Päivän kysymys: Mikä yksittäinen asia pitäisi muuttaa, että tulisit onnellisemmaksi?

Toimitus

 

Eilen maikkarilta alkoi kiinnostava suomalainen sarja, Hinnalla millä hyvänsä. Se kertoo yhtiöstä, jolle voi ulkoistaa oman onnellisuutensa. Eilisen jakson perusteella sarja vaikuttaa lupaavalta, aiomme katsoa! Juoni rullasi nopeasti ja kepeästi eteenpäin. Sarjan idea on hauska ja freesi. Armi Toivanen näytteli jälleen armimaisen ilmeikkäästi, ja Pirjo Lonka kuuluu myös kestosuosikkeihimme.

 

Sarjaa katsoessa heräsi pohdinto: Jos tällainen Feel Good Inc. olisi oikeasti olemassa, eli lafka, joka tekee kaikkensa, jotta sinusta tulisi onnellisempi, niin mitä sen pitäisi muuttaa elämästäsi? Eilisessä jaksossa yritykseltä apua hakeva halusi pohjimmiltaan eroon häntä riivaavasta uskonnollisesta ryhmästä. Ehkä sinulla ei ole ihan näin erityislaatuista toivetta, tai sitten on! Jaa meille:

 

Mikä yksittäinen asia elämästäsi pitäisi muuttaa, että tulisit onnellisemmaksi?

 

Teksti: Julia, joka olisi taatusti onnellisempi, jos joku taikoisi satunnaiset unettomuusongelmat pois ikiajoiksi

Kuva: MTV3 kuvassa Pirjo Lonka, Armi Toivanen, Kai Vaine ja Alina Tomnikov

Hinnalla millä hyvänsä MTV3:lla maanantaisin klo 21

 

Kommentit

Gigi
Olipahan taas..

Mä olisin huomattavasti onnellisempi jos saisin ihanan työn. Todella huomattavasti onnellisempi. Ehkä onnellisin ikinä.

Gigi
Olipahan taas..

En olisi vielä teininä uskonu, että joku kaunis päivä aikuinen minä ottaisi ennemmin kivan työn, kuin esim lottovoitonO.O paitsi lottovoiton siinä tapauksessa, että sillä saisin sen oman pikkuaskartelupuodin/studion missä järjestettäisiin viikonloppuisin punaviinin täyteisiä luovuusiltoja:D

Anna Blue Eyes

Luin ensin väärin tuon Gigin kommentin, "ihanan tyTön" ja ajattelin sitten, että no nyt on Emmillä ollut huono päivä :D 

watch this space

Komppaan! Työnhaku on kuluttavaa touhua...

Sama. En oo varmaan koskaan toivonut mitään niin paljoa kuin hyvää työpaikkaa. 

annam_
anna k.

Sama täälläkin!

FFFifi
Fitness Führer

Ja sama!

Mä en käsitä, miten voi olla niin vaikeaa löytää/saada työpaikkaa, jossa olisi mielekästä tekemistä riittävästi mutta ei järjettömiä määriä, mukavat, normaalit työkaverit, saisi käyttää osaamistaan ja josta saisi asiallisen korvauksen, ja johon sopimus tehtäisiin pidemmäksi ajaksi kuin kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Ja jos nyt vielä oikein saa toivoa, niin liittyisi kirjoittamiseen, liikuntaan ja mieluusti mediaankin, mutta kun tuntuu että pelkästään nuo aiemmat on liikaa vaadittu -_-

Sanoisin kanssa työ. Tai ehkä stressinhallinta kyvyn jos muuttais, muuttuis moni asia töihinkin liittyen :D

Mahdoton Nainen

Olisin iloinen jos joku match maker (á la Ensitreffit alttarilla) etsisi mulle sopivan kumppanin. 

Anna Blue Eyes

Nyt sun on PAKKO ilmoittautua. 

Iiro
Aina jonon viimeinen

TODELLAKIN. HAKEMUSTA MENEMÄÄN.

Ja Anna Blue Eyes kanssa.

Anna Blue Eyes

(Hys hys, Iiro!)

Iiro
Aina jonon viimeinen

Luulisi sunkin tajuavan, että suhteellisesti sä et ainakaan huononna mahdollisuuksias.

...Tai ei sit jos et uskalla.

Anna Blue Eyes

Hyvähän teikäläisen on huudella, vai mitä häh? :D

Iiro
Aina jonon viimeinen

Siis totta kai hakisin jos tilanne olisi toinen. Aivan varmasti. Ihan todella varmasti.

 

Mahdoton Nainen

Jos tohon ei liittyisi telkkarissa olemista ja elämänsä esittämistä kaikelle kansalle niin hakisin oitis. Mutta sille on syynsä miksi olen hakeutunut töihin kameran taakse enkä eteen.

PSK
Insert Cool Phrase

Työ, mies, vauva ja talo.

vaiko sittenkin... (Ei varmistettu)

Oma suhtautumiseni asioihin. Minulla on kaikkea ja kaikki hyvin. Ja silti murehdin milloin mistäkin. Harjoitukset suhtautumisen muuttamiseksi ovat tosin käynnissä koko ajan.

TaruA
Vauvakuumeeton

Sama! Uskon olevani itse onneni pahin vihollinen!

Mullekin tuli ensimmäisenä mieleen uus työ. Olen ollut kolme vuotta samassa työpaikassa ja jo kauan sitten alkoi tuntumaan siltä että olen jo oppinut siitä kaiken mitä voi oppia, se ei anna enää mitään uutta haastetta. Myös todella, todella moni kiva tyyppi on näiden vuosien varrella siirtynyt muihin töihin. 

Olo tuntuu jumiutuneelta. Olisin niiiiin onnellinen ihan uudessa työssä!

Hanna Maria
Hanna Maria

Mukavan työpaikan kesäksi ja opiskelun ohelle (lottovoitto käy myös), enemmän jaksamista sosiaaliseen kanssakäymiseen, eli ei niin paljon kotona vietettyjä iltoja :) Ja astianpesukone!

L / Tänään kotona (Ei varmistettu) http://lkotona.blogspot.fi/

Sellaista ei puutu, mitä ei rahalla saisi. Kaikki on siis hyvin. Olen onnellinen. Mutta, jos olisi enemmän rahaa, olisin onnellisempi. Voisimme matkustaa ja remontoida (tai ostaa uuden talon!). Eli minun kohdallani raha tekisi onnellisemmaksi.

heheb (Ei varmistettu)

Sama täällä! Kaikki minun elämäni tämänhetkiset ongelmat ratkeaisivat yhdellä lottovoitolla. Ei tarttis edes olla jättipotti, yksi miljoona riittäisi jo aika pitkälle.

Uusi, isompiliksainen ja kiva työpaikkakin tietysti ajaisi saman asian.

Kyllä, osaan arvostaa tilannettani, ja tiedän kuinka älyttömän onnekas olen.

Suhteessa

Uusi työ, tervejärkisessä työpaikassa. Sellaisessa missä ei kiusata. Ketään.

FFFifi
Fitness Führer

Kokemuksesta sanon, että lähde vaikka joutuisit tyhjän päälle.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hyvä kysymys. Lähinnä kaipaisin vain enemmän aikaa, jotta ehtisin tehdä vielä enemmän asioita, joista pidän. 

Iiro
Aina jonon viimeinen

Tämähän se on tällä hetkellä. Eli aika todella hyvin on asiat. Toivoisin, että parina päivänä viikossa urheilutreenit alkaisivat tuntia-puoltatoista myöhemmin niin ei tarvitsisi valita töiden tai treenien väliltä.

Toki sellaisia asioita löytyy, kuten tiettyjen asioiden välimatkat elämässä, liian lauha talvi ja pienet taloudelliset huolet, mutta niihin en voi kauheasti tällä hetkellä järkevästi vaikuttaa, joten on helpompaa vaan sopeutua asioihin. En todellakaan tiedä missä kohtaa näin oon oppinut tekemään, mutta aika puolisalaa se on kuitenkin tullut.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Aika hienoa tosiaan, että asiat on loppujen lopuksi näin hyvin :)

Silkkitassu

Uusi mielekäs työpaikka.

stella maria

Hetkessä eläminen. Tätä olen alkanut opettelemaan, koska se ei minulta luonnostaan tule vaikka haluaisinkin. 

Mahdoton Nainen

Luulen sen olevan sellainen taito, jota suurin osa meistä joutuu opettelemaan loppuelämänsä.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Yritin miettiä vaikka kuinka pitkään mutta en oikeasti vaan keksi. Onhan näitä "vois olla"-juttuja; vois olla koulutus, vois olla isompi koti, vois olla parempi sänky (ja tyyny!!), vois olla oma kuntosali autotallissa, vois olla sitä ja tätä. Mutta en rehellisesti sanottuna usko että mikään noistakaan mua yhtään tän onnellisemmaksi saisi.

Ei voi kuin hymyillä :)

ikkiam
LUOMA

Yksittäinen asia. Ajattelin, että täähän on helppo mutta eipäs se sitten ollutkaan.

Yksi asia. Suuri. Pieni. Mutta vain yksi. Jotenkin kaikki on niin yhteenpunoutunutta. Mutta sanon tämän: Muutto. Että pääsisin muuttamaan toiseen kaupunkiin. Syyt miksi en nyt "voi muuttaa" ovatkin kai sitten asia erikseen. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minut tekisi onnellisemmaksi, jos voisin saada lapsia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tai se, että oppisin hyväksymään sen, että minusta ei tule äitiä.

Jos ihan vaan yksittäinen asia, ni toivoisin, että tohon mun yksiön ikkunan tilalle puhkastais ovi, ja siitä ovesta pääsis pikkuruiseen puutarhaan, jossa kasvais hedelmäpuita ja yrttejä ja villiruusuja. Ja se ois sellanen mun salainen piilopaikka, jossa voisin lukee viltillä kirjaa tai ottaa nokoset. Aina olis kesä, tai ehkä välillä kevät, joskus satunnaisesti syksy, fiiliksestä riippuen. Ikinä siellä ei satais loskaa, eikä olis mitään turhaa teknologiaa, eikä työmurheita, eikä stressiä, eikä vuorokaudet läpeensä pimeää ja kolkkoa. 

Miia_pau
Kolmas linja

Tää on kyllä helppo kun oon aika perusonnellinen, ja vielä sama kuin useimmilla edellä: työ. Joko haastavampi ja mielekkäämpi vakityö, tai sitten parempi liksa yksitoikkoisesta työstä, jotta vois tehdä sitä vähemmän ja olis enemmän aikaa tehdä rahallisesti kannattamattomia projekteja. Työ, toimeentulo ja urakuviot on ihan selkeesti suurin tai jopa ainoa stressinaihe elämässä (eikä sekään kovin suuri sentään onneks).

Nippe (Ei varmistettu)

Saada asua luonnon lähellä, veden äärellä. Ilman saasteita, liikenteen melua.
Juuri ne riittäisivät nyt.

Suvi K.
Sisunainen

No tähän ei taida tuokaan firma pystyä, mutta se että musta vois taas laittaa lääkärinpapereihin merkinnän "perusterve".

Lara_

Opintojani (edes hiukan) vastaava, kiinnostava työ tekisi myös minut onnelliseksi. 
Voi sitä hetkeä, kun Mollien ja Monstereiden kyttäämisen saisi jättää pois päiväohjelmasta!

Pitkän pohdinnan jälkeen vastaukseni on jämäkkä itsekuri. Aina voin toivoa parempaa fyysistä kuntoa, parempaa koulumenestystä, parempaa työpaikkaa, mutta mitään en tule saavuttamaan kuin korkeintaan hyvällä tuurilla ellen osaa määrätietoisesti tehdä töitä niiden asioiden eteen. Ja kun tämänhetkinen itsekurini on itse määräämällään sapattivapaalla... voitte arvata loput.

Hertta
Lilou's Crush

Pieni asia, suuri muutos: toivoisin lisää aikaa, tai tekisin siitä venyvämpää: sekunteja, minuutteja, sellaisia, joista kasvaisi yks kaks ylimääräisiä tunteja. Ei ole kiire mihinkään, mutta aika tuntuu kuluvan liian nopeasti yhtä kaikki.

Maaren S
439 päivää

Nopeammat junat jotka kulkevat useammin. Työmatkani ovelta ovelle on tällä hetkellä tunti ja 20 minuuttia ja välillä se on hyvin väsyttävää. Junamatka vie tästä reissusta tunnin ja 3 minuuttia. Pidän työstäni kovin paljon ja en haluaisi ainakaan vielä vaihtaa työpaikkaa ja lähemmäs ei voi muuttaa koska silloin tämän pienen perheen toisella osapuolella tulisi ihan järjetön työmatka. 

Kuvaputkessa

Huh, työ on kyllä täälläkin pinnalla. Lottovoitto tai vähän pienempikin pesämuna toki kelpaisi, se ois sitten adios! Mutta aika ihme, ettei useampi ole puhunut mitään rakkaudesta.

Kommentoi