Päivän kysymys: Mistä blogisi nimi tulee?

nimet1.jpg

Nimen keksiminen blogille on vähintään yhtä vaikeaa kuin nimen keksiminen lapselle. Kesäharkkarimme Tiia valotti viime viikolla Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -bloginsa nimeä. Tiia halusi blogilleen romanttisen ja iskelmähenkisen nimen, mutta Suklaasydän kuulosti liikaa seuranhaku- tai leivontablogilta. Lopulta sopiva nimi blogille löytyi Brita Koivusen kappaleesta.

Myös toimituksen musanörtti Anna halusi blogilleen nimen jostain itselleen tärkeästä kappaleesta. Nimi Pelkkää valoa tuleekin Samae Koskisen biisin Aurinko säkeestä ”en enää muista kasvoja / olet pelkkää valoa”.

Toimituksen Eevan blogin nimeksi piti tulla jotain ihan muuta, mutta nimi olikin jo varattu. Hätäisesti nimeksi valikoitui Kaikki mitä rakastin yöpöydällä lojuneen Siri Hustvedtin kirjan mukaan – jota Eeva ei häpeäkseen vieläkään ole lukenut… mutta kirjoittaa kyllä blogissaan kaikesta, mitä rakastaa.

Tänään olemme uteliaita kuulemaan,

mistä blogisi nimi tulee ja miksi valitsit juuri kyseisen nimen?

 

Kuvassa Kim Kardashian ja Kanye West, jotka eivät (velä) bloggaa Lilyssä, mutta vastaavat viikon kiinnostavimmasta nimiäisuutisesta. Pari antoi viime viikolla tyttärelleen nimen North West, joten lapsen nimi lienee saanut inspiraationsa kompassista. / Splash News / AOP

Kommentit (82)
  1. Blogini Lennä lennä leppäkerttu ei juonna juuriaan pelkästään kuluneesta lastenlaulusta (tosin senkin puolesta ihan ok nimi blogilleni, koska sisältönä myös paljon vauva-asiaa) vaan tyttären työnimestä ”Leppis”. Ei ehkä mikään paras mahdollinen nimi, mutta itelle se on ihan fine.

  2. Mietin kolmen blogini nimiä melko pitkään, sillä halusin löytää nimet, jotka kuvaavat aihepiiriä mutta eivät ole loppuunkäytettyjä:

    Tofu ja sitruunaruoho – ruokablogin nimi viitta aasialaisiin vivahteisiin, tofu Kiinasta, sitruunaruoho Thaimaasta

    Irtoselkäsuikale – kirjansidontablogin nimeen halusin upottaa kirjansitojan työkalun tai työvaiheen nimen. Irtoselkäsuikale tuntuu sopivan arvoitukselliselle ja sanana mukavan oloiselle.

    Puutarhailmioita – halusin blogin nimeen puutarha-sanan mutta myös viitteen siitä, että postaukset ovat muutakin kuin kukkapenkin kuulumisia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *