogiani, että voisin kirjoittaa sekä suomeksi että ruotsiksi, siis saman postaukseen käännettynä myös ruotsiksi. Onko ruotsinkielisillä joku oma "lilynsä"? Tykkäisin kyllä kauheesti kirjoittaa myös ruotsiksi. Mitä mieltä on toimitus? :) Terv. Leena/Täst vinkkelist

Toimitus
Toimitus

Lilyssä saa kirjoittaa myös ruotsiksi! (Siitä voisi olla monelle meistä kieliopinnoissa hyötyä...) Onko Ratata sinulle tuttu? Siellä on paljon ruotsinkielisiä blogeja mutta se on suomalainen saitti.

Mrs. K.

Kiitti vinkistä, vilkaisen tuota sivua myös. En tiedä vielä kirjoitanko täällä suomeksi ja ruotsiksi, voi tulla pitkiä litanioita..:)

J

Rikon meikkausrutiinini silleesti, että ripsarin lisäksi laitan joskus luomiväriä.

Oma muutokseni meikkauksen suhteen lienee enimmäkseen se, että aloin ylipäätään edes vähän meikkaamaan. Toki tuli kokeiltua esiteinivuosina vaikka ja mitä, meikkaukseni kuitenkin jäivät mahdottoman ihoni takia. Yläasteen alussa taisin välillä laittaa silmämeikkiä vielä, mutta 8-9luokalla sekin oli jo jäänyt. Nyt olen oppinut taas laittamaan edes ripsiväriä ja suuri muutos meikkauksessani on sillon tällöin huulipuna! Puuteria tai meikkivoidetta tai muutakaan sellaista en voi vieläkään käyttää enkä koe kovinkaan edes tarvetta, mutta silmämeikkiin panostan jos jaksan (arkisin laitan yleensä edes ripsarit koulua varten) ja fiiliksen tullen punakin huulilta löytyy, sekin tosin harvinaisempaa epävarmuudestani hampaitani kohtaan.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Kiitos, kiitos ihmiset! Näistä vinkeistä on iloa minulle ja varmasti monelle muullekin. Tykkään erityisesti tuosta Laurellan God is in the details -filosofiasta. Pyörää ei tartte keksiä uudestaan, vaan meikissä pienikin muutos on iso.

Ode (Ei varmistettu)

Ystävä saa rutiinit rikkoutumaan. Bileiltojen etkoilla ohjelmistossa on kiihkeää sutimista, kun ystävä tekee illan meikin. Itse tekisin sen saman smokymeikin, kuin silloin vuonna -99 kun baarin ovet minulle aukesivat. Ystävä kokeilee, hänellä on vähän eri tuotteita kuin minulla ja hän ei ole jumittanut saman naaman kanssa vuositolkulla.

Silakka (Ei varmistettu)

Olen kasvattanut kulmakarvat takaisin normaaliin kokoonsa siitä nykyteinien kulta-ajasta nimeltä Nypi kulmasi puoleen väliin silmää. Kauhulla katselen niitä vanhoja kuvia.

Esbe (Ei varmistettu)

Kannattaa kokeilla erivärisiä rajauskyniä. Itse käytin ennen vain ruskeaa, ja nyt käytän sinistä ja vihreää pääsääntöisesti. Värit antavat lisä hehkua minun sinivihreisiin silmiin! Ja niinkuin joku mainitsi, että jättää ripsarin kokonaan pois alaripsistä niin sekin muuttaa ilmettä kokonaan. Uusin villitykseni on huulikynät, helposti väriä meikkiin ja todella helppokäyttöinen.

Maria Hakkala

Perinteisen meikkivoideo&puuteri-combon vaihdoin muutamia vuosia sitten mineraalipuuteriin erään kosmetiikkablogin innoittamana. Olin jo vuosia joutunut käyttämään meikkivoidetta 'väärin', eli sekoitin siihen aina kosteusvoidetta, koska lievästi atooppinen ihoni ei kestänyt kiristävää tunnetta. Mineraalipuuterin kuulin sopivan myös atoopikoille, ja sen käytön helppous myös houkutteli. Kun vielä blogin pitäjä kertoi ulkomaisen nettikaupan (merkin oma) käytön helppoudesta (esim. näytteitä pystyi tilaamaan helposti ja halvalla), uskalsin kokeilla. Sen jälkeen en ole tavalliseen meikkivoiteeseen ja puuteriin koskenut!

pupunalle (Ei varmistettu)

Olen todellakin jumiutunut samaan meikkityyliin. Arkimeikin ja juhlameikin erottaa pelkästään huolellisempi pohjameikki ja tummemmin levitetyt luomivärit ja rajaukset. Olen yrittänyt kokeilla värillisiä huulipunia, mutta ihanuudestaan huolimatta ne vain stressaavat minua. :D Apua!

Clivianna (Ei varmistettu) http://clivianna.blogspot.com

Olen mielentilameikkaaja. Meikkaan joka ainoa päivä. Pohja pysyy aina samana, mutta mielentilan mukaan vaihelen luomiväriä valkoisesta ruskeansävyjen kautta liki mustaan, riippuen päivästä. Jos on oikein railakkaat fiilikset valitsen sävyttävän huulivoiteen sijaan räväkän punaisen huulipunan ja sipaisen kissamaisemmat rajaukset.
Sinisen tai turkoosin sävyjä en silmämeikissä osaa käyttää ollenkaan, mutta muuten kyllä kikkailen väreillä fiiliksen mukaan.

Kommentoi