Päivän kysymys: Mikä arkikuvahaasteessa raivostuttaa tai ilahduttaa?

Toimitus

 

”Arkihaaste, tuo Facebook-syöpä, se on myös täällä”, kirjoitti ite puin -blogin tiiti, ja alkoi postata Lilyyn tunnollisesti arkikuviaan.

Arkihaasteeseen on Lilyssä osallistunut tähän mennessä ainakin Kissankieli, Lilleri78, MinnaM, punainentupa ja Emmi Nuorgam.

 

Joidenkin mielestä arkikuvahaaste on parasta, mitä Facebookissa on tapahtunut sitten Farmville-pelin. Toiset odottavat jo kiivaasti, että arkikuvien postaaminen loppuisi somessa.

Mitä mieltä sinä olet?

Mikä arkikuvahaasteessa raivostuttaa tai ilahduttaa?

 

Teksti: Julia, jolle elämä on juhla.

Kuva:  Julia, joka osallistui arkikuvahaasteeseen juhlavasta elämästään huolimatta. Eli yllä juhlava työlounas.

 

 

Kommentit

Parasta on se, että kuvia postaavat tyypit, joista ei muuten kuule/näe mitään. Mutta muuten haasteen idea on mulla mennyt vähän ohi. Tosin oli itse ihan fiilareissa, kun sain haasteen juuri lomamatkan alla ja sain huudella kavereille etten voi ottaa osaa haasteeseen koska mun elämään ei kuulu arkea seuraavaan viiteen päivään! (kukapa ei haluisi lomaansa julistaa:))

Toimitus
Toimitus

Tuo on hyvä pointti, että arkihaaste innostaa niitä tyyppejä someilemaan, jotka eivät muuten kerro itsestään paljoakaan. 

sanumaria

Mä en oo vielä keksinyt miten ne kuvat eroo niistä kuvista mitä tyypit puskee FBhen joka päivä. 

kylmääsuavarte (Ei varmistettu)

Mua on ilahduttanut, että kuvia tulee myös niiltä ihmisiltä, jotka eivät normaalisti postaa kuvia tai mitään muutakaan. :)

CougarWoman
CougarWoman

ARKIkuvahaaste:

"Päivä 1: venekerhon kevätkauden avajaiset." 
"Päivä 2: hemmottelua wellnessissä, ko. hieroja on siis ihq!"
"Päivä 3: hanhenmaksapiknikillä Ökypuistossa."
"Päivä 4: lennähdin huvikseni New Yorkiin."
"Päivä 5: kaviaaribrunssilla Savoyssa."

Vs. ARKIkuvahaasteeni:

"Päivä 1: kuva paljaasta jalastani koiranoksennuksessa aamu kuudelta."
"Päivä 2: aivotonta möllötystä tv:n edessä kulahtaneissa verkkareissa."
"Päivä 3: edellisen hernarin jämät."
"Päivä 4: liikenneruuhkassa ja v*tuttaa."
"Päivä 5: lasi viiniä ennen kuin simahtaa viikon työputken jälkeen sohvalle."

Joko mun arki on ihan persiistä tai sitten arkikuvahaasteen tarkoitus ei ihan kaikille (ainakaan minun FB-kavereille) ole auennut... 

sanumaria

Haha, mun FBssä ei näy kumpaakaan versiota. Vaan sellasia "oltiin lasten kaa puistossa" tai "kahvilla terassilla" tai "olipa hienot maisemat". En oikeen sillai oo keksinyt miksi pitäisi arjestaan esitellä ne tympeimmät puolet, että miten se on yhtään parempi että esittelee ne erikoisimmat ja hienoimmat jutut (mitkä nyt yleensä on niitä mitä haluu ite muistaa ja taltioida, ne hienot ja erikoiset jutut).

Mutta kukin toki tavallaan :)

CougarWoman
CougarWoman

No kun ne hienot ja erikoiset taltioidaan kumminkin Facebookkiin ;) Sehän se vasta haaste olisikin tallentaa just ne tympeät hetket, ne joita ei normaalisti ikuistaisi. Mut joo, minut on varmaan puotettu päälleen pentuna :D 

En siis ole itse osallistunut, nuo vaan esimerkkejä mitä tuli viime viikolta mieleen :)

Murun kera

Mä tein kanssa arkikuvahaasteen facebookissa. Mä olin se erikoisimpien ja hienoimpien juttujen esittelijä. Musta oli kivaa, että jokin juttu pisti mut liikkumaan arkipolkujani silmät auki. Sitä löysi monta hienoa juttua niinä päivinä ja vaikkei ehkä kuvannut just niitä hauskimpia tapahtumia, niin usein löysi jonkin kivan jutun, jolla kertoa jotain hauskaa tapahtuneen :) Mutta oli se työlästäkin! Onneksi kesti vain viiden päivän ajan.

tanjatanja
Ei Beigeä

Itse ainakin olen niin utelias lehmä että haluan nähdä mitä ihmisten elämässä on meneillään. Olkoonkin kuva haravasta tai tiskivuoresta. 

Veera Katariina
barbamama

No. Eniten ärsyttää se ihmistyyppi joka kokee että heidän tehtävänsä on julistaa kovaan ääneen miten perseestä kakki massailmiöt on. Tämän lajin edustaja päivittää facebookkiin miten kaikki Starbucksissa ja Burger Kingissä kävijät pitäisi tappaa, sketsisarja Putouksen tekijät nylkeä, Justin Bieber hirttää, arkikuvahaaste tunkea perseeseen ja niin edelleen. 

Itse haaste on kyllä aika viaton ja ehkä tällaiselle normisomeilijalle vähän tylsä.

Mrs. K.

Kaikki eivät tietysti tykkää, mutta mä olen tykännyt todella katsella kavereiden ja ystävien arkea eikä ole näkynyt niitä kritisoituja viinilasi aurinkoa vasten -kuvia eikä mitenkään siloteltua arkea vaan ihan arkea vaan, sitä mitä haluaakin nähdä. Miten muuten pääsisin näkemään millaista ystäväni elämä on Melbournessa? (No niissä kuvissa on kyllä sitä upeaa luontoa, kuvia joita voisi melkein luulla lomakuviksi, mutta arkea se siellä on.) Nyt alkaa kyllä itsellä olla vaikea keksiä mitä kuvaisi kun on viimeinen päivä jäljellä;)

katiK
Punainen tupa

Arkihaasteessa parasta on se, että se innostaa ihmisiä postaamaan muustakin kuin elämän kohokohdista. Omissa Facebook-kavereissani on ainakin paljon niitä, jotka kertovat hädintuskin vain menneensä naimisiin tai olleensa lomalla jossain kaukana palmun juurella. Tällä tavalla saa edes jonkin kurkistuksen siihen normaaliinkin elämään.

Mutta mitä sitten, vaikkei kuvaisikaan vain sotkuista työpöytäänsä tai ankeaa liukuhihnalounastaan? Jos arjessa on edes jotain pientä mukavaa, on hauskaa, että jokin tämmöinen massahaaste aktivoi ihmisiä kertomaan niistä.

Nata - White Trash Disease

paskinta on se, ettei kukaan ole vieläkään haastanut :(

Toimitus
Toimitus

Se johtuu Nata varmaan siitä, että oot niin väritön persoona, ettei kukaan jaksa kattella tommosen tyypin arkea.

Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissaamma.blogspot.fi

Kuvat ovat tylsiä ja niitä on liikaa. Toisten FB-feedin roskaamista.

elkku80 (Ei varmistettu)

Ainahan voi poistaa ne kaverit, joiden päivitykset on niin tylsiä, että niitä pitää roskaamiseksi sanoa.

suvitus (Ei varmistettu)

Parasta on sellaiset ihanaa hetkeä kuvaavat, mutta kuitenkin arkiset kuvat. Itsekin osallistuin ja pari kuvaa taisi saada huomaamaan ihanan arkihetken paremmin kuin muuten olisi. Esimerkiksi varmaan kaikkien työ- tai koulumatkan varrelta löytyy todella kaunis kohta, jota ei vaan huomaakaan enää, kun ohi menee joka päivä. Paitsi sitten kun pysähtyy kuvaamaan sen arkihaasteeseen :) tykkäsin siis!

empuska

Vaikka teoriassa haaste kuulostaa pitkälti siltä, mitä itse pitänyt valokuvaajataitelijoiden snapshot-touhussa (tarkkailevat ympäristöä ja ottavat kuvia asioista, jotka ei varmasti heti pistä silmään), ei se jotenkin näy kovinkaan monen kuvasta läpi. Itsestä ne parhaat on olleet niitä perseilytapauksia: arkihaasteen arkiraaste. Myös niissä muka-arkikuvissa on sitä kämpmäistä tragikomediaa, kun yrittämällä yritetty lavastaa jotain leppoisasti, mutta tulos on jotenkin aivan päinvastainen. 

Ehkä sossumediahaasteissa ärsyttää se sama, mitä ne typerät "Hei sanotaanx väri ja koko ja annetaan MIESTEN arvata, mistä me niinku puhutaan, eiksnii? Hih!"-jutut oli joskus Naamakirjan alkuaikoina? Tosin tissiliivijuttu oli kyllä sellainen tapaus, että tulenkatkuiset tasa-arvokilarit olisi vedetty, jos viestitys olisi toiminut pienemmässä piirissä kuin puolen Suomen naisväestölle.

 

CougarWoman
CougarWoman

:D Se tissiliivijuttuhan oli kans tosiaan tosi ihq. :D 

empuska

Eräälle kaverille vuodatin asiasta, ja jamppa ideoi, että ois se aika kova haaste pistää oma kengännumero, muoto ja väri ja koijata naisia luulemaan sen olevan kuvaus lerssistä.

Mä salaa toivoin, että olisin törmännyt postaukseen "43, puikelo ja turkoosi".

What else is there?

Musta on ollut kiva nähdä mitä kaverit puuhailee vaikka jonain perus tiistai-iltana jolloin kaikki osapuolet on liian väsyneitä edes whatsapp-viestittelyyn :D

Ei oo oikeestaan yksikään kuva vielä ärsyttänyt.

Kommentoi