Päivän kysymys: missä tilanteessa usko itseen on auttanut?

Toimitus

Pupulandian Jennin viikon ajatus koskee itseensä uskomista ja onnistumista. Jenni ajattelee, että tavoitteita saavuttaakseen on uskottava omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa. Samaa mietitään myös Anna K. -blogissa:

"Useinhan sanotaan, että uskon vasta sitten kun näen. Niin minäkin olen usein sanonut. Mutta entä jossei se aina menekään niinpäin? Kun tarkemmin ajattelen, on aivan loogista, että usko tulee ennen jonkin asian näkyväksi tulemista/saattamista. Moni asia olisi varmasti maailmassa jäänyt tekemättä, näkemättä ja saavuttamatta, jos ei ensin olisi ollut uskoa ja luottamusta."

Millaisessa tilanteessa sinua on auttanut usko omaan itseen?

 

Kuva: Pupulandia

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Kuulostaa ehkä hassulta, mutta (lähes) aina kun oon ollut kipeenä/ hammaslääkärissä/ jossain tosi pelottavassa tilanteessa, mua auttaa huomattavasti ajatus siitä että kohta tää on ohi ja sitten kaikki on taas hyvin. Siis tietynlainen sitku-ajattelu, mutta myös usko siihen että selviää kyllä.

paulahelena
ALUAP

hassua, mä en oo varmaan ikinä ollut uskomatta itseeni. niin että mulle tommonen on ihan normiarkea, vaikeeta olis elää jos ei luottais omiin kykyihinsä ja itseensä noin niin kuin yleisesti ottaen.

Kao Kao

Töissä, kun minulla on visio jota esimieheni ei näe eikä anna aikaa toteuttaa visiotani (työni on kehittää prosesseja ja välillä meillä on erimielisyyttä siitä pitääkö minun kehittää vain oman yksikön asioita, vai voiko ideoita ja luovuutta lainata kaverillekin. Minusta kaverille lainataan ehdottomasti, koska se edistää meitänkin ja hänen tehtävänsä olisi määrittää lainalle hinta). 

Hmm. ehkä mun elämäntehtävä voisi olla firmojen sisäisten luovuuksien lainaamisesta saarnaaminen :) Ei kaikkeen tarvi konsulttia ulkopuolelta..

marjukka. (Ei varmistettu)

Lapsena uskoin itseeni monissakin tilanteissa. En ollut mikään voimistelija, mutta kun liikuntatunnilla päätin pystyä siltakaatoon, pian sinnikkäiden harjoitushutien jälkeen se onnistuikin. Olen myös uskonut itseeni useassa Tärkeässä Tilanteessa joissa on ollut Tärkeitä Tyyppejä ja takaraivossa pieni pelko siitä, etten ole tarpeeksi pätevä esiintyäkseni heidän edessään. Uskolla kuitenkin olen selvinnyt ja suoriutunut aina vähintäänkin riittävän mallikkaasti!

Ikäväkseni täytyy kuitenkin myöntää, että näin aikuisena usko itseen on hiipunut merkittävästi. En ryhdy toteuttamaan ideoitani yhtä uhmakkaasti ja spontaanisti kuin ennen, ja epäilen kykyjäni usein ajatellen, kuinka moni muu varmasti tekisi tämänkin paremmin. Ehkä toivon itseltäni seuraavaksi syntymäpäivälahjakseni enemmän uskoa minuun. :)

HeidiNK
Elämänmeno

Tässä uran alkutaipaleella (esimiesasemassa) on joutunut välillä tsemppaamaan itseä hokemalla "mä osaan, mä oon ihan varmasti hyvä" kun epävarmuus omista kyvyistä silloin tällöin herää. Onneksi mulla on ihanat kollegat, jotka myös neuvoo ja auttaa eteenpäin!

Kommentoi