Päivän kysymys: Kumpi teillä maksaa?

possu.jpg

”Joskus taas tunnen kateutta Miehen omaisuudesta. ”Miksei se voi ostaa minulle tätä paitaa, vaikka näkee, että tahdon sen?” ”Miksei se sano, että maksetaan samasta?” Enkä koskaan sano tätä ääneen.”

 

Uudessa Täydellinen Mies -blogissa pohditaan yhteistä talouttaIlonan ja Täydellisen Miehen taloudessa kumpikin maksaa yhtä suuren osan vuokrasta ja kotitaloustavaroista, mutta joskus Ilonalle tuottaa päänvaivaa se, että avomies tienaa paremmin kuin hän itse. 

Ilona tuskin on ajatustensa kanssa yksin – raha mainitaan usein aiheena, josta pariskunnat riitelevät eniten.

Siispä, parisuhteessa elävät lilyläiset, jakakaa viisauttanne:

miten teidän taloudessanne on hoidettu raha-asiat?

 

Maksatteko kaiken puoliksi, vai maksaako enemmän tienaava enemmän? Mitkä asiat maksetaan yhteisistä, mitkä omista rahoista? Riitelettekö rahasta? Vaikuttaako asiaan se, onko kyseessä seurustelusuhde, avoliitto vai avioliitto?

Kuva Wikipedia

Kommentit (25)
  1. Otettiin yhteinen taloustili, kun lyötiin hynttyyt yhteen. Sieltä maksellaan yhteiset kodin ja elämisen menot (vastikkeet, sähköt, ruoat yms) ja hyvin toimii.

    Muuten meillä maksaa se, jolla sattuu olemaan rahaa ja yritetään pitää vähän jotain balanssia jos esim. ollaan ulkona. Minä olen huithapeli, mies säästäväinen, mutta ei meillä rahasta riidellä. Tullaan hyvin toimeen nykyisillä rahoilla.

  2. Feministi täällä, päivää. Hyvät naiset, haluaisin tässä vaiheessa muistuttaa, että älkää avoliitossa KOSKAAN ikinä suostuko sellaiseen tilanteeseen, jossa te maksatte mukamas asiat puoliksi, MUTTA sinä juoksevat menot ja mies lainan lyhennykset.

    Aina, jos avoliitossa ostetaan yhdessä käytettävää kiinteää omaisuutta, se on laitettava yhteisiin nimiin ja laina on lyhennettävä yhdessä. EI siis niin, että elämisen kustannukset menevät puoliksi mutta nainen maksaa juoksevat kulut ja mies asunnon. Erossa käy nimittäin niin, että nainen jää ilman omaisuutta ja mies on käytännössä säästänyt koko ajan pääomaa. Tämä on silkkaa tyhmyyttä ja pari kertaa olen silitellyt itkevän kaverin selkää tällaisessa tapauksessa.

    Asia kannattaa miettiä myös silloin, jos muuta oman asuntonsa omistavan miehen osoitteeseen ja hän ehdottaa, että maksat hänen asuntonsa kulujen (= lainanlyhennysten) hyvityksenä vastikkeen ja ruoat. Erossa jäät puille paljaille ja mies on kasvatellut kivasti pääomaansa. Maksa mieluummin osa ruoasta ja lisänä virallista vuokraa puoliskollesi.

    Avioliiton erotilanteissa on onneksi olemassa tasinko.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *