Päivän kysymys: Milloin valehtelit viimeksi?

Toimitus

Olemme kaikki kuulleet neuvon: Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään. Mutta entä jos on tilanteessa, josta ei selviä tuppisuuna, eikä mitään hyvää sanottavaa ole? Onko silloin parempi valehdella?

On – sitä mieltä on ainakin toimittaja Tiina Tuppurainen. Hän kertoo maaliskuun Trendiin kirjoittamassaan kolumnissa, että välillä kannattaa ottaa käyttöön muutama kohtelias fraasi ja olla mieluummin valheellisesti ystävällinen kuin avata suuri suunsa. Tuppurainen on sitä mieltä, että Suomessa arvostettu pohjalaistyylinen suorapuheisuus on vain huonoa käytöstä.

Aiheeseen liittyen kysymme:

Milloin ja missä tilanteessa sinä olet viimeksi valehdellut?

 

Kysyy Johanna, jonka mielestä valkoinen valhe silloin tällöin ei ole vaaraksi.

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Valehtelin viime lauantaina saunomaan tulleelle ystävättärelleni, että tämän kymmenen kilon laihtumisen huomaa jo selvästi. Oikeasti en huomaa mitään eroa, sillä lähtöpainoa oli sen verran paljon, ettei kymmenen kilon pudotus näy vielä missään; mutta kanssaan saunomaan tullut sulhasensa on myös pudottanut saman verran, ja se näkyy.

En voinut olla kehumatta toista ja jättämättä toista vaille kehuja. 

Oddandimperfect

Vuosien empiirisen tutkimuksen perusteella: joskus pieni valkoinen valhe on parempi kuin karu totuus.

Alle 10min sitten. Etten ole kiukkuinen miehelle.

Tai en mä edes tiedä valehtelinko suoranaisesti, mutten ainakaan vuodattanut koko totuutta, koska ylläolevaa kommentoijaa lainatakseni; "joskus pieni valkoinen vahle on parempi kuin karu totuus".

bbq

välillä ei jaksa avata suutaan ja selittää asiaa pitemmän kaavan mukaan. on helpompi vastata kyllä tai ei.

mm. Julia

Eilen, töissä. Valehtelin, että eräs asia oli hoidossa, vaikka ei ollut. En vaan jaksanut kuunnella sitä valitusta. Hoidin kyllä heti kyseisen asian tämän jälkeen.

Ihmiset ovat ihmisiä. Pieni valkoinen valhe silloin tällöin tapa ketään.

Kommentoi