Päivän kysymys: Mistä kouluruuasta tykkäsit?

lily_kouluruoka.jpg

Kouluruokatraumat, tuo kaikkia suomalaisia yhdistävä tekijä. Yhteinen jutunjuuri löytyy ventovieraidenkin kanssa viimeistään siinä vaiheessa, kun aletaan muistelemaan lapsuuden inhokkiruokia.

Mutta ei kai se sentään aina pahaa ollut? Paniikki keittiössä -palstalla mietittiin vaiheeksi niitä myönteisempiä kouluruokamuistoja. Lisbet kokkasi kouluaikojen lempiruokaansa makaronilaatikkoa – ja kyllä, lisukkeeksi tuli tietenkin porkkanaraastetta.

Kouluruokasuosikkejaan makkarakastikkeesta kanaviillokkiin innostui jakamaan myös MinnaM, joten Lilyn toimituskin päätti hypätä kelkkaan:

Anna odotti koulussa hernekeittopäiviä, koska silloin sai eskimopuikon jälkkäriksi.

Katin suosikki oli spagetti ja jauhelihakastike. 

Eevan mielestä parasta olivat pinaattiletut ja öklömakea puolukkahillo, jossa oli sata kertaa enemmän sokeria kuin äidin tekemässä.

Mikä oli sinun lempiruokasi koulussa?

Kuva Paniikki keittiössä

Kommentit (28)
  1. Kanaviillokki riisin ja mustaherukkahillon kanssa, ja lihapullat perunamuussilla. Koulussa, jossa kävin ala-asteen oli aivan mahtavat ruuat, ja kerran viikossa sai vielä jälkiruokaakin, yleensä jotain hyvää marja- tai hedelmärahkaa 🙂

  2. Meillä oli andalusialaista kanakeittoa, joka oli ihan parasta! Tykkäsin myös siskonmakkarakeitosta namskis. Keiton kanssa sai aina jotain hyvää leipää yleensä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *