Päivän kysymys: Mitä osaat tehdä hyvin?

Toimitus

" Pystyn vastaamaan lähes kysymykseen kuin kysymykseen kakistelematta ja osaan jemmata kesäkurpitsaa ja parsakaalia ruuan joukkoon niin, ettei kukaan huomaa, että niitä on tarjolla."

Nuorallatanssija-blogin Vitmi kirjoittaa CV:tä ja pohtii, mitä kaikkea sitä oikein osaakaan tehdä. 

Heikkoina hetkinä saattaa tuntua siltä, että emme osaa oikein mitään, mutta Vitmin lista on hyvä esimerkki siitä, että meillä kaikilla on todellisuudessa läjäpäin taitoja, joilla emme pääse koskaan työelämässä loistamaan.

Siksi tänään saakin leveillä.

Mitä sinä osaat tosi hyvin?

Kuva via Buzzfeed

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Osaan sanoa "ei". 

Tämän taidon oppimiseen meni liki 30 vuotta, ja paras opettajani oli/on oma aviomieheni. Että jos ei haluu niin ei oo pakko. Simppeliä.

Aikaisemmin menin jos jonkinmoisiin kissanristiäisiin, olin aina "vapaaehtoisesti" järkkäämässä ja tekemässä kaikkea; elin muille niin että unohdin elää itselleni. 

Mieheni tähän joskus havahtui: miksi taas teet ja menet, kun et kerran oikeasti halua?

Niinpä. Nykyään sanon "ei" jos ei hotsita. 

Hilma

Osaan keskittyä tarpeen vaatiessa 100%:sti, silloin uppoudun asiaan niin täydellisesti, että kaikki muu unohtuu. Paneutumisen kohteena voi olla hyödyllisimmillään esimerkiksi tentti tai siivoaminen, mutta useammin se on jotain vähän hauskempaa, kuten burgundin pata, parvekkeen sisustaminen tai vaikkapa öljyvärimaalaus.

 

CougarWomanin taitoa en hallitse lainkaan. Mutta olen eri hyvä vaihtamaan huonekalujen paikkaa ja myös huoneiden käyttötarkoitusta. Esim. makkarista tuleekin työhuone. Kaikista muista suunnitelmistani poiketen, myös toteutan huonevaihtohomman heti. Vaikka keskellä yötä. Joskus ihmiset vielä nukkuvat sängyissään, kun alan siirtää niitä toiseen huoneeseen.

HelloAochi

Olen TODELLA hyvä kaikissa whack-a-mole pelin versioissa, esimerkiksi Lintsin Nuijat-pelissä ja vastaavassa videopelissä. Voitan joka kerta ja puran aggressioita samalla :D

Mindeka
Ma-material Girl

Hahaha! Mä näen sut jo paiskomassa sitä nuijaa :D

Haidi_Arctic_Avium, tuota kutsutaan autismiksi.

(Vitsivitsivitsi mutta totta toinen puoli: muistan jostain lukeneeni että suurella osalla ihmisistä on joitain autistisia piirteitä ja tuollainen tarkka valokuvamuisti voi olla sitä.)

Toimitus
Toimitus

Mahtavan hyödyllisiä taitoja! 

Toimituksessa muuten ollaan hyviä esimerkiksi muistamaan täysin hyödytöntä tietoa julkkiksista. Lisäksi toimituksesta löytyy Alias-mestari.

J

En osaa tosi hyvin oikein mitään, mutta vahvuuteni on se että osaan ihan hyvin tosi monta asiaa! Osaan esmes laatia tiedotteen, kengittää hevosen, suunnitella ravintolan sisäpuolen, lypsää. Kaikki ihan hyviä taitoja.

SARI H.
KOLIBRI

Minä osaan kirjoittaa kirjeitä virkamiehille hyvin. Kirjoitan välillä myös

paljon kirjeitä sähköpostini kautta. Tänäänkin lähti yksi kirje.

Otan joistakin tärkeistä kirjeistä valokopion, että pysyn ajantasalla

kirjoituksieni suhteen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Osan palvella asiakkaita. Rakastan sitä ja osaan samaistua asiakkaan toiveisiin ja muuntautua erilaiseksi palvelijaksi erilaisille asiakkaille. Rekla töitä tehneenä työn suola oli saada asiakkaan sanomaan kiitos vaikkei rekla olisikaan päättynyt asiakkