Päivän kysymys: Mikä on ollut ikimuistoisin matkasi?

Toimitus

"Pariisissa sieluani kiehtovat Montmartren kadut, Turussa jokiranta. Sen sijaan sellaisilta lomilta, jotka olen viettänyt jossakin kliinisessä allasparatiisissa, minulle ei ole jäänyt minkäänlaisia tunnemuistoja. Ainoastaan rusketusrajat ja kasa valokuvia."

A modo mio -blogissa kirjoitetaan matkojen ja paikkojen herättämistä tunnemuistoista. Siitä, kun jokin paikka tuntuu luissa ja ytimissä asti ja siitä, kuinka vielä vuosien päästä saattaa muistaa, miltä mansikkajäätelö maistui kreetalaisessa kylässä.

Lue kaunis kirjoitus täällä, mutta kerro meille ensin:

Mikä on ollut ikimuistoisin matkasi ja miksi? Mikä on jäänyt mieleen?

Psst, muistathan, että saat lukea matkajuttuja ympäri maailman Lilyn Matkat-kategoriasta.

Kuva Eeva Kolu, jolle eka ulkomaanmatka Belgiaan ilman vanhempia oli se, joka muutti kaiken

Kommentit

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mä sain päähäni joskus teini-ikäisenä, että mä haluan joskus Irlantiin. Mä en ole koskaan matkaillut paljon (jos nyt ei lasketa risteilyjä naapurimaihin), en perheen kera lapsena, enkä yksin/kavereiden kanssa aikuisenakaan, koska oon vaan liian pihi matkailemaan. Kuitenkin mä jostain keksin Irlannin ja kun aloimme suunnitella miehen kanssa häämatkaa, se tuli ekana mieleen. Meillä oli aikaa matkalle vain muutama päivä ja halusimme ehdottomasti kaupunkikohteeseen. Niinpä mä pääsin Dubliniin. Koko matka oli vaan niin ihana, jo pelkästään luonteensa vuoksi, ja ainoa, mikä "kaduttaa" on se, ettei ollut aikaa lähteä syvemmälle Irlantiin. Mulla on tuon yhden käynnin seurauksena aivan järjetön kaipuu takaisin sinne ja kyllä mä kovaa vauhtia säästänkin, että päästäisiin sinne takaisin 5-vuotishääpäivänä. ;)

M.
Avec Mari

Ehdottomasti ikimuistoisin loma oli se jonne lähdin ex tempore lähes ventovieraan komistuksen kanssa. Nyt olemme menossa naimisiin tuon komistuksen kanssa. Sisilian kuuma aurinko, vatsassa hypertelevät perhoset ja letkeä lomafiilis ei varmasti (toivottavasti) unohdu koskaan!

Toisaalta vaihtoaikani Pariisissa oli se kaikista ikimuistoisin -Lähdin yksin ja ihka ensi kertaa Pariisiin muutaman matkalaukun kanssa! Mutta se oli sitten pitempi matka se :)

.Tiia

Tähän mennessä ikimuistoisin matka on ollut muutama vuosi sitten tehty Espanjan reissu yhdessä mieheni sekä kahden hyvän ystävämme kanssa. Tuolla porukalla kaksi viikkoa meni kuin hujauksessa, ja mieleeni on jäänyt monia todella hauskoja, ikimuistoisia ja naurun täyteisiä hetkiä :). Ja katseltiinpa tuolla reissulla erästä MM-jalkapallo-ottelua kadulle tuoduilta isoilta screeneiltä, ja mikä hulabaloo siitä syntyikään, kun Espanja voitti kisan! Sen illan tunnelmat paikallisten riemuitessa olivat jotain ennen näkemätöntä :).

 

What else is there?

Opiskelin vuoden kuvislinjalla ja sen jälkeen mentiin viikoksi luokkaretkelle Amsterdamiin. Matkasta on nyt pari vuotta mutta tuntuu että vieläkin siitä riittää juttua kerrottavaksi. Muhun teki niin ison vaikutuksen kaupungin arkkitehtuuri ja ihmiset ja koko elämänmeno siellä. Isot puistot ja pienet sillat,   pyöräilevät ihmiset, vanhat talot...

Anne Frankin museolle mulla ei ollut mitään odotuksia mutta se on ollut yksi vaikuttavimmista kokemuksista mun elämässä koskaan. Kannattaa ehdottomasti mennä jos Damiin on menossa, koko kaupunki näyttää sen jälkeen erilaiselta.

Kommentoi