Päivän kysymys: mistä perinteisestä tavasta et luovu?

Toimitus

Eeva Kolu totesi Kaikki mitä rakastin -blogissaan, ettei tunne muita postikortteja lähettäviä ihmisiä kuin appiukkonsa. Siitähän syntyi keskustelu: ai miten niin postikortit ovat muinaismuisto? (Ja kyllä, täällä toimituksessakin on edelleen vannoutuneita postikortti-ihmisiä.)

Eevan postauksen innoittamana aloimme miettiä, mitkä ovat niitä muiden mielestä ehkä antiikkisia tapoja, joista et halua luopua.

Missä asioissa sinä olet jäärä, joka ei suostu siirtymään 2010-luvulle? Mistä perinteisistä tavoista haluat pitää kiinni?

Katsotko telkkariohjelmat sinä kellonaikana, kun ne oikeasti tulevat telkkarista? Kuunteletko musiikkisi levyltä etkä Spotifystä? Kehitätkö paperikuvia ja lähetätkö kirjeitä? Etkö suostu liittymään Facebookiin tai hankkimaan älypuhelinta? Kieltäydytkö shoppailemasta sunnuntaisin? Niin, ja miten on niiden postikorttien laita?

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit

kompotti (Ei varmistettu)

Aijjaa, mää luulin et postikorttien lähettäminen on vielä ihan normaalia. Ehkä tää johtuu siitä, että mun kodin lähellä on postikorttikauppa, missä vierailen aika ajoin, sekä harrastan aktiivisesti Postcrossingia. :) Lisäksi mulla on ollut 7-vuotiaasta asti sama kirjekaveri, yks mun sukulaistäti. Ja aina kun reissaan jossain, lähetän kortit vakiotyypeille: tälle mun kirjekaverille, vanhemmille, mummolle, parhaalle kaverille ja poikaystävälle kotiin (kotiin tietty kaikkein nätein kortti, koska sitten sitä voi ihastella joka päivä ja muistella tuota reissua).

Niin - ja yks "perinteinen" (voiko niin sanoa) tapa mulle on jäänyt. Nykyteknologian kanssa sitä on kaikenmaailman tiedon äärellä koko ajan, niin silti kinkkisen paikan tullessa soitan ensi tilassa äidille. "Voiko pullataikina mennä pilalle jos sinne meni liikaa jauhoja?" "Mulla on toinen silmä punainen *liitteenä kuva punaisesta silmästä* Kantsiiko mun lähtee lääkäriin?" Jos äiti ei tiedä, niin kyllä Google sen sitten kertoo. Jos kertoo.

Toimitus
Toimitus

Kompotti, kuulostaa tutulta. Mutta äideiltä kysyminen onkin ihan erikseen. Äidit tietävät kaiken paremmin kuin Google. (Tosin tähän joku fiksu varmaan sanoisi, että aika monien Googlesta löytyvien pullataikinaohjeiden takana itse asiassa on joku äiti. Mutta kun sen äidin pitää olla oma.)

Ajaa (Ei varmistettu)

Minä kun luulin että Eevan blogin nimi on kaikki mitä rakasTIN...

Toimitus
Toimitus

O-ou, mikä nolo moka. Korjattu on :)

Minä en postikorttien lähettämisestä myöskään luovu, lähettelen niitä aina silloin tällöin huvinvuoksi ihmisille piristykseksi :) Postikortit on ihania! Myöskään siitä vanhasta tavasta en luovu ja siirry "nykyaikaan", että leipoessani jotain niin leivon oikeasti. Esimerkiksi joulutorttuja tehdessäkin tykkään tehdä voitaikinan itse kaupasta ostetun sijasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla ei ole älypuhelinta ja toivon hartaasti etten koskaan hurahtaisi hankkimaankaan sellaista - mua epäilyttää ne, ties mitä kaikkea vakoilevat musta. Haikailen joskus vähän 3210 perään...
Toivottavasti ruuanlaittaminen ei ole mikään perinteinen tapa, vaan itsestäänselvyys (vaikka opiskelijana ruokailenkin mieluusti koulun ruokalassa). Vinyylejä kuuntelisin, jos ois levysoitin/saisin iskän soittimen lainaan. Mökillä tykkään hakata halkoja ja mustikkametsään on päästävä. Niin, ja kirjoitan ihan perinteistä päiväkirjaa, en mitään blogia. Tilaan myös sanomalehtiä kotiin ja tilaan varmaan niin kauan kuin ne ilmestyy... Jotkut laskut tulee myös paperipostina ja tilasin myös musalehden joka tulee kans ihan postiluukusta.

Nella
Nellancholia

En suostuisi lukemaan kirjoja digitaalisessa muodossa iPadilta tai Kindleltä, vaikka maksettaisiin. Menen ennemmin kirjastoon tai ihkaoikeaan kirjakauppaan, josta saa ihkaoikeita kirjoja. Kirjat ovat ihania esineitä ja niiden piteleminen ja paperisten sivujen kääntäminen on huipputärkeä osa lukuelämystä.

Toimitus
Toimitus

Huikeaa, 3210-puhelimen perään haikaileminen on kyllä yllättävin nostalgian muoto, josta olemme hetkeen kuulleet.

Kuinkahan pitkä aika pitää kulua, että myös cd-levyistä tulee vinyylien ja kasettien kaltainen juttu? Että niiden kuunteleminen alkaakin olla yhtäkkiä statement ja että niitä käydään ostamassa coolista kivijalkaliikkeestä pipopäisiltä pojilta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heh, pakko kommentoida et tällä nykykehityksellä niin menisköhän ehkä noin viis vuotta niin cd:t on tosi cool ja mietitään et mistähän sais semmosen cd-soittimen jotka on käyneet yhtä harvinaisiks kuin vinyylisoittimet... :)

Kaija52 (Ei varmistettu)

Minulla on ainoana puhelimena edelleen käytössä Nokia 3210, mutta ongelmana on nyt se, ettei kestäviä akkuja saa enää mistään. Muuten puhelin toimii yhä kuin unelma, enkä siitä luovu!

Delle (Ei varmistettu)

Joka vuosi kirjoitan käsin parisenkymmentä jolukorttia. Säilytän meille tulleet kortit ja lähetän ainakin heille kortit seuraavava vuonna.
Kosketusnäyttö puhelinta en omista, mutta pitänee alkaa harkita, kun nykyinen alkaa sekoilemaan.
Käyn joka kesä sukulaisten luona, vaikka ajomatkaa on noin. 700km (yhteen suuntaan)

lottamaija (Ei varmistettu)

postikortti laitetaan postiin joka ikiseltä ulkomaanmatkalta. On hauska aina huomata miten erilaista postin lähetys eri maissa on, esimerkiksi mistä saat ostettua postimerkkisi vaihtelee tajuttomasti.

Kommentoi