Päivän kysymys: Mistä blogisi nimi tulee?

Toimitus

Nimen keksiminen blogille on vähintään yhtä vaikeaa kuin nimen keksiminen lapselle. Kesäharkkarimme Tiia valotti viime viikolla Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -bloginsa nimeä. Tiia halusi blogilleen romanttisen ja iskelmähenkisen nimen, mutta Suklaasydän kuulosti liikaa seuranhaku- tai leivontablogilta. Lopulta sopiva nimi blogille löytyi Brita Koivusen kappaleesta.

Myös toimituksen musanörtti Anna halusi blogilleen nimen jostain itselleen tärkeästä kappaleesta. Nimi Pelkkää valoa tuleekin Samae Koskisen biisin Aurinko säkeestä "en enää muista kasvoja / olet pelkkää valoa".

Toimituksen Eevan blogin nimeksi piti tulla jotain ihan muuta, mutta nimi olikin jo varattu. Hätäisesti nimeksi valikoitui Kaikki mitä rakastin yöpöydällä lojuneen Siri Hustvedtin kirjan mukaan - jota Eeva ei häpeäkseen vieläkään ole lukenut... mutta kirjoittaa kyllä blogissaan kaikesta, mitä rakastaa.

Tänään olemme uteliaita kuulemaan,

mistä blogisi nimi tulee ja miksi valitsit juuri kyseisen nimen?

 

Kuvassa Kim Kardashian ja Kanye West, jotka eivät (velä) bloggaa Lilyssä, mutta vastaavat viikon kiinnostavimmasta nimiäisuutisesta. Pari antoi viime viikolla tyttärelleen nimen North West, joten lapsen nimi lienee saanut inspiraationsa kompassista. / Splash News / AOP

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Päivä, jolloin tajusin kirjoittamisen olevan se mitä haluan tehdä, oli Onnenpäivä :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Hah, mä olen aina kuvitellut, että nappasit amerikkalaista hapatusta käsittelevän blogin nimen Onnen päivistä ("Sunday, Monday, Happy Days, Tuesday, Wednesday, Happy Days...")! 

Eeru
Packing peanuts

Kirjaimellisesti Packing peanuts tarkoittaa niitä papanoita jotka pehmustavat särkyviä tavaroita pakkauksissa. Blogini nimeksi vääntyi pacinking peanutsin kuitenkin siksi että siinä kuvastuu mieltymykseni matkailuun (packing) ja ruokaan (peanuts). 

Eeru
Packing peanuts

... ja sen verran oli vielä unihiekkaa silmissä että packing muuttui pacinking muotoon... parempi ottaa vielä toinen kuppi kahvia että lähtee tämäkin päivä jokseenkin käyntiin!

marietta

Luin tietysti että panicking peanuts...

marietta

Packing peanuts on musta ihan huippu nimi! ( Ja eri hyvä blogi.)

Kanelibasilika

Halusin jakaa reseptini ja ajoittain juttuja/tarinoita vanhan talon elämään ja kunnostusprojektiin liittyen. Vanhoja talojahan usein kutsutaan tuvaksi ja tuvan keittö on mallia tupakeittiö, Tupa/Keittiö tai Tupa ja Keittiö olisi näyttänyt hassulta, joten siksi Tupa - Keittiö, nimi joka antaa tilaa kirjoitella muutakin kuin reseptejä :)

Maya

Kesä, eikä mitään tekemistä on nurinkurinen ja provosoiva väite, jonka haluan kumota tekemällä kaikkea mahdollisimman jännää, joista raportoin tietenkin blogissani.

Olen jo ylpeä siitä, että Google-haussa blogini on kärjessä, ja viittaus Maija Vilkkumaan Kesä-kappaleeseen löytyy vasta sijalta kolme. :) Blogiini on lisäksi löydetty hakusanoilla ei tekemistä, joten toivon että postausteni joukosta on löytynyt inspiraatiota kesäpuuhaksi!

Entä mitä tapahtuu, kun talvi alkaa? En tiedä. Olen kesäihminen, enkä halua vielä edes ajatella koko asiaa.

suviu
Uusi talo.

Blogin nimen kehitin noin minuutissa. Uusi talo. on nimenä vähän boring, mutta se viittaa omaan nimeeni ja blogin aiheeseen, joten annan sen itselleni anteeksi, heh. Eli tavallaan blogini nimen keksi isoisosetäni, kun hän osti lapsuudenkotini ja muutti 1900-luvun alkupuolella sukunimensä ;)

sanumaria

Etkaisäänymuavarte on hyvin varsinaissuomalainen tapa kursailla ja kainostella. Käytetään esimerkiksi kun mennään kahville toisen luo ja toinen on hankkinut ihan Marie-keksejä pöytään. Silloin sanotaan että "etkaisäänymuavarte." Ja siihen vastataan että "no e, nää on näitä huonompia keksejä kaapissa vaan olivat".

marietta

Mutta hei! Lausutko sen, että "Marie-keksejä" vai "Marii-keksejä"? Itse kallistun ensimmäisen, mutta kuulin viime kuussa ekaa kertaa elämässäni, kun joku lausui Marii. Kuulosti niin fancylta että taisivat keksit saada imagonkohennuksen.

sanumaria

Lausutaan että Marie tai että "niitä pahoja keksejä".

Mahdoton Nainen

Mulla on kaveri jonka lempikeksejä on Marie-keksit. Sanoo itsekin olevansa yhtä kuiva kuin ne keksit.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Marie-keksit tunnetaan täällä päin myös nimellä vieraankarkoituskeksit.

Mrs. K.

Hihi, just noin se menee:)

Mrs. K.

Siis tämä oli tarkoitettu bloginimeen etkaisäänymuavarte.

Lurdi

Blogini nimi on vanha irc-galleria nicki. Crazy Kind Of Girl. :D Halusin laittaa sen, koska se kuvastaa vähän luonnettani ja se on hauska sisäpiiri juttu. :)

Itse en kauheasti miettinyt blogini nimeä ;) jos oisin ois se ollut varmaan hiukan iskevämpi. Kehräystä ja murinaa lähti ajatuksesta, että haluan nimen josta ilmenee se, että aion blogissani paitsi valittaa kirjoittaa  myös mukavammista jutuista, kaikesta mikä herättää tunteita siis. Samalla kun nimeä pohdin kissani kehräsi onnellisena vieressäni ja siitä se sitten lähti...

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Minunkin täytyy tulla tänne valottamaan tätä blogini nimen taakse kätkeytyvää mysteeriä. Kahvia, kiitos! tulee siitä, että...wait for it, wait for it - pidän kahvista, enkä ole varmaan koskaan kieltäytynyt siitä, jos sitä on tarjottu (paitsi raskausaikana...oh what a dark time it was) ja että kahvi liittyy niin olennaisesti kirjoittamiseen.

Hauska lukea muiden bloginimien alkuperästä!

 

paulahelena
ALUAP

hih, mulla näitä bloginimiä riittääkin, täytyypäs oikein listata kaikki.

Ihan ekaa blogia kirjotin yhdessä viiden parhaan lukiokaverini kanssa, kun lukion jälkeen tiet erkanivat eri suuntiin opiskelemaan yms. Tuoreena teekkarina nerokkaasti nimesin blogin robotiikasta tutulla termillä Six Degrees of Freedom eli kuusi vapausastetta, joka kuvasti blogin kuutta kirjoittajaa. Muiden osalta kirjoittelu ei kuitenkaan ikinä oikein ottanut tulta alleen, joten aika pian päätin perustaa ihan oman blogin.

Eka oma blogini oli ensin nimeltään Erään hupsun tarinoita ja sittemmin ihan_hupsua, molemmat perustuivat nickiin, jota olin nettimaailmassa jo pitkään käyttänyt. Hämmentävien kommenttiboksiriitojen seurauksena ajauduin sulkemaan tämän blogin ja peittämään jälkeni siirtyessäni seuraavaan blogiin.

Sekavan höpötysblogin jälkeen halusin seuraavalle blogilleni jonkin selkeän idean. Syntyi blogi nimeltä Paulasydän, jossa jokaisen postauksen otsikko oli jotain sydämen perään laitettavaa tyyliin Paula sydän vaatteet. Sääntönä tässä blogissa oli myös, että jokaisessa postauksessa sai olla vain yksi kuva. Vaikka järjestys oli aluksi mieleeni, ahdistuin rajoituksista lopulta liikaa ja perustin jälleen uuden blogin.

Karpalokinuski oli ensimmäinen oma blogini, josta ihan oikeasti tykkäsin. Sen nimi tuli lempparijälkiruoastani, karpaloista kinuskikastikkeella, mutta kuvasti myös sitä kuinka blogi niin kuin elämäkin koostuu sekä makeista että kirpeistä hetkistä. Sekin blogi pikkuhiljaa hiipui mutta ei hätää, lisää on tulossa!

Seuraavasta blogista tuli Rakasta naura elä ihan oman ajatteluprosessini seurauksena, kun valikoin itseäni kuvaavia verbejä otsikkoon. Tai itseasiassa olin ensin perustanut lähinnä itseäni varten Eat pray lovea mukaillen blogin nimeltä Eat pay move, jossa oli tarkoitus seurata rahankäyttöä, syömisiä ja liikkumisia, ja sitten halusin nimetä samalla periaatteella yleisemmän blogin. Vasta blogin perustettuani tajusin Live Love Laughin kliseisyyden ja olin kuolla häpeästä. Nimi sai kuitenkin jäädä kunnes blogiahdistuksesta seurasi jälleen bloggaustauko.

Vielä ehdin yhden blogin perustaa ennen lilymaailmaan liittymistäni, nimittäin Popcornia keinukarusellissa. Se olikin varsin veikeä blogi, jonka nimi oikeastaan vain tupsahti mieleeni jostain. Tykkään poppareista ja keinukaruselleista ja sanat sopivat jotenkin hyvin yhteen.

Vihdoin päästään sitten Paukkumaissiin ja hattaraan, huh. Itseasiassa tämä sanapari tuli mieleeni jo edelliselle blogille nimeä miettiessäni ja jäi kummittelemaan jonnekin takaraivoon. En tykkää hattarasta mutta jälleen kerran sanat vain kävivät mielestäni kivasti yhteen ja siinä se. Jos jälkikäteen haluaa jotain syvällisempää ajatusta nimen taakse, niin ehkä tässä suolaisen ja makean yhdistelmässä voisi olla sellaisia karpalokinuskimaisia piirteitä elämän eri puolista. Ja hattarahan on sellaista kevyttä hömppää, jota blogistani paljon löytyy, kun taas paukkumaissi kuulostaa jotenkin jykevämmältä ja voisi kuvata blogin asiapitoisempaa puolta.

Heh mikä romaani, onhan näitä blogeja tässä tullut kirjoitettua vuosien varrella!

 

Toimitus
Toimitus

Kiitos kaikille vastauksista, näitä on todella mielenkiintoista lukea! Hauskaa, että nyt mekin täällä toimituksessa saamme kuulla vähän lisää tuttujen blogien taustoista.

Kertokaa toki lisääkin!

FFFifi
Fitness Führer

Onpa kiinnostava lukea näitä!

Olen muutamaan otteeseen blogissani tämä kertonutkin, mutta nimen takana on siis entinen työkaverini Sirpa, joka sanoi alun perin jotakin sellaista, että onneksi et ole mikään natsi [muiden liikkumisen suhteen] vaikka oletkin tuollainen fitness führer. Siitä se sitten jäi.

Pienenä ongelmana olen kokenut mahdolliset ikävät konnotaatiot führer-nimityksen osalta (kukaan ei kylläkään ole kommentoinut mitään). Sekä sen, että kyseessä on maskuliinimuoto :P Wikipediasta selvisi, että sana tarkoittaa myös opasta, mistä pidin.

Sekä tämä "opas"-merkitys että alkuperäisen lausahduksen idea olivat kantavia ideoita blogia perustettaessa: Toivon, että postauksistani olisi innoitusta, mutta inhoan syvästi terveysnatseilua ja sitä oletusta, että kunnon ihmisen (=naisen) olisi pakko liikkua vimmaisena, olla tietyn näköinen ja syödä superterveellisesti.

Lisäksi se, että Fitness Führer todennäköisesti jää helposti mieleen, vaikutti asiaan. En tykkää yhtään siitä, että löydän kivan blogin, en tule laittaneeksi sitä kirjanmerkkeihin ja sitten pyörin ympäri internettiä mikä ihme sen nimi oli....

(Nimimerkkini selitys löytyy tästä paljastuspostauksesta http://www.lily.fi/blogit/fitness-fuhrer/haaste-faktoja-omituisia-nimia-epailyttavia-ihmisia Jotenkin en vaan julennut pistää nikiksi Fitness Führer :D Tosin nyttemmin olen huomannut, että aika monet käyttävät sitä nimimerkkini sijasta täällä Lilyssä.)

