Päivän kysymys: Mikä on henkinen ikäsi?

Toimitus

Milloin sinulta kysyttiin viimeksi Alkossa paperit? Mistä vetoa, että riemastuit? Marietta kirjoitti Mua lemmitkö vielä Kustaa? -palstalle ikäpohdintaa, jossa on kiinnostava pointti: miksi sitä ilostuu, kun näyttää nuoremmalta kuin on? Mistä se kertoo?

Ikuisen nuoruuden tavoittelussa voi mennä yhtä pitkälle kuin suosikkimme ikinuorista mummeleista, Espanjan kuninkaalliseen sukuun kuuluva Alban herttuatar. Hän on todistanut räväkällä tyylillään, kauneus”hoidoillaan” ja rakkaudellaan, että ikä on pelkkä numero.

Hän meni elämänsä rakkauden, 25 vuotta nuoremman Alfonso Diezin kanssa naimisiin viime vuonna, kypsässä 85 vuoden iässä. Morsio hehkui häissään yhtä suloisesti kuin seitsemänkymmentä vuotta nuoremmat – ja notkeana rouvana esitti flamencoesityksen. Avioliittoa paheksuttiin aluksi, mutta nyt pariskunta on saanut suvun ja kansan hyväksynnän. Yksi Espanjan seuratuimmista julkkispareista nauttii elämästään täysillä ja tykkää kellistellä rannoilla (eläkkeellä siihen kun onkin aikaa). Ja kyllä, Alban herttuatar esiintyy bikineissä aika paljon rohkeammin kuin moni muu fyysisesti parikymppinen.

Mutta mikä on sinun henkinen ikäsi? Koetko olevasi juuri oikean ikäinen nyt vai nuorempi tai vanhempi?

Teksti: Anna Karhunen, joka jatkuvasti sanoo vahingossa olevansa joko 27 tai 33. (Passissa syntymävuotena lukee 1981.)

Kuva: Splash News

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Koen olevani juuri oikean ikäinen nyt 24 vuotiaana. Tätä ikää oikein odotti! Nyt olen tarpeeksi aikuinen, mutta en vielä vanha.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytän perjantaina 32, oon aina tuntenu itteni henkisesti nuoremmaksi. Nyt tuntuu olevan vähä sellainen murrosaika ettei oikein tiedä itsekään?

SOR

Oon tähän ikään asti tuntenut olevani ikuisesti n. 19-vuotias ja joka vuosi potenut kamalaa ikäkriisiä ja kapinaa aikuistumista vastaan.. Tämän vuoden ikäkriisin mukana tuli ihmeellinen tajuaminen, että ei tämä vanheneminen olekaan niin kamalaa :D Ehkä toi henkinen ikäkin tuolta alkaa pikku hiljaa ottaa kiinni fyysistä ikää..

Alice
My blueberry dream

Näytän aina itseäni nuoremmalta, pukeutumalla "aikuisemmin" näytän ehkä juuri ja juuri itseni ikäiseltä. Yleensä se ei haittaa, kaupankassalla menen sentään täysi-ikäisestä eli ihan aina ei papereita kysytä mutta aika useasti sentään joten en siitä erityisesti riemastu erikseen. Lyhyys pudottaa iästä automaattisesti muutaman vuoden koko elinkaareni ajan. 

Olen aina kokenut olevani oikean ikäinen vaikka nuorempana tunsin olevani aika paljon kypsempi kuin muut saman ikäiset. Parikympin puolella jokainen ikävuosi onkin ollut sitten ihan täydellisesti sopiva. 

 

harhaanjohtava

Henkinen ikä on vähintäänkin käsitteenä hassu. Omasta vinkkelistä se on usein aina ihan eri kuin muun maailman silmin katsottuna. Joku vääristää aina.

Mutta jos nyt mennään siihen oikeaan ikään, jota minulla on nyt 27 vuotta. Niin ulkonäöllisesti olen saamassa sitä kiinni nyt hyvinkin. Inhosin näyttää nuorelta. Välillä luultiin jopa reilut 10 vuotta nuoremmaksi kuin olin. Toki olemus, käyttäytyminen ja kaikki muu tapani viestiä, tekivät siihen myös osansa.

Haaveilen alati olevani jo paljon vanhempi kuin olen, haluaisin myös näyttää vanhemmalta. En ole vieläkään lakannut hymyilemästä, kun pari viikkoa sitten otin itsestäni uusia kuvia ja mies sanoi minun näyttävän niissä yli kolmekymppiseltä. Kyseinen kuva tuli samantien ahkeraan käyttöön nettimaailmassa. Ehkä kerrankin olisin vähän vakavastiotettavampi. :D

Marili

Koen itse jotenkin näyttäväni ikäistäni (24v) vanhemmalta, en sitten tiedä miten muut sen näkee.  Papereita ei kyllä ole kysytty varmaan sen jälkeen kun täytin 20, joten kai minä vanhemmalta näytän... toisaalta on ihan kiva näyttää hieman ikäistään vanhemmalta vielä tässä vaiheessa, mutta jos alan näyttää huomattavasti ikäistäni vanhemmalta niin se on jo masentavaa.

Koen toisaalta itseni henkisesti nuoremmaksi kuin olen, toisaalta vanhemmaksi. Tai ehkä vain haluaisin olla pari vuotta nuorempi. Minua on kyllä ainakin sanottu ikäistäni kypsemmäksi, en sitten tiedä pitkääkö se paikkansa, tai todistaako se mitään että minulla on 7 vuotta vanhempi poikaystävä. Joskus kyllä huomaan kokevani itseni hieman kypsemmäksi kuin jotkut ikäiseni.

Sisäinen lapsi minussa kuitenkin edelleen asuu ja tulee varmaan aina asumaan. Mielestäni lapsekkuus ja lapsenmieli on aina hyvästä, kunhan ei ole lapsellinen. Välillä vaan lapsettaa!

Seregi
Sekaisin Seregistä

Kun minulta kysytään ikääni, en useinkaan muista sitä. Monet ihmettelevät miten olen saanut niin paljon aikaiseksi ikäisekseni, mutten itse koe sitä niin, sillä minulal ei ole vielä perhettä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.