Päivän kysymys: Minkä hedelmän valitset välipalaksi?

Toimitus

Meitä on moneen junaan, ja yksi tapa erottaa junat toisistaan on kysellä, minkä hedelmän niiden matkustajat söisivät mieluiten välipalaksi. Yksi vannoo omenan nimeen (”just sopivan raikas), toinen appelsiinin (”ehdottomasti kuorimisvaivan arvoinen”), kolmas popsii kiivin (”koska karvapintainen hedelmä vain kiehtoo”).

Helppoudessaan monen suosikki on banaani, joka on kirvoittanut ihan omia postauksiaan myös lilyläisissä. Pihi-Maijan säästövinkeissä on oodi banaanille, Rosvoluolassa tehdään banaanilettuja – viittaapa banaaneihin myös Iris blogissaan. Nam kaikille.

Minkä hedelmän te popsitte välipalaksi?

Innostusta vastaukseen voi hakea tästä videosta, joka opettaa hedelmänkuorintatekniikoita.
 

Kysyy Laura, jolle ei ole banaanin voittanutta – ja jolla alkaa aina ”meitä on moneen junaan” -sanonnan myötä pyöriä päässä Jenni Vartiaisen Junat ja naiset.

Kuvassa banaani, joka nähdään marraskuun Trendin sivuilla, ja kahvikuppi, joka täydentää välipalan.

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Syön työpäivän aikana kaksi (hedelmä)välipalaa. Toinen näistä on vakiona päärynä sen kuitupitoisuuden takia (siitäkin huolimatta, että ko. hedelmää ei voi syödä tyylikkäästi), toinen sitten vaihtelee, on useimmiten joku sitrushedelmä. 

Banaania en oikeastaan syö muuta kuin grillijuhlien päätteeksi perinteisenä grillijälkiruokana (suklaata sisuksiin, foliotakki päälle ja grilliin). :) 

Toimitus
Toimitus

Miten on mahdollista, että universumi on pimittänyt multa noin nerokkaan grillijälkiruoan?!? Ensi kesä on pelastettu! Kiitos! :) -Laura-

eviela
NOT A Wonderland

Miksi valita vain yksi hedelmä, kun voi tehdä hedelmäsalaatin? ;)

Toimitus
Toimitus

Nyt on ajatusradat kohdillaan. Pelkkää parhautta. :)

Useimmiten omena tai banaani joko manteli- tai maapähkinävoin kanssa (banskun kanssa sopii myös tahini).

nansk

Satsuma! Etenkin nyt, kun niitä on jostain ilmestynyt sellaisina oikeanlaisina - ohut-ohut kuori, ja toooodella kirpeä. Nam. Ei paremmasta väliä!

Ja kuorihan kuuluu saada yhdellä kerralla irti, ei palasina. Spiraali toimii aina.

Annan
Rauhaa ja rakkautta

Kotimaisen ompun tottakai tähän aikaan vuodesta! Ja kookosta juomana.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Banaani, käytännössä kaikki muut tuoreet hedelmät aiheuttaa allergiaoireita. Ei siis omppua, kiiviä, melonia, appelsiineja, mandariineja, persikoita, ananasta, ei mitään. Banaani on jees.

Suvi K.
Sisunainen

Joo banaani on ehdottomasti kätevin minkä voi syödä ilman sivuoireita. :D Tosin välillä niihinkin kyllästyy. Avokado on myös hyvä! 

ellinoorajasmin
Eldorado

Tähän vuodenaikaan suomalainen omena mut muuten mennentullen banaani <3 Se on yksinkertaisesti vaan maailmankaikkeuden parhain hedelmä! Herkullinen sellaisenaan, halpa, söpö, soveltuu satoihin eri ruokiin ^____^ Tulikin iha hullu bansuhimo nyt onneks keittiös on kulho pullollaan... hihi.

Jenni_Kuperkeikkaseikka

Kunnon ihminen vastaisi omena, mutta _ihan oikeasti_ omena alkaa tässä vaiheessa syksyä tulla jo ulos korvista. Sitä kun on nautittu tuoreena, kiisselinä, puurossa, piirakassa ja kertakaikkiaan sormet verillä ihan tarpeeksi kuorittu ja viipaloitu...

Joten: äänestän banaania parhaaksi välipalaksi. Se on näppärä heittää salikassiin, ja lasten kanssa liikkuessa se on ainakin kaikkein vähiten rattaita tahmaannuttama hedelmä. Esimerkiksi päärynä kahden taaperon retkieväänä kuulostaa lähinnä katasrofilta. 

annakarin
Anna Karin

Satsuma! Lapselle otan mukaan aina banaanin ja yleensä aina unohdan sen laukkuun - tuloksena viikon päästä musta, pehmennyt ja koko laukun sotkenut asia käsilaukun pohjalta. Nam.

Jenni H.
Terävät hampaat.

Voisin elää kiivillä ja viinirypäleillä, mutta nyt on kuulkaa SATSUMA-AIKA!!!!!!! Jesjesjesjesjesjes!

Ruokavalioni tulee ylipäänsä koostumaan 90% satsumista lähiaikoina.

Voi tätä onnea.

FFFifi
Fitness Führer

Hedelmät käy mun hermoille!!! Kuorimisesta tulee tahmeat kädet, samoin syömisestä. Usein kuorimisessa on myös tolkuton vaiva, esm. ananas & appesiini. Hedelmästä ei lähde nälkä, pikemminkin se vaan lisää huikomista. Iso osa hedelmistä pelkkää ilkeyttään rupeaa kirvelemään suussa kun on muutaman palan syönyt mm. ananas ja kiivi (ja mä en edes ole allerginen millekään!). Osa maistuu saippuavedelle, kuten karambola. Hyvistäkään hedelmistä ei ikinä tiedä, onko kyseinen yksilö herkullinen, mauton vai ikeniä riipivän hapan. Kypsyydenkin kanssa joutuu arpomaan, yleensä hedelmä on ensin raaka ja sitten mätä ja itsellä on edelleen nälkä. Ulkonäöstä ja koostumuksesta ei aina voi päätellä onko hedelmä pilaantunut vai ei, ja sitten kun se on suussa tulee hapan tai homeinen maku ihan puskista!

Ihan erityisen negatiiviset tunteet mulla on banaania kohtaan. Siis mikä järki on banaanissa??? Ei ole hyvää ja roikuttaa itsessään sellaisia etovia rihmoja, jotka suuhun joutuessaan maistuvat vielä tympeämmille. Ainoana aineena maailmankaikkeudessa jättää sellaiset tahrat vaatteisiin joutuessaan että niihin ei tepsi edes räjäyttäminen. Erityisen kauheaa raakana (tekee sellaisen kammottavan kitkan suuhun), mutta mössööntyy pilaantuneeksi nanosekunnissa. Banaaniin ei voi myöskään luottaa yhtään, möhjääntyy kuitenkin laukussa. Esim. smoothieen sekoitettuna jotkut yksilöt saa aikaan ellottavan limaisuuden, ja taipumusta tähän ei voi päätellä mistään etukäteen. Eikä ehkä ole edes hedelmä vaan marja tai jotain! Tosi epäluotettavaa touhua!

Tästä huolimatta syön kyllä hedelmiä päivittäin, banaaniakin aika usein. Mutta jos tässä nyt saa valita, niin valitsen kypsiä, makoisia hedelmiä valmiiksi kuorittuina ja pilkottuina ja nätisti lautaselle aseteltuina haarukalla syötävinä. Tai sitten niin, että joku esteettinen henkilö syöttää niitä mulle. Sopivaan tahtiin, jota en erikseen joudu kertomaan, vaan se vaistotaan. Banaaniakin saa olla, kyllä muiden joukossa se menee kun en minä ole niin vaativa ihminen.

Seregi
Sekaisin Seregistä

Mä ostan säännöllisesti Lidlistä töihin kahden kilon säkin omenoita, jottei lopu kesken. Syön joka tauolla yhden ja saatan antaa työkaverillekkin. 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Ennen olisin vastannut banaanin heti kättelyssä, mutta kun yhdistin sen karmeaan sormi-ihottumaan, niin olen pysynyt melko kaukana. Paitsi joskus on ihan pakko, kun on oikein himo. :P Monesta muustakin tulee allergiaa ja niiden uhmalla joskus vähän maistelen. Ainoa inhimillisen hintainen hedelmä, josta en saa juuri mitään allergiaoireita tuoreena, on satsuma, joten siksipä vastaan sen. Mutta kaikkeen kyllästyy, joten välillä on pakko napsia muutakin. Allergiaoireiden uhallakin. :P

Jenskuba (Ei varmistettu) http://fysioterapia.blogspot.fi

Ananas ja avokado on ehdottomat. Ja ne sujahtaa kätevästi suuhun smoothien muodossa kiireisellä lounastauolla. :)

Kommentoi