Kanelibasilika

Eräällä ystävälläni on luppakorvakani nimeltä Führer - on muuten aikamoinen, no führer luonteeltaan, mutta saa myös jotakuinkin paljon ihmettelyjä nimestä :D

Mahdoton Nainen

Mahdoton Nainen oli alunperin nimimerkkini täällä Lilyssä, koska mun mielestä mahdottomuus on aikalailla hieno piirre naisessa ;) Ei pidä olla liian mukautuvainen! Blogiin nimeksi se päätyi lähinnä siksi, ettei blogissani ole mitään yksittäistä teemaa tai punaista lankaa vaan turinoin ajatuksia elämästä noin yleensä. Aika mahdottomaltahan tää elämä hetkittäin tuntuu, hyvässä ja pahassa :)

Sari - Muistojen polulla - (Ei varmistettu) http://muistojenpolulla.blogspot.fi/

- Muistojen polulla - blogissa muistelen uusia ja vanhojakin asioita:).
Meillä tykätään mm. wanhoista kirpputori- ja antiikkiesineistä, joilla olisi monta muistoa kerrottavana. Puutarhassa kuopsutellaan, kuljeskellaan ja otetaan kuvia puutarhapolun varrella kasvavista kukkasista. Ripaus kotoisasti kotoilua & mummola-ja maalaisromantiikkaa löytyy myös blogista.

Aurinkoista kesää kaikille!

tiia_

Ei liene kenellekään suuri yllätys että palava rakkaus ja pikkusydän ovat perinteisiä perennakasveja. :) Niitä kasvaa meidän talon pihalla. Ovat molemmat kauniita (sekä kukkina että niminä), ja lisäksi ne ovat sanoina merkityksellisiä muutenkin. Ensin nimeksi meinasi tulla Palava rakkaus ja pikkusydän, mutta pilkun käyttäminen näytti kauniimmalta. 

sasu

Hih, mulla on aina tullut blogisi nimestä mieleen Scandinavian Music Groupin Hölmö rakkaus, ylpeä sydän -albumi! Kiva kuulla mitä nimen takana oikeasti on. :)

Kanelibasilika

Säikähdin muuten ensin uuden blogisi nimen nähdessä, että olet siirtynyt (tulevaksi) mammablogaajaksi - iiks! ..onneksi asian oikea tila selvisi pian ;)

tiia_

:D Mä olen vain ja ainoastaan perenna- ja kissamamma. ;)

Kanelibasilika

Siihen mä luotin (ja samoin!) :D Oli onneksi vain hetkellinen se "eikai tämäkin?!" ;)

HelloAochi

Kerroinkin jo. :) Siitä mainoksesta siis.

Mindeka
Ma-material Girl

Sopivassa suhteessa mamailua ja materialismia (vaatteita, muotia) = Ma-material Girl

:)

Itse en voi ottaa nimestä kunniaa, vaan kaikki creditit ystävälleni Ainolle!

Riikka/KYH (Ei varmistettu) http://kaksiyhdenhinnalla.com

Kirjoitan blogia yhdessä kaksoissiskoni kanssa. Blogin nimi on Kaksi yhden hinnalla. Jostain syystä se tuntui osuvalta, nimi viittaa meihin (vanhemmathan sai kaksi lasta samalla "vaivalla") ja samalla se viittaa alennusmyynteihin, eli shoppailuun eli muotiin, joka on yksi blogin aihepiireistä.

tints

Viiskyt piste neljäyks (50.41) on meikäläisen rintasyöpädiagnoosi. Blogia kun lähdin aiheesta kirjoittamaan, oli jotenkin itsestäänselvää ottaa tuo nimeksi ja vieläpä puhekielellä kirjoitettuna.

EMerituuli
Loxodon

Loxodon, eli afrikannorsu. Rakastan Afrikkaa ja Afrikka taitaa rakastaa mua koska se antoi mulle mun perheen. Myöskin koin mun elämän pelottavimman hetken afrikannorsujen kanssa ja nää samaiset tyypit inspiroi mua ottamaan mun ensimmäisen tatuoinnin (norsun). 

Niin ja elefantit on tosi söpöjä.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Tykkään monimerkityksisistä nimistä, ja niinpä Aika kypsä äidiksi iski, koska sen voi ymmärtää kahdella tavalla. :) (Ja vasta jälkikäteen olen osannut onnitella itseäni siitä, että A:lla alkava blogi on myös useilla blogilistoilla alkupäässä!)

Vau mikä vauva!

Hehe, mä olin just alkukirjainsyystä hetken ilonen, kun Lilyn seurattujen palstojen listat oli sekalaisessa järjestyksessä :D oli sentään tsäänssi näkyä, nyt mää oon taas siellä pahnanpohjimmaisena.

FFFifi
Fitness Führer

Mä olen ymmärtänyt tuon kolmella tavalla: olla valmis äidiksi, olla vanha äidiksi, olla aika tympääntynyt äidiksi :P

Vau mikä vauva!

Ja mä oon aatellut valmiin/vanhan lisäks toiseks merkitykseks että on (vihdoin) oikea aika tulla äidiksi :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

LauraEm: tismalleen! Eli siis kaipa kolme merkitystä sit kuitenkin (no, neljä FFFifin ehdotus mukaanlukien): mä olen kypsä ja vanha, aika on kypsä ja kohta olen vielä aika kypsyyntynytkin koko äitiyteen. Ihanan monivivahteinen suomenkieli! :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Hahhahhaa, FFFifi! Sitä mäkään en vielä ollut hoksannut, että ton vois lukea myös "aika tympääntynyt äidiksi"! O-ou! :D Ehkä senkin aika vielä tulee, mistä sen tietää...

Vau mikä vauva!

Totesin heti blogin alkuun, että "vauvani nauroi 22. lokakuuta ekan kerran niin makeesti, että huomasin haluavani kertoo enemmänkin sen (mun) elämästä! Vauva oli tuolloin hieman alle 3kk, enkä ollut tiennyt, että sen ikäinen voi jo päästää selviä naurahduksia. Meinasin itekin tikahtua siihen iloon ja totesin, että Vau mikä vauva!"

Silkkitassu

Oman blogini nimi Silkkitassun päiväunet tulee lemmikeistäni. Heidän silkkisistä turkeistaan ja tassuistaan. Ja päiväunet tietysti omista toiveista ja haaveista. En halunnut alkuun käyttää normaalia netti-identiteettiäni, mikä minulla on käytössä jokapaikassa, joten laitoin sitten myös nimimerkikseni täällä Silkkitassu:n. 

TeemuBling

Thing for the Bling tulee Frank Millerin The Spirit -leffasta, jossa Samuel L. Jacksonin esittämä pahis Octopus lausahtaa Eva Mendesin hahmosta, viekkaasta Sand Sarefista näin:

"Don't worry about Sand Saref. That lady's got a thing for the bling."

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Tein aiheesta oikein oman postauksenkin.

Dani Zoo (Ei varmistettu) http://danizooblog.blogspot.com

Dani Zoo tulee toisesta nimestäni Daniela, ja poikaystäväni alkoi kutsua minua Daniksi. Zoo tulee rakkaudestani eläimellisiin printteihin, sekä mm. Kenzon tyypillisiin tiikeri-paitoihin. Yksi ilta yhdistin sanat yhteen ja siinä se! Istui kuin nenä naamaan! :)

Mrs. K.

Nimen keksiminen oli tosi vaikeaa aluksi, mut sitten vain "välähti?" eri vinkkeleist eli Täst vinkkelist (sitä ja tätä ja tuota, kaikkea mahdollista siis:) ja pieni eloge kotiseudulleni...:)

sasu

Blogini nimi tulee Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän -kirjasta bongatusta lausahduksesta, josta tuli heti yksi suosikkilainauksistani: "Hölmön minä nimenomaan haluan, tyhjännaurajan. Haluan auringon, haluan hyvän tuulen, haluan pitkät iloiset päivät." Oma hölmö löytyi viime syksynä ja siitä asti päivätkin ovat olleet kovin iloisia, siitä siis nimi blogille. :)

sasu

Blogini nimi tulee Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän -kirjasta bongatusta lausahduksesta, josta tuli heti yksi suosikkilainauksistani: "Hölmön minä nimenomaan haluan, tyhjännaurajan. Haluan auringon, haluan hyvän tuulen, haluan pitkät iloiset päivät." Oma hölmö löytyi viime syksynä ja siitä asti päivätkin ovat olleet kovin iloisia, siitä siis nimi blogille. :)

Nina Enroth

Hauskoja tarinoita! Olispa mullakin joku kerrottavana. Ninan verkkareissa. Niissä sitä pyöritään.

Pages

Kommentoi