Päivän kysymys: minkä nimen antaisit kuninkaalliselle vauvalle?

Toimitus

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin poika on syntynyt! Onnea pikku prinssille ja tuoreille vanhemmille!

Lapsen nimestä käytiin hurjia spekulaatioita jo ennen syntymää, ja brittiläisen vedonlyöntiyrityksen mukaan Alexandra nousi veikkailijoiden suosikiksi.

Julkkiksilla on ollut perinteisesti tapana antaa lapsilleen erikoisia nimiä. Nicole Richien lasten isä, muusikko Joel Madden (kuvassa) kertoo antaneensa lapsilleen hankalat nimet siksi, että hollywoodilaispennuilla on muuten kaikki liian hyvin. Maddenin mukaan vaikean nimen kanssa julkkismuksujen täytyy pitää edes jollakin tavalla puoliaan. Lasten nimet ovat muuten Sparrow James Midnight (poika) ja Harlow Winter Kate (tyttö).

Julkkislasten joukosta löytyykin kyllä sekalainen sakki erikoisia nimiä.

Ymmärrämme jotenkuten orgaanisesti inspiroituneet nimet, kuten Beyoncén ja Jay-Z:n tytön Blue Ivyn nimen. Hiukan oudommaksi menevät seuraavat:
Gwyneth Paltrow'n ja Chris Martinin tytär Apple Blythe Alison
Emma Thompsonin tytär Gaia Romilly
Forest Whitakerin poika Ocean
Bryan Adamsin tytär Mirabella Bunny
Jamie Oliverin tyttäret Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela ja Petal Blossom sekä poika Buddy Bear Maurice

Maantieteellisesti inspiroituneita nimiä on paljon, kuten Victoria ja David Beckhamin poika Brooklyn. Muitakin löytyy:
Kim Basingerin ja Alec Baldwinin tytär Ireland
Reese Witherspoonin poika Tennessee James
Mike Tysonin poika Morocco Elijah
Ashlee Simpsonin ja Pete Wentzin poika Bronx Mowgli

Pitkiin nimiin seonneet julkkisvanhemmat ovat keksineet seuraavaa:
Antonio Sabato Jr.:n poika Antonio Kamakanaalohamaikalani Harvey III
Uma Thurmanin tytär Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence
Lisa Bonetin (nyk. Lilakoi Moon) poika Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa

Inspiraationa lienee toiminut suurudenhulluus, kun Michael jackson nimesi kaksi lastaan Prince Michaeliksi. Toisen kutsumanimi on "onneksi" Blanket. Muita maailmanvalloittajia ovat:
Katie Pricen ja Peter Andren tytär Princess Tiaamii
Jermaine Jacksonin poika Jermajesty
Myleene Klassin tytär Hero Harper
Woody Allenin ja Mia Farrow'n poika Moses Amadeus

Emme ole ihan varmoja, mikä futurismi näitä julkkisnimiä on inspiroinut:
Jason Leen poika Pilot Inspektor
Shannyn Sossamonin poika Audio Science
Nicolas Cagen poika Kal-El Coppola

Lisäksi julkimoiden lapsilla on nimiä, joiden inspiraatioksi emme keksi muuta kuin kirjainyhdistelmän WTF:
Penn Jilletten tytär Moxie Crimefighter
Jonathan Davisin poika Pirate
Sylvester Stallonen poika Sage Moonblood
Bob Geldof in tyttäret Fifi Trixiebell, Peaches Honeyblossom ja Little Pixie, sekä näiden äidin Paula Yatesin tytär toisesta avioliitosta Heavenly Hiraani Tiger Lily
Erykah Badun tyttäret Mars Merkaba Thedford ja Puma Sabti Curry sekä poika Seven Sirius Benjamin (Beckhameiden tyttären nimi on muuten Harper Seven)

Toimituksen mielestä voiton vie kuitenkin Frank Zappa, jonka kahden tyttären nimet ovat Moon Unit ja Diva Thin Muffin Pigeen.

