Päivän kysymys: Loukkaantuvatko feministit turhaan?

 

Olemme kaikki jo varmaankin ehtineet lukea Sanna Ukkolan tänään julkaistun kolumnin, jossa hän ruotii sitä, mikä feminismissä mättää. ”Feministi ei tunnu näkevän eroa suuren tasa-arvo-ongelman ja triviaalin ajattelemattomuuden välillä”, Ukkola kirjoittaa. Hän uskoo, että moni näkee feminismin asioiden vänkäämisenä, jossa naiset on asemoitu uhreiksi ja miehet riistäjiksi.

Feminismi-geittejä tuntuu tupsahtavan julkisuuteen yhä useammin, viimeisimpänä esimerkiksi Koffin mainos, joka nostatti myrskyn. Joitakuita (kuten Ukkolaa) feministien loukkaantuminen tympäännyttää, toisten mielestä (kuten Mia Haglundin tai Vesa Linja-ahon) suivaantuminen on edelleen paikallaan.

Mutta kerro sinä rehellinen mielipiteesi:

kysymys_sininen_1_6.png

Loukkaantuvatko feministit turhaan?

 

 

Kommentit (35)
  1. Lätkätermeillä tämähän meni ihan lapaan, kaavan mukaisesti. Kirjoitin vähän vastausta tähän ”Päivän kysymykseen”: http://www.lily.fi/blogit/ihan-lyhyesti/suomalaista-feminismi-ja-tasa-arvokeskustelua 

  2. No jaa, onko se nyt sitten turhaan loukkaantumista jos reagoi siihen että toiseen sukupuoleen suhtaudutaan systemaattisesti alentavammin kuin toiseen. Mutta yleisellä keskustelulla on kyllä paljon isompi ongelma siinä jos yleisesti ollaan siinä uskossa että feminismi taistelee pelkästään miesten ylivaltaa vastaan. Tai että feministien mielestä tilanne on ihan fine jos paneeleihin yhtäkkiä ilmaantuu läjä naisia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *