Päivän kysymys: Minkä isän opin muistat aina?

Toimitus

 

Hyvää isänpäivää kaikille meille maailman parhaiden isien tyttärille! (Pojillekin toki.)

Goodmenproject-nettisivusto on listannut oppeja tyttäriä kasvattaville isille. Kuten: muista kehua myös tyttären skarppia älliä, älä aina vain tämän ulkonäköä, ja lue tyttärelle kirjoja, joissa maailman pelastaakin naispuolinen sankari. Ugh. Ei lisättävää näihin.

Käännetäänpä siis asetelma toisinpäin. Isänpäivän kunniaksi haluaisimme nimittäin kuulla, mitä isä on onnistunut opettamaan. Minkä isän neuvon tai elämänohjeen tulet muistamaan aina? Oppi voi olla pieni tai suuri – hajulukon puhdistuksesta elämänasenteeseen. Kerro tämän jutun kommenttiboksissa:


Mikä on paras isältä saamasi oppi tai neuvo?
 

Kuvassa isien isi Francis Ford Coppola, josta muuten ilmestyi juuri uusi kirja

Kommentit

Oranssinen

Isäni on todellinen tuhattaituri ja hän on aina ottanut uteliaan tyttärensä, eli minut, mukaan toimiinsa. Olen siis jo pienenä tyttönä oppinut käyttämään vasaraa, sahaa, höylää ja kaikkia muitakin työkaluja ja -koneita mitä ihmeellisimmissä paikoissa ja tilanteissa.

Osaan mm. tapetoida, laatoittaa, asentaa parkettia ja laminaattia, korjata auton perusjuttuja, rakentaa grillikatoksen, pation ja kohopenkin puutarhaan. Moottorisaha sopii käsiini yhtä hyvin kuin kauniisti kaiverrettu shampanjalasikin ;) Kaikki kiitos isälleni näistä taidoista.

Isä ei koskaan kommentoi, että "tämä on miesten juttuja" vaan iloisena opastaa ja neuvoo oli askar mikä hyvänsä.
Ihana ja rakas on hän!

15weeks

Isäni opit ovat olleet kyllä aina melko priceless. Olisi melkein pitänyt niitä kirjoittaa ylös, jotta muistaisi! Viimeisin oli pari viikkoa sitten, kun kysyin isältäni, miten joku päätyy mäkihyppääjäksi. Tähän isäni vastasi: "Katsos Nora, kun osa on lahjakkaita villakoiria, ja osa taas lahjakkaita mäkihyppääjiä." Jonka jälkeen hän jatkoi uutisten katsomista.

What else is there?

Isä on aina kannustanut tekemään käsitöitä ja puhumaan ruotsia. Päädyin opiskelemaan huonekalumuotoilua ruotsinkieliseen kouluun. :D

 

cady
tuulta päin

Kahden isän kasvattamana molemmilta on tullut oppeja. Toinen on opettanut että aina kannattaa lukea, ja että aina on hyvä aika leipoa suklaakakku (itse en tosin ole tähän leipomismaniaan lähtenyt mukaan). Toiselta taas olen saanut oppeina musiikkimakuni ja tavan liioitella hävyttömästi kertoessani tarinoita. Molemmat ovat opettaneet epäkonventionaalisilla esimerkeillään ettei ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita.

AnLottanen

Isäni on opettanut esimerkillään sen, mitä tarkoittaa ehdoton rakastaminen, epätäydellisen lapsen täydellinen hyväksyminen omana itsenään, kunnioittaminen ja puolustaminen. 

Hän on kannustanut yrittämään, opiskelemaan ja hankkimaan tietoa. 

Hän on opettanut rakastamaan luontoa ja hiihtämistä, marjojen poimimista ja kaurapuuroa (viimeisen kohdalla erityisesti perustelemalla sen terveyshyötyjä varsinkin mustikoiden kanssa). Hän on opettanut nauttimaan musiikista ja lukemisesta. Oman työn tuloksista. 

Perhekeskeisyyden ja läheisten hyvinvoinnin puolustamisenkin olen häneltä oppinut. Ja paljon, paljon muuta, mistä päivittäin kiitän.

Onneksi tänään saan häntä halata!

Veera Katariina
barbamama

Meidän iskä sanoo että pitää olla sellaisten ihmisten lähellä joiden kanssa on hyvä, ja pysyä kaukana niistä ikuisista pahanilmanlinnuista jotka vetää mukanaan kurjuuteen. On se myös opettanut soittamaan kitaraa ja keräämään sieniä ja kertonut että aina pitää unelmoida.

phocahispida

Isäni on opettanut erityisesti käytännön taitoja: hiihtämistä, renkaiden vaihtoa, tekemään rakennushommia ja kodin pieniä huoltoaskareita. Sekä erilaisia urheilulajeja kuten jalkapalloa. Osa opeista on tarttunut ja osa ei.

Emme pahemmin jutustele niitä näitä, paitsi ehkä autossa ja saunassa, vaan yhdessäolo on usein jonkin tekemistä. Sitä arvostaa koko ajan enemmän, kun itsellekin alkaa kertyä ikää. 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Isältä olen oppinut sen, että aina keitetään kahvit ennen kuin ryhdytään suunnittelemaan tai tekemään jotain yhtään isompaa. Myös rakkaus lukemiseen on tullut lukutoukkaisältäni ja mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän hänen puujalkavitsinsä naurattavat.

eviela
NOT A Wonderland

Oma isäni ei oikeastaan koskaan jaellut oppeja, mutta häneltä on tullut oppittua silti jotakin todella tärkeää hänen oman esimerkkinsä myötä. Nimittäin sen, että jokainen ihminen voi muuttua jos haluaa muuttua.

annepa (Ei varmistettu)

"Jos eksyy, niin pittää mennä kotia". Priceless ja toimii niin metsässä kuin kaupungissa. "Omasta porukasta pietään huoli". Toinen priceless. Oma porukka käsittää eri tilanteissa eri asioita, esim. metsästysseurue on oma porukka, lähiperhe on oma porukka ja työmaalla työkaverit on omaa porukkaa. Arvostan.

eeeba (Ei varmistettu)

Yksi parhaista: "Kaikki mikä ei ole erikseen kiellettyä, on sallittua."

riik
3h+kasvimaa

"Sateen sattuessa jatkamme sateessa". Sitä on noudatettu. Onneksi nykyisin on goreteksit.

Suvi K.
Sisunainen

Että siisteimät jutut löytyvät kartan valkoiselta alueelta, kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti: http://www.lily.fi/blogit/mie-puntti-ja-paistinpannu/kartan-valkoinen-alue

Laura T.
M O L

Kun tulin täysi-ikäiseksi ja ovet baariparatiisiin aukesivat, isäni antoi ihan äärimmäisen hyvän neuvon alkoholihommiin:

''Kun on hauskaa, lopeta juominen. Hauskuus ei lisäänny juomalla lisää.''

Toinen kullanarvoinen elämänohje on tämä: ketään ei saa nöyryyttää.

Mää rakastan mun isää.

 

eviela
NOT A Wonderland

Aivan loistavia opetuksia! Pitää laittaa nämä korvan taakse ja jakaa näitä viisaita sanoja eteenpäin :)

PSK
Insert Cool Phrase

"Älä ota turhia riskejä."

Myjuw
MYJUW

Kuinka ruokaostokset pakataan kauppakassiin :)

http://www.lily.fi/blogit/myjuw/mun-isa

Toimitus
Toimitus

Ihan mahtavia oppeja ootte saaneet isiltänne, tyypit! Täällä niitä lukee (pikkuisen liikuttuneena) toimituksen Raisa, jonka isän suuhun sopisi riikin isän mahtilaini "Sateen sattuessa jatkamme sateessa". Kyllä! Tästä motto maanantaihin.

NooraF (Ei varmistettu)

"Halvalla ei saa hyvää."

LtotheH (Ei varmistettu)

Työelämästä (ja näin ihmisten arvostuksesta): Työssä jokaisen panos on yhtä suuri ja arvostettava, oli kyseessä siivoja tai toimitusjohtaja. Kaikkien panos merkistsee.

Ja tärkeimpänä, nuku nuorena niin paljon kuin pystyt, vanhemapana ei jaksa :D

SP (Ei varmistettu)

Oma isäni on kertonut tarinaa miehestä, joka haaveili taiteilijanurasta. Miehen isä kuitenkin pakotti hänet jatkamaan omaa johtajanuraansa. Mies sai oman lapsen, jota hän sitten vahingosta viisastuneena kannusti: Elämässä saisi tehdä mitä vain, ryhtyä vaikka taiteilijaksi! Lapsi oli todennut, että hän haluaa isänsä johtajanpaikalle.

Tarina taisi olla yksi isäni monista tavoista sanoa, että tee tässä maailmassa sitä, mitä eniten haluat. Ja niinhän minä olen tehnytkin.:)

LtotheH (Ei varmistettu)

Työelämästä (ja näin ihmisten arvostuksesta): Työssä jokaisen panos on yhtä suuri ja arvostettava, oli kyseessä siivoja tai toimitusjohtaja. Kaikkien panos merkistsee.

Ja tärkeimpänä, nuku nuorena niin paljon kuin pystyt, vanhemapana ei jaksa :D

bluuberry
Elämisen opettelua

"Osaa poistua joskus mukavuusalueeltasi, huomaat että ei se ole niin kamalaa"
"Lue paljon kirjoja."
"Opettele joka päivä jotain uutta."
"Jos mies kättelee löyhästi, älä luota siihen paskiaiseen. Kunnon miehet kättelee rotevasti"

Kommentoi