Päivän kysymys: Mikä vanhempiesi aikainen trendi on jäänyt mieleesi?

Toimitus

Vuoden 2014 kuumimmat trendit: A-linjainen midihame, poolo ja turkis.

Hauskinta kuvassa on kuitenkin se, että tyylikäs leidi on peräisin Cocon perhealbumista vuosimallia 1970. Très chic! Niin ne trendit vain kiertävät kehää, vuodesta toiseen, mukautuen yhteiskunnassa vallitsevaan ilmapiiriin sopiviksi.

Coco kertoo, että 70-luku on aina inspiroinut häntä suuresti: silloin elo tuntui rennommalta ja huolettomammalta, niin ihmisten olemuksen kuin ulkoisen habituksen suhteen.

Mikä vanhempiesi aikainen trendi on jäänyt sinun mieleesi?


Teksti: Hanna, muistelee lähinnä kauhulla omassa perhealbumissa näkemiään kasaritoppauksia, permanentteja ja ylisuuria tuulipukuja.

Kuva: Coco Sweet Dreams

Kommentit

Gardener

Sattuipas sopivasti, kirjoitin juuri jutun Kaktuksia betoniruukussa lapsuuden ikkunalaudalla olleista kasveista! 

Kasveilla trendit menevä myös sykleittäin. 70-80-luvulta pinnalle ovat nyt nousseet erilaisethuonekasvit. Tästä esimerkkeinä mainittakoon erilaiset mehikasvit, saniainen, peikonlehti ja kultaköynnös.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Oujea, iskän pitkät, lainehtivat kiharat ja napapaidaksi solmittu kukkakuvioinen kauluspaita ja se sixpäk! Sitten taas äidin trumpettifarkut, sinapinkeltaiset neuleet ja kuvankauniit kasvot <3

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Äidin Minni Hiiri -kolitsipaita ja permis otsatukalla. Iskän pystäri takatukalla. Ne sähkönsiniset talvilenkkarit, jotka iskä osti äidille joululahjaksi, ja äiti sitten vaihtoi "kokosyistä" valkoisiin, joissa mintunvihreä tekoturkisraita.

Uuh! Gotta love the 80's!

tanjatanja
Ei Beigeä

Oi jumalauta ne silmälasit.

Nekkutyttoe (Ei varmistettu)

Duffelitakki ja paplarikiharat äidin lapsuuskuvista &lt;3

FFFifi
Fitness Führer

Jostain syystä mä pukeudun koko ajan enemmän ja enemmän niin kuin äiti-ihmiset silloin kun itse olin lapsi, eli just 80-luvulla ja 90-luvun alussa. Ehkä alitajuisesti miellän, että aikuiset pukeutuu niin?

Huomaan, että mulla on samanlainen laukku millaisia kummitätini aina käytti (nahkaisia, pussukkamallisia....haluaisin vielä hapsullisen mokkalaukun), ja samanlaisia koruja mitä mummoni käytti (keltakultaa....en voi käsittää miten se nyt yhtäkkiä kiinnostaa), himoitsen sellaisia kenkiä (väljiä, tasapohjaisia tai matalakorkoisia saappaita, mieluiten mokkaa tai sähkönsinistä nahkaa) ja takkeja (pussimaisia nahka- ja farkkutakkeja) mitä coolit isot tytöt käytti ja serkkujen vaaleanpuna-liila-silmämeikki ja sininen ripsari houkuttavat nekin :D

Ennen kaikkea mun tyyli-idoli on kuitenkin kaverin äiti Sirkka, jonka tyylille me vähän silloin naureskeltiin. Nykyisin tajuan, miten hienoa oli että hän näytti itseltään aina, vaikka pukeutui aika epäsovinnaisesti ollakseen kasarimutsi. Sitäpaitsi Sirkan huulipunasävy (kirkas pinkki) on todellakin paras huulipunasävy!

Miiza

Hei mulla on ainakin usein niin, että jotenkin, jos ajattelen itseäni äitinä (mitä en siis vielä ole), ajattelen itseni pukeutumaan samoin kuin äitini pukeutui silloin auvoisen 80-90-luvun vaihteessa ja 90-luvulla.. Jotenkin olen assosioinut hyvän ja ihanan turvallisen äitihahmon sellaiseksi, kuin oma äitini oli silloin, siis ihan tyylillisestikin. Joskus jopa salaa kaipaan niitä aikoja, kun ihmiset pukeutui niihin kamaliin olkatoppauksiin jne :D Onneksi sitten usein herään näistä harhoistani!

heta margareta
Viinillä

Mun mutsilla oli maailman hienoimmat mustat platform -kengät! Omat läskipohjaconverset oon käyttänytkin melkein jo puhki :) Sisustuksesta muistan huonekasvien kevytsoran, jota veljeni söi, kun äiti katsoi Marienhoffia. Nyt huonekasvit ja kevytsora kiinnostelee taas, vaikke kotiin mitään mahtuisikaan.. 

Kommentoi