Päivän kysymys: Mikä oli viimeisin kesätyösi?

Toimitus

Kreeta pohti tänään AFFECTION-blogissaan, miksi ei mahtanut saada hakemaansa kesätyötä ja kesätyötä yleensäkin:

"Kesätoiden saamisessa ei nimittäin ole kyse pelkästään rahasta. Minun kohdallani on oikeasti kyse siitä, että olemisellani olisi jonkinlainen tarkoitus. Että voisin tuntea itseni tarpeelliseksi. Että muut kokisivat minut tarpeelliseksi. Väitän, että tuollaisella tunteella on aivan huikaiseva vaikutus ihmiseen."

Juttu toi mieleen omat kesätyöpaikkamme. Toimituksen naisten viimeisimmät kesätyöt olivat hommia eri lehtien toimituksissa, omalta alaltamme siis. Sitä ennen kesät ovat kuluneet muun muassa tavaratalon myyjänä, toimistorottana ja lastenhoitajana. Entä siellä puolen ruutua:

Mikä oli sinun viimeisin kesätyöpaikkasi?

Kommentit

Liv
Päiväuniaika

Kassalla, puhelinmyynnissä, siivousta, kopiointia, grillillä, hyllyttämässä ym. Aika perushuttua :)

helinel
Wings of Desire

Viime kesänä tanssijana oopperassa Carmen. Tänä kesänä barokkihahmona Charlottenburgin linnassa. Ei siis ihan tavallisimmasta päästä... Mutta nämä molemmat Saksassa, Suomessa (kesä)työt on jotenkin enemmän kiven alla, hotellisiivoojana taisin olla yhtenä kesänä. Työmarkkinatuella työharjoittelussa kun en muita kesätöitä löytänyt.

minna

Viime kesän (ja sitä edeltäneen talven) olin kaupan kassalla ja viihdyin ihan hyvin ja työkaverit olivat ihan mahtavia. Epämääräiset vuorot kuitenkin ärsyttivät - koko kesässä ei ollut ainuttakaan täysin vapaata viikonloppua. 

Tänä kesänä kävi huikea tuuri, ja pääsin oman alan siisteihin sisätöihin hyvällä palkalla ja liukuvalla työajalla. Ihan täydellinen duuni (ottaen huomioon myös sen, että olen vasta ensimmäisen vuoden opiskelija), olen todella kiitollinen ja tyytyväinen.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Humanistiopiskelijana, ennen valmistumista, kesätöiden (ja muidenkin pätkätöiden) kirjo on ollut valtaisa, olen postannut niistä muutamankin jutun blogiini, tässä linkki ehkä ikimuistoisimpaan kesätyöhöni Italian Garda-järvellä:

http://www.lily.fi/blogit/kahvia-kiitos/ain-vahan-vaaraan-paikkaan-toihin-mee-part-iii-buongiorno-grazie-arrivederci

Tänä kesänä ollaankin sitten vauvan kanssa kotona, no on siinäkin työtä kerrakseen, joskin ihanalla tavalla erilaista :)

Corde

Mä olen ollut keittiön emäntänä kunnan leireillä. Olen ollut myös puolustusvoimilla varastotyöntekijänä pakkaamassa ajoneuvoja kosovoon. Joskus olin serkun seura neitinä. Kokkina erään opiston keittiössä. 

 

Oon aina ollut enemmänkin pidemmissä töissä, mutta esim nyt kuun vaihteessa alkaa taas työt ja teen pääasiassa vain kesä ja syksy ajan töitä ja sitten on talvi ilman työtunteja. Tavallaan sekin siis kesätyö ;) Rinnalle pitäisi keksiä sitten talvikauden työ.

JonnaH. (Ei varmistettu)

Viimeisin kesätyöpaikka kesällä -96 2 kk leirintäalueen kioskissa. Sateella sai istuskella melkein yksikseen, aurinkoisina päivinä loistava hiekkaranta veti porukkaa. Paras kesätyöpaikka koskaan, vaikka palkka oli minimi.

Kummasti muuten suomalaisiin ihmisiin iskostetaan jo äidinmaidossa tuo työntekö. Siitä johtuu, että monet tuntevat itsensä tarpeettomiksi ilman töitä, vaikka tarpeellinen voi olla monella tavalla ilman sitä työtäkin!

Järkyttävintä, kuinka paljon tässä työkeskeisessä yhteiskunnassa työtä arvostetaan on se, että voit saada rikoksista lievemmän tuomion, jos sinulla on työpaikka. Se luetaan siis eduksi, jopa tuomiota luettaessa. Voi hyvää päivää sentään! Eli jos sinut raiskaa pankinjohtaja, hän saa luultavasti lievemmän rangaistuksen kuin työtön lähiössä asustava syrjäytynyt. Ei hyvin mene.

Kao Kao

Parin vuoden takaisin palkanlaskijan kesätuuraus. Yksi rankimmista kesäduuneistani (tee yksi virhe ja joku parka jää ilman palkkaansa) ja ihanan uuden uran ensiaskeleet :D Taisi jäädä myös viimeiseksi kesätyöksi, koska valmistuin ja olen ollut sen jälkeen "oikeassa" työelämässä. 

Mixed

Ensimmäinen kesätyöni oli 15-vuotiaana grillillä. Siinä kyllä tunsi itsensä tärkeäksi, kun suurin osa työstä tehtiin ihan yksin ja siinä piti sitten huolehtia samaan aikaan raaka-aineiden valmistelusta, varaston riittävyydestä, asiakaspalvelusta, rahastamisesta, aterioiden valmistuksesta, tarjoilemisesta, siivoamisesta ja tukkutilausten vastaanottamisesta. Kolme kesää siellä sitten vierähtikin, ja kauemminkin olisi kuulemma saanut olla. Epäsäännölliset työajat, joka paikkaan tarttuva rasvankäry ja ruuhka-aikojen kiire oli kyllä ärsyttävää. Mutta välillä kyllä ihan tykkäsin halkoa sämpylöitä ja paistella jauhelihapihvejä.

Vaan sittenpä abikeväänä pääsin erään kyläkaupan mainososastolle valokuvaajan sijaiseksi kevääksi ja kesäksi, ja samoja hommia tehdään nytkin. Pääasiassa tehdään kaupan mainoslehteä ja viikot menee mukavalla rutiinilla jo. Työajat on ihanat 8-16 ja työporukka mitä mukavin :)

Ensi kesänä löydän toivottavasti töitä omalta opiskelupaikkakunnalta, aivan harmitti lähteä Vaasasta juuri kesän korvilla. Tosin vielä parempi, jos saisi jo syksyllä jotain osa-aikatöitä opiskelujen ohella tehtäväksi. En siis oikein osaa olla ilman töitä, kesätöittä oleminen koko pitkän kesän olisi aivan hirveää!

Luru
Changes

Olen paiskinut kesätöitä niin seurakunnan leirien isosena kuin mansikanpoimijanakin, mutta viimeisimmäksi kesätyöpaikakseni jäi suuri keskuspesula, jossa tulikin vietettyä useampi kesä vaatteita viikkaillen ja lakanoita mankeloiden. Rankkaa se oli, mutta myös kasvattavaa.

sanumaria

Määkin innoistuin muistelemaan kesätöitä :D

vuokko (Ei varmistettu)

Mansikanpoimija, lastenhoitaja, siivooja, kaupan kassa, kerroshoitaja, sairaalahuoltaja... Melkein kaikki matalapalkka-alat testattu siis. Sairaalahuoltajan työssä paras palkka ja parhaat (säännölliset, listanmukaiset = oikeudenmukaiset!) työajat. Ja lastenhoitajana kanssa. Kaupan kassalla vajaat työpäivät ja kaameimmat työajat: jotenkin aina maanantaiaamu, keskiviikko, perjantai- ja lauantai-illat. Mutta ei sillä, olin onnellinen että oli töitä.

Tällä hetkellä gradua viimeistellessä mietin, olisinko ansainnut kahden kuukauden kesäloman siitä hyvästä, että gradu on valmis ja yhteiskunta saa yhden veronmaksajan vuoden päästä... vakikesätyöpaikka kun ei palkannutkaan kesäsijaisia entiseen tapaan.

Yhdyn Kreetan ajatuksiin tarkoituksellisuudesta. Lomalaisena oleminen tuntuu itsestä jotenkin ei-hyväksyttävältä. Siis yhteiskunnan silmissä. Kuinka pitäisi olla tarpeellinen, maksaa veroja. Eikä opiskelijana maata riippumatossa ja valittaa, kuinka opintotuella ei pärjää. (Joka muuten kansainvälisellä mittapuulla on aivan huikea etuus!)

Tällä hetkellä kesätyöttömänä mietin, että tartun tilaisuuteen, jos se tulee. Mutta en halua ressata ja sillä pilata kesääni. Jos viimeiset 9 kesää on tehnyt töitä, koen oikeudekseni pitää lomaa... sitten vain nostetaan viimeisenä opiskeluvuotena opintolainaa.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Vuokko, olet ansainnut kuukauden lomaa.

Minä taas olin ennen kesätoimittajan hommia monta kesää kirjastossa, ja sitä ennen olin apulaisena ompelimossa, lastenleririn ohjaajana ja toimistosiivoojana.

vuokko (Ei varmistettu)

Niin mäki ajattelen. Nyt vaan reenaan sitä puhetta kyseleville sukulaisille, kuinka mä vaan ajattelin maata kesän mökkilaiturilla ja nostaa sit syksyllä lainaa... :D ah.

Hanna K
Sunday Blondie

Vietin viime kesäni pankin kassalla työskennellen. Työ oli helppoa, asiakaspalvelu mukavaa ja ihmiset ihania, mutta ala ei vastaa lainkaan omia kiinnostuksen kohteitani. Pankkia ennen olen ollut kesätöissä mm. siivoojana, kaupan kassana, lastenhoitajana ja huoltoasema-apulaisena. Jokainen työkokemus on ollut arvokas, sillä olen saanut uusia näkökulmia elämääni erilaisten ammattien kautta.

Jokaisesta työstä on ollut apua tulevaisuuden ammattianikin ajatellen: opiskelen toimittajaksi, joten on tärkeää, että osaan asettua erilaisten ihmisten asemaan. Tänä kesänä pääsen tekemään sitä mitä todella rakastan, eli kirjoittamaan.

jermia
Itärajapakolainen

Toissakesänä olin töissä nuorten ryhmäkodissa. Palkka oli hyvä, mutta lähes itseni ikäisille nuorille "äitinä" oleminen oli suhteellisen haastavaa. Parhaina päivinä ihan huippua, huonoimpina sai kuunnella haistattelua ja uhkailuja aamusta iltaan. 

LTL-Anna
Loving These Looks

Aurinko-tyttönä vanhainkodissa (vedin heille jumppaa ja kahvittelimme PALJON) ja sitten noin viisi vuotta olin kehitysvammaisten asuntolassa töissä, se oli rankkaa mutta antoisaa :)

Kommentoi