Päivän kysymys: Mistä ylellisyydestä et luovu?

Toimitus

”Chic is where you find it.”
-muotisuunnittelija Bonnie Cashin (1907–2000)

Marraskuun Trendi on erikoisnumero teemalla LUX. Sen kunniaksi lehti pursuaa ihania asioita, jotka nostavat arjen pykälää ylemmäs: ihastele esimerkiksi portviinin värisiä asusteita, sieviä rannekelloja, leopardikuosia niin laukuissa kuin takeissakin, vaatteita, jotka imartelevat jokaista ja hurmaavia tuoksu-uutuuksia. Lehden sivuilla myös lilyläiset kertovat omista ylellisyyksistään: Coco Sweet Dreamsin Coco mainitsee ranskalaiset tuoksukynttilät, Ite Puin -blogin Tiiti maitosuklaan ja Fitness Führerin Sofia maksulliset juoksutapahtumat.

Entä sinä: mistä ylellisyydestä et luovu?

Voit vastata kysymykseen myös kuvallisesti Instagramissa tai Facebookissa tägäämällä kuvasi #trendilux.

Kysyy Laura, jonka vakioylellisyys on mennä lehden lähdettyä painoon syömään hyvän kirjan kanssa sushiravintolaan, jonne ei ikinä mahdu isommassa seurassa, mutta yksin aina.
 

Kommentit

minsu
Mainostaulujen takana

Just satuin muutama päivä sitten kirjoittamaan postauksen köyhäilystä ja siitä, miten on ihan mahdollista päästä ja päästää irti paljosta kuluttamisesta. Jos tulot putoavat rajusti (mikä ei tässä taloustilanteessa ole yhtään tuulesta temmattu ajatus) tai ne ovat alunperinkin hyvin pienet, on turha edes haaveilla monista ylellisyyksistä, ainakin jos niiden ylellisyys mitataan rahassa.

Sehän se pointti onkin. Onko ylellistä sitten jokin konkreettinen tavara, esine tai vaate? Vai voiko se olla jotain, jota ei voi mitata tai ostaa rahalla? Tuntuu, että monille arjen tason nostaminen ylemmäs tarkoittaa jatkuvaa ostamista ja kuluttamista.

Yllättävän monesta asiasta voi luopua jos tiukkaa tekee. Jos tulot putoavat vaikkapa tuhat euroa per kuukausi, on pakko luopua sellaisesta josta ei aiemmin voinut kuvitellakaan luopuvansa. Yritän itse kääntää kurssia siihen suuntaan, että kivoja asioita ei aina tarvitse ostaa, vaan ne voivat olla muutakin ja löytyä yllättävistä tilanteista. Ystävien tapaaminen, johonkin uppoutuminen niin että pääsee siihen paljon hehkutettuun flow'hun, kutsu työhaastatteluun tai lapsen suusta kuultu "äiti, sä olet maailman paras äiti" ovat sellaista ylellisyyttä, jota mikään rahalla saatu ei ylitä.

Suvi K.
Sisunainen

Helppo vastata: kuntosalikortti. Eikä minkä tahansa salin kortti, vaan kaupungin kailleimman parhaiten varustellun. Toki voisin tehdä punttitreenit yliopiston ilmaisella mutta pikkuriikkisellä ja harvoin auki olevalla salilla ja joogailla nettivideoiden tahdissa, mutta minä haluan palvelua, siistit ja ruuhkattomat tilat sekä monipuolisen tuntivalikoiman.

Jenni_Kuperkeikkaseikka

Olen kanssasi samoilla linjoilla :) Eli muuten mennään säästöbudjetilla, mutta tietyn värinen kuntosalikortti löytyy lompakosta. Ryhmäliikuntavalikoima, pitkät aukioloajat, lapsiparkki, tilojen siisteys ja raikas tuoksu vaikka hikoillaankin ihan tosissaan. Hiuksia en ole värjännyt moneen vuoteen, mutta salikortista pidän kiinni!

CougarWoman
CougarWoman

"Kauneudenhoitotiimistäni", johon kuuluu kampaaja, ripsi- ja kynsiteknikko sekä hieroja. Pihistän vaikka ennemmin ruokarahoissa (heippa sisäfile, tervetuloa makaronilaatikko), mutta nämä on must. 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Ketään ei varmaan yllätä tämä mun vastaus: oma pieni ylellisyyteni, josta sinnikkäästi pidän kiinni, on tummapaahtoinen Presidentti-kahvi. Kahvi on yllättävän iso menoerä lapsiperheen ruokabudjetissa, kun kaksi aikuista juo sitä sillä lailla oikein tosissaan...mutta ennemmin teen kuten Emmikin tuossa kommentissaan mainitsi tekevänsä, että syön sitten vaikka hernaria ruoaksi, kunhan saan lempikahviani.

