Päivän kysymys: mistä hankinnoista pitää neuvotella?

16.61205258.jpg

Mieheni usein tokaisee, että: ”Et sitten mulle kertonut”. ”No e.” Pari viikkoa sitten päätin, että sohva saa lähteä. Nyt on kaupat tehty ja sohva haettiin eilen illalla pois.

Coco kertoi tänään blogissaan, että kun hän saa jonkin idean päähänsä, laitetaan hihat turhia kyselemättä topakasti heilumaan. Alkukesästä kanniskeltiin liuskekiviä, ja tällä kertaa kyytiä sai sohva (ja naisen puheista päätellen uusi on hankinnassa).

Tästä tuli mieleen, millaisissa tilanteissa teidän muiden mielestä hankinnoista pitää neuvotella?

Voiko haluamansa toteuttaa kysymättä vai keskusteletko kumppanisi kanssa kaikista ostoksista? Missä tilanteessa haluaisit mielipidettäsi kysyttävän ja milloin saa tehdä oman mielensä mukaan?

 

Teksti: Vivi, joka kyllästyi edellisessä työssään siihen, että pariskuntien piti aina tehdä yhteinen ostopäätös, koska eihän sanomalehteä voi symbioosissa eläessään vain itselleen kuukaudeksi tilata

Kuva: AOP

 

Kommentit (15)
  1. Jos yhteisessä kodissa asutaan, kyllä mielestäni kodin ostoksista tulisi neuvotella ensin. Vaatteista en aina kerro miehelleni, paitsi jos ostan jotakin josta hän varmasti tykkää. Neuvottelemme Ruokaostoksista etukäteen. Syömiseen ulkona ja kahviloihin saa käyttää omaa rahaa eikä tarvitse kysyä. Jee!

  2. Meillä on vain yhteistä rahaa, vaikka molemmat ansaitsemmekin tahoillamme suunnilleen saman verran (etuliiteinsinöörejä olemme kumpainenkin).

    Olemme lisäksi sopineet, että mies hoitaa rahojen hallinnan (tiedän, miltä tuo kuulostaa…) ja minulla on oma yhdessä sovittu kuukausibudjetti menojani varten. Kaikesta sen yli menevästä neuvottelen mieheni kanssa. Miehellä on myös oma budjettinsa ja yhteisistä isommista tulossa olevista menoista pidämme listaa ja laitamme niitä varten rahaa sivuun.

    Ja pliis – älkää kukaan vetäkö tästä feministihernettä nenäänne 🙂 Meillä tämä toimii hyvin juuri näin, enkä todellakaan ole pakotettu tilanteeseen suostumaan. Se muuttuisi heti, jos haluaisin. Mutta suoraan sanottuna mieheni hoidossa nämä asiat ovat paljon paremmin kuin minun niistä vastatessani.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *