Päivän kysymys: mikä tekee hyvän työpaikan?

Toimitus

 

Pari viikkoa sitten se kerrottiin: maamme parhaat työpaikat vuonna 2014 ovat lääkefirma Amgen, ohjelmistokehittäjä Vincit ja Alko.

Great Place to Work -tutkimuksen tulokset perustuvat organisaatioiden työntekijöillä teetettyihin kyselyihin. Listoja tarkastellessa huomaa, että kärkeen yltävät kaikenlaisten alojen työpaikat: sarjojen ykkösten lisäksi esimerkiksi lakifirma, anturien valmistaja ja patenttitoimisto.

Tästä voi päätellä, ettei työntekijän kokemus työpaikkansa hyvyydestä siis välttämättä perustu siihen, mitä työtä hän tekee, vaan siihen, miten hänestä huolehditaan työpaikassa. Tutkimuksessakin kävi ilmi, että tärkeimpiin seikkoihin kuuluu luottamus pomojen ja alaisten välillä.

Millaisia kokemuksia sinulla on? Teetkö mieluummin unelmiesi työtä paikassa, jonka puitteissa voisi olla parantamisen varaa, vai vähemmän unelmien työtä paikassa, jossa pomo ja työkaverit ovat ihania ja sinua kohdellaan hyvin?

 

Millainen on hyvä työpaikka? Entä hyvä pomo? Miten olla hyvä työkaveri omille kollegoilleen?

 

Teksti: Anni Kemppainen, joka arvostaa työpaikassa satunnaista perjantaiskumppaa, mutta vielä enemmän sitä, että työntekijään luotetaan ja pomolle voi puhua suoraan

Kuva: Timo Villanen / A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit

hanne_tasteofhoney

Itselleni työpaikassa melkeinpä tärkeintä on työyhteisö. Parhaat kokemukset ovat juuri niiltä työpaikoilta, joissa työkaverit ovat olleet vastaanottavaisia ja auttaneet alkuun sekä työtehtävissä että yhteisöön sisäänpääsemisessä. Tärkeää on myös se, että kommunikaatio sujuu avoimesti ja mutkattomasti puolin ja toisin. Inhoan kankeita hierarkioita ja sitä, että asioita pitää viedä eteenpäin hitaan kaavan mukaan. Inspiroivaa on myös se, kun itseään kokeneemmilta oppii uusia asioita ja tietää, että kiperissäkin tilanteissa voi kääntyä pomon puoleen.

Mieluisaakin työtä on todella kurjaa tehdä, jos siihen ei saa vertaistukea tai työyhteisö on muuten vain tulehtunut tai juoruille altis. Itse siis todellakin teen mieluummin "vähemmän unelmien työtä" paikassa, johon on joka aamu mukava tulla. 

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mä juuri eilen tein postauksen tästä aiheesta! :D

Olen samaa mieltä kuin edellä kommentoinut Hanne. Työyhteisön ilmapiiri on ihan tärkeimpiä asioita työssä viihtymiseen ja jaksamiseen. Rankkaakin työtä jaksaa paljon paremmin kun on ympärillä kivat työkaverit. Todella tärkeää  on myös se, että pystyy vaikuttamaan omaan työhönsä, ja saa sopivassa suhteessa vastuuta ja vapauksia. Eli mieluummin tekisin vähemmän kivaa työtä mielekkäässä työympäristössä kuin kivaa työtä inhottavassa ympäristössä.

Figlia (Ei varmistettu)

Samoilla linjoilla edellisten kommentoijien kanssa. Teen mieluummin vähemmän miellekästä työtä mukavassa työympäristössä kuin unelmatyötä inhottavassa ympäristössä. Molemmista on kokemusta, koska olen määräaikaisuudesta toiseen kuljeskelija.

Irtisanoin juuri itseni tulehtuneen työilmapiirin vuoksi. Työ oli sisällöltään unelmieni juttu, ja aika pitkään jaksoin vain sen voimalla. Lähimmät työkaverit olivat kannustavia ja pidin heistä todella, mutta kommunikointi ylempään portaaseen ei toiminut, ja lähin esimieheni käyttäytyi aivan todella asiattomasti työpaikalla. Lopulta joka aamu oli ahdistavaa lähteä töihin, ei enää huvittanut mikään töissä eikä vapaa-ajalla, ja usko itseeni ja omiin taitoihini oli hävinnyt. Eli voin täysin allekirjoittaa, että työyhteisöllä on eniten merkitystä ainakin itselleni, jotta koen työpaikan olevan hyvä. Toivon todella, että seuraavassa työpaikassani on terve työyhteisö ja panostettu kommunikoinnin toimivuuteen.

hanne_tasteofhoney

Mulla on hyvin samanlainen kokemus viimeisimmästä työpaikasta. Olisin varmaan jaksanut pidempäänkin lähimpien työkavereiden voimalla, mutta törkeästi käyttäytyvän esimiehen kanssa olisin varmasti pidemmän päälle palanut loppuun. Olen liiankin usein ollut työpaikalla se kiltti tyttö, joka on niellyt epäoikeudenmukaisen käytöksen aiheuttaman mielipahan ja joutunut hyväksikäytetyksi (= raatamaan niska limassa ilman asianmukaista korvausta). Enää en suostu kenenkään kynnysmatoksi, minä ansaitsen parempaa. :) Tsemppiä sinne!

Seregi
Sekaisin Seregistä

Työyhteisön lisäksi tärkeää on kunnollinen perehdytys ja se, että pidetään huolta työntekijöiden jaksamisesta.

Kommentoi