 

Kampaaja ja joku liikunta (tällä hetkellä CrossFit, aiemmin tanssitunnit, jumppakortti tai kuntosalijäsenyys). Kampaajalla kävin koko opiskeluajankin säännöllisesti, ja tiristin sitten jostain muusta. Silloin tosin värjäsin tukkaani kotona.

Vapaapäivän aamiainen kahvilassa kerran viikossa. Elän sitten vaikka sillä nutellacroissantilla koko viikon, mutta kerran viikossa se on saatava. 

Elina U.
Lentoaskeleita

Mun ylellisyyteni on kahvilat ja kampaamokäynnit. Olen monta kertaa opiskelijan elämässäni laittanut viimeiset rahat latteen ja täytettyyn ciabattaan ilman pienintäkään omatunnon pistosta. Toinen ylellisyyteni on käydä hyvällä ja aika kalliilla kampaajalla, mutta maksan mielelläni siitä, että joku on kanssani samalla aaltopituudella hiusasioissa ja myös kuuntelee toivettani värin ja leikkauksen suhteen, eli että käyntiväli voisi mahdollisimman pitkä (luonnollisuustrendi rules ;). 

Kasvohoito ja kampaaja, käyn harvoin mutta taatusti.

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Aamukahvista! Herään aina sen verran ajoissa, että ehdin juoda aamukahvini rauhassa pöydän ääressä! Ja kahvina mieluiten erittäin tummaa paahtoa, pienellä tilkalla maitoa!

PSK
Insert Cool Phrase

Kunnon juusto ja hunaja.

nansk

Siitä, että varaan itselleni joka päivä vähän omaa aikaa, jolloin ei tarvitse tehdä mitään, ei tarvitse olla sosiaalinen, saa vain oikaista sohvalle ja vaikka lukea kirjaa (mielellään kahvikupillisen kanssa). Hetki omaa rauhaa on mulle todella tärkeä, että jaksan olla taas ihmisten kanssa muina aikoina (:

maitokahvi
Päivän ajatus

Hyvät yöunet, liikunta, hyvä ruoka, lepo ja rakkaus. Näillä mennään ja nämä eivät muutu, vaikka elämäntilanteet muuttuisivat. Koen, että nuo ovat sitä suurinta ylellisyyttä.

Tällä hetkellä rahaakin on niin sopivasti, että arkipäiviin sisältyy monia ostettaviakin ylellisyyksiä: superihana kuntosali, ulkona syöminen, kukat ikkunalaudalla, kirkasvalolamppu, hyvä kahvi, laadukkaat luottovaatteet, ihanat kosmetiikkatuotteet, laadukas luomuruoka, ihana luottokampaaja, rakas ihana koti.. Mutta kaikki tuo on vain sitä pintaa ja tiedän, että vähemmälläkin pärjäisin, jos olisi tarpeen. Tärkeintä varmaan on osata aina fiilistellä ja olla kiitollinen niistä arjen pienistä asioista - on kyseessä sitten teekupillinen kotona kynttilän valaistessa, viinilasillinen hyvien ystävien kanssa, juoksulenkki tihkusateessa tai sadan euron ravintolaillallinen parhaassa seurassa :)

heta margareta
Viinillä

Hyvä jää- & pakastinkaappi! Sellainen, johon mahtuu viinipullo jäähtymään pystyssä ja jossa on jääpalakone ja sellainen toiminto, ettei pakastin kerää jäätä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaikesta voi luopua jos on pakko. Kiitän joka kerta mielessäni, kun käyn suihkussa siitä, että sopivan lämmintä vettä tulee niin paljon kuin haluan, ja juuri säätämälläni paineella. Tästä olisi ikävä luopua.

mariiia
Catching Rainbows

Itse pohdin tätä ylellisyysasiaa myös muutamia päiviä, ja tulin siihen tulokseen että lämmin / kuuma vesi on se juttu josta on mielelläni luopuisi. Muusta melkein voikin luopua. On se vaan niin ihanaa ja rentouttavaa kun menee kuumaan suihkuun tai kylpyyn.

Kommentoi