Päivän kysymys: Kuka ottaa blogisi kuvat?

Toimitus

 

Nyt-liite uutisoi nettisivuillaan eilen "erikoisesta työpaikkailmoituksesta", jossa suosittu muotibloggaaja etsii itselleen valokuvaajaa.

"Mielenkiintoista ilmoituksessa on se, että bloggaaminen on ammattimaistumassa Suomessa niin, että kuvioihin tulee valokuvaaja, jolle maksetaan."

Kuulostaa ihan win-win-win-tilanteelta – bloggaaja saa toisen käsi-, silmä- ja aivoparin, valokuvaaja töitä ja lukijat huippukuvia nautittavakseen.

Tosin muilla kuin ammattibloggareilla tuskin on varaa palkata itselleen henkilökohtaista ammattikuvaajaa, joten omien tai läheisten kuvaustaitojen kartuttaminen ja hyödyntäminen kannattaa edelleen.

Kysymys kuuluukin: otatko kuvat blogiisi itse vai onko sinulla oma luottokuvaaja?

Teksti: Pauliina, joka rakastaa kauniita kuvia.

Kuvat: Suvi sur le vif ja Ostrich Feathers, joiden kuvat ovat aivan ammattilaistasoa

Kommentit

Suvi55

Kuvaan 99% blogissa julkaisemistani kuvista itse, mut eipä miulla mikään muotiin ja asukuviin painottunut blogi olekaan. Välillä tekisi asukuviakin mieli julkaista, mutta luottokuvaajan tai edes sen kaukolaukaisimen puuttuminen vähän rajoittaa toimintaa...

Nāiádes
Naiádes

Paitsi, että ilmoituksessa ei kyllä mainita mitään palkasta. Sillä: "Tartu ainutlaatuiseen mahdollisuuteen kerryttää portfoliotasi! Kuvasi saavat lisäksi tehokkaasti näkyvyyttä Suomen suosituimmassa muotiblogissa." ei anna minkäänlaista kuvaa siitä, että työstä välttämättä maksettaisi rahana yhtään mitään.

Iiro
Aina jonon viimeinen

Ilmoittajan mukaan palkkio maksetaan rahassa.

https://www.facebook.com/groups/393391227426097/permalink/638581349573749/

Kommenteista poimittu:
Oona Grönberg: Palkkio on tiedossa, ja se sovitaan erikseen bloggaajan kanssa. Tärkeintä on löytää hommaan hyvä tyyppi, jonka kanssa on helppo työskennellä, ja jolle muotiblogien ja asupostausten maailma on tuttu.
Joona, Indiedays Oy toimii tässä keississä vaan välittäjänä, niin voidaan unohtaa nyt sen kummemmat salaliittoteoriat.
Paskaryöppyä vaan niskaan, osaan ottaa ne asiaan kuuluvalla keveydellä! Ulkona on muuten ihana ilma :)))

Nata - White Trash Disease

jos valokuvaaja tosiaan saa rahaa, niin great! tuonkin olisi ehkä voinut mainita työpaikkailmoituksessa.

meitsi räyhää tuolla alempana haha

Iiro
Aina jonon viimeinen

Toki ymmärrän, että olisi ollut hyvä sanoa, että tästä sitten maksetaan ihan oikeaa rahaa, mutta kyllä itseä myös hieman huvittaa, että ihmisten ensimmäinen olettamus TYÖPAIKKAILMOITUKSESTA on se, ettei siitä makseta mitään, hehe.

Iiro
Aina jonon viimeinen

Tuo oli siis vastaus kommentteihin joissa kysyttiin maksetaanko tuosta mitään.

Nata - White Trash Disease

hankalia nämä asiat! bloggaajana, jolla aina silloin tällöin olisi ammattikuvaajan mentävä aukko elämässä, samaistun materiaalin tuottamisen hankaluuteen kun kyseessä on asublogi. klassinen kuvio taitaakin olla se, että menestyvimmät muotibloggaajat ovat niitä, joilla on valokuvaaman suostuva poikaystävä tai tuttu valokuvaaja lähipiirissä. ilmiö ei ole suomen mittakaavassa, vaan ihan maailmallakin sama homma suosituimpien bloggaajien keskuudessa.

#firstworldproblems :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Yleensä kun tuon alan hommissa (ja graafisen suunnittelyn ym vastaavat) näkyy nuo taikasanat "hieno lisä portfolioosi" on kyseessä aivan varmasti duunia ilman palkkaa. Pitäisi vaan kiitollisuudella elää. Valokuvaus, kuvitus ja graafinen suunnitteluhan ei siis ole oikeita ammatteja vaan vähän niin kuin harrastuksia. /facepalm

Sen takia en yhtään ihmettele, että oletus on nyt ollut se että palkkaa ei tule. Itsekin meinasin tulla kirkumaan tänne kurkku suorana, että jumaliste elkää tehkö töitä ilmasiksi, ammutte itseänne ja kolleegoitanne jalkaan. En sitten jaksanut.

Alalla tämä porftoflioläppä on ihan yleinen puujalkavitsien ja katkeruuden lähde.

Havainnekuvaa: http://shouldiworkforfree.com/

Aisha J
Aisha

Kuvasin aluksi itse, mutta myöhemmin on siskoni astunut toiseksi vakikuvaajaksi. Kuvaussessiot ovat siskon kanssa hauskoja ja inspiroivia, vaikka emme kumpikaan ole mitään ammattikuvaajia. Yhteistyö toimii hyvin :)

hanne_tasteofhoney

Yleensä kuvaan itse, siinähän sitä oppii. Asukuvien kohdalla on joskus tullut kikkailtua itselaukaisijan kanssa, mutta helpoimmin homma sujuu kun on joku vakikuvaaja. Ei ole aina helppoa yrittää selittää, mitä itse hakee ja mihin kuvassa pitäisi kiinnittää huomiota. Joskus onnistuu, joskus ei - monesti vasta kuvat koneelle laitettuaan huomaa, että kameran fokus ei ollutkaan ihan nappi tai asetukset olivat muuten vaan pielessä. 

Nata - White Trash Disease

wikipedia sanoo:

Työllä tarkoitetaan jonkin tehtävän suorittamiseen tähtäävää pitkäjänteistä, aktiivista ja tavoitteellista toimintaa, joka liittyy tyypillisesti toimeentulon hankkimiseen (ansiotyö) tai yksilön omien taikka hänen lähipiirinsä aineellisten tarpeiden tyydyttämiseen (kotityö). Muunlaista työtä kutsutaan vapaaehtoistyöksi."

niin kumpaa tämä pesti nyt sitten olikaan? ansiotyön tai kotityön kriteereita ei oikein täytä. pakko olla siis vapaaehtoistyötä. 

kiinnostaa tietää myös että miten tässä tapauksessa hoidetaan esim verotus tai työntekijän sosiaalimaksut vai riittääkö että suosittu muotibloggaaja mainitsee postauksen yhteydessä verotoimiston, jolloin taho saa ainakin "tehokasta näkyvyyttä"..

Nata - White Trash Disease

p.s. silloin kun en ota kuviani itse, niin ne ottaa poikaystäväni tai työkaverini. kummatkin ovat saaneet tehokasta näkyvyyttä blogissani.

Silkkitassu

Mieheni on valokuvaaja ja hän ottaa n. 60% blogini kuvista.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Otan suurimman osan kuvista itse, ihan pari kertaa olen pyytänyt apua mieheltä tai käyttänyt hänen ottamaansa kuvaa. Kavereilta voisin myös tarvittaessa kysyä apua.

Nina Enroth

Ite otan, ja sen kyllä huomaa :D

Suurimmaksi osaa itse, ja nyt sain vielä kaukkarin kameraan, niin tulee parempia kuvia ! :)

Kommentoi