Mitä veikkaat, saako uusi prinssi jonkun ylläolevista nimistä? Kerro meille tämän postauksen kommenttiosiossa,

millaisen nimen sinä antaisit
kuninkaalliselle vauvalle?

 

Teksti Tiia Rantanen, jota ei enää yhtään harmita oma tavallinen nimensä

Kuva Splash News

 

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Kyl mie lähtisin ihan perinteiselle linjalle, esim. Jorma Kalevi olis tosi hyvä. Saihan ne Wiltsu ja Katikka suomalaisen äitiyspakkauksenkin lahjaksi, kai se nyt johonkin velvoittaa?

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mä pohdiskelin aihetta jo joulukuussa: http://www.lily.fi/blogit/aika-kypsa-aidiksi/kumpi-ehtii-ensin. Eli Arttu siitä tulee, isän ja isoisän keskimmäisen nimen mukaan! 

Tuon ylläolevan jutun kaikista "oudoista" nimistä en kyllä ole samaa mieltä, siis niiden outoudesta. Gaia Romilly, mitäs outoa siinä on? Molemmat ovat kauniita ja suht' suosittuja englantilaisia tytönnimiä. Samoin Hero Harper - Hero on Shakespearen keksimä naisennimi (Paljon melua tyhjästä) ja Harperkin on ollut tytönnimenä ja pitkään ennen Beckhameita.

marietta

Niin, nimien erikoisuus tai harvinaisuus on varmaan aika subjektiivinen juttu. Minusta äiti maa -inspiroitunut Gaia on erikoinen nimi, enkä koskaan ole yhteenkään Heroonkaan törmännyt. Siksi ne pääsivät listalle. Toisaalta netistä löytyvillä Crazy Celebrity Baby Names -listoilla on myös minun mielestäni ihan tavallisia nimiä kuten Max David tai Charlotte Grace.

nansk

Naureskelimme tuossa juuri pari päivää sitten serkkuni kanssa näyttelijää (nainen) nimeltä Tuppence Middleton. Siinä on sellainen nimi, jota en antaisi kyllä kenellekään...

Toivottavasti The Royal Baby saa jonkun hieman perinteisemmän nimen, kuten vaikka James.

Toimitus
Toimitus

Jos äidin alkuperäinen sukunimi antaa osviittaa, tiedä vaikka Tuppence olisi suvussa kulkeva nimi! Ehkä sitten pikkusiskolle?

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mä tiedän yhden nuoren naisen nimeltä Felicity Cumming, enkä ole koskaan pystynyt olemaan ajattelematta, että se jos mikä on pornonäyttelijän nimi. Onneksi se nimi sentään tirskuttaa kavereitanikin eikä vain mua... ;)

Kiisseli (Ei varmistettu)

Kyllä jotkut suomalaisetkin ovat osanneet nimetä jälkikasvuaan kammottavalla taakalla, esimerkkinä Ilmari Kiannon 12 lasta joista ensimmäinen on ytimekkäästi vain Kalevi, muille sisaruksille laitettiin sitten "vähän erikoisempaa", kuten Veijo Virmo Imatro, Sorjo Uolevi Sotaprinssi, Raida Tsikko Tellervo sekä (järjettömyydessään suosikkini) Viena Karma Sirkka Salama Kesäheinä Saarenruusu Pikku-Hilkka. Huhhuh, lapsiparat :D

Toimitus
Toimitus

Melkoisia nimiä! Tuollaista kun saisi olla näpyttelemässä esimerkiksi nettikaupan rekisteröitymislomakkeelle...

Laurella
Pilkku otsassa

Minusta on jotenkin lapsellista (no pun intended!) antaa jälkikasvulleen ihan ufoja nimiä. Ok, ymmärrän nimet Moses ja Amadeus, tosin erikseen. Ymmärrän myös Applen, ja pari muutakin listalta, mutta piru vie, KAL-EL??? JERMAJESTY??? Ymmärrän, että oma lapsi on maailman spessuin juttu, eikä häntä halua välttämättä nimetä sillä kaikkein tavallisimmalla nimellä (nimim. hämynimi) mutta on kai Annan ja Kuuveren välillä edes jotain liikkumavaraa? Oikeesti?

En tiedä, onko tämä urbaani legenda, mutta Ruotsissa on kuulemma muutamakin Metallica -niminen lapsi. Kyllähän minäkin teininä päätin vakaasti nimetä ensimmäisen poikalapseni Nyytiksi. Mieli on muuttunut, tosin eipä noita lapsiakaan vielä ole, heh. Toivottavasti tuleva mieheni on järkevä yksilö, sillä voi hyvinkin olla, että nimeän tyttäreni Eowyniksi tai Arweniksi. Pojasta voisi tulla Gandalf. Gandalf, tilintarkastaja. Gandalf, luokanopettaja. Gandalf, talonmies. Hmm.

Toimitus
Toimitus

Gandalf olisi kyllä aikamoinen! "Tänään stuerttina koneessa tarjoilusta vastaa Gandalf."

FFFifi
Fitness Führer

Kal-El on Teräsmiehen nimi, eihän se ole yhtään sen oudompi kuin Gandalf :D

Mulla oli Elanor listalla aika pitkään, mutta puoliso vastusti TSH-nimiä, joten se jäi antamatta :/

Laurella
Pilkku otsassa

Joo, tiedän, mutta hei, come on, Teräsmies vs. Gandalf... ;)

Elanorhan on ihana nimi!! 

FFFifi
Fitness Führer

Ei hittolainen että olen kade tuosta Fifi Trixiebellistä! Mähän olen ihan seko näiden nimien kanssa (http://www.lily.fi/blogit/fitness-fuhrer/haaste-faktoja-omituisia-nimia-epailyttavia-ihmisia).

Tästä huolimatta lasten nimeäminen oli mahdottoman vaikeaa. Vai johtuiko se vain siitä, että niitä ei saanut päättää yksinään :P En halunnut todella yleistä etunimeä, mutta en omituistakaan. Muut nimet saivat olla erikoisempia, mutta joku raja niissäkin, mikään Princess Tiaamii ei olisi käynyt. Toisaalta vähän harmittaa, että jätin sen aavistuksen oudomman nimen pois kuopukselta... Ja halusin tähän myös jonkun linjan, joten perheeni kaikilla naispuolisilla jäsenillä on paikannimi nimenä.

Koska se oli näin vaikeaa, en lähde heittelemään mitään ehdotuksia vauvalle. Muuta kuin sen, että paikannimi tietysti kannattaisi mukaan mahduttaa, esim. London sopisi hienosti :D

somewhere

Veikkaan kuninkaalliselle vauvalle jotain perinteistä ja ylevää nimeä, luultavasti ainakin osa nimestä on jokin suvussa kulkenut nimi.

Nuo julkkisten erikoiset lasten nimet on kyllä loistavaa viihdettä. Ei voi kuin äimistellä :D Tosin nykyään tuntuu nuo erikoiset nimet olevan tavallistenkin kansalaisten suosiossa. Tiedän erään Gaia-nimisen vauvan ja myös India-nimisen tytön. Molemmat ovat mielestäni jotenkin kauniita, vaikkakin tosiaan erikoisia nimiä. Myös tässä ihanassa blogissa on kahdella lapsella ihanan erikoiset ja mielestäni kauniit nimet: Birdie ja Sailor. :)

Nāiádes
Naiádes

Täytyy sanoa, että mua ei suuremmin ihmetytä nämä "julkkisten" lasten nimet. Ennen kyllä, mutta sitten koin suuren ahaa-elämyksen! Sillä suurin osa näistä näyttelijöistä, käsikirjoittajista ja ohjaajistahan on ensisijaisesti taiteilijoita : )

Kommentoi