Päivän kysymys: mikä tekee hyvän työpaikan?

tyo.jpg

 

Pari viikkoa sitten se kerrottiin: maamme parhaat työpaikat vuonna 2014 ovat lääkefirma Amgen, ohjelmistokehittäjä Vincit ja Alko.

Great Place to Work -tutkimuksen tulokset perustuvat organisaatioiden työntekijöillä teetettyihin kyselyihin. Listoja tarkastellessa huomaa, että kärkeen yltävät kaikenlaisten alojen työpaikat: sarjojen ykkösten lisäksi esimerkiksi lakifirma, anturien valmistaja ja patenttitoimisto.

Tästä voi päätellä, ettei työntekijän kokemus työpaikkansa hyvyydestä siis välttämättä perustu siihen, mitä työtä hän tekee, vaan siihen, miten hänestä huolehditaan työpaikassa. Tutkimuksessakin kävi ilmi, että tärkeimpiin seikkoihin kuuluu luottamus pomojen ja alaisten välillä.

Millaisia kokemuksia sinulla on? Teetkö mieluummin unelmiesi työtä paikassa, jonka puitteissa voisi olla parantamisen varaa, vai vähemmän unelmien työtä paikassa, jossa pomo ja työkaverit ovat ihania ja sinua kohdellaan hyvin?

 

Millainen on hyvä työpaikka? Entä hyvä pomo? Miten olla hyvä työkaveri omille kollegoilleen?

 

Teksti: Anni Kemppainen, joka arvostaa työpaikassa satunnaista perjantaiskumppaa, mutta vielä enemmän sitä, että työntekijään luotetaan ja pomolle voi puhua suoraan

Kuva: Timo Villanen / A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit (6)
  1. Työyhteisön lisäksi tärkeää on kunnollinen perehdytys ja se, että pidetään huolta työntekijöiden jaksamisesta.

  2. Irtisanoin juuri itseni tulehtuneen työilmapiirin vuoksi. Työ oli sisällöltään unelmieni juttu, ja aika pitkään jaksoin vain sen voimalla. Lähimmät työkaverit olivat kannustavia ja pidin heistä todella, mutta kommunikointi ylempään portaaseen ei toiminut, ja lähin esimieheni käyttäytyi aivan todella asiattomasti työpaikalla. Lopulta joka aamu oli ahdistavaa lähteä töihin, ei enää huvittanut mikään töissä eikä vapaa-ajalla, ja usko itseeni ja omiin taitoihini oli hävinnyt. Eli voin täysin allekirjoittaa, että työyhteisöllä on eniten merkitystä ainakin itselleni, jotta koen työpaikan olevan hyvä. Toivon todella, että seuraavassa työpaikassani on terve työyhteisö ja panostettu kommunikoinnin toimivuuteen.

    1. Mulla on hyvin samanlainen kokemus viimeisimmästä työpaikasta. Olisin varmaan jaksanut pidempäänkin lähimpien työkavereiden voimalla, mutta törkeästi käyttäytyvän esimiehen kanssa olisin varmasti pidemmän päälle palanut loppuun. Olen liiankin usein ollut työpaikalla se kiltti tyttö, joka on niellyt epäoikeudenmukaisen käytöksen aiheuttaman mielipahan ja joutunut hyväksikäytetyksi (= raatamaan niska limassa ilman asianmukaista korvausta). Enää en suostu kenenkään kynnysmatoksi, minä ansaitsen parempaa. 🙂 Tsemppiä sinne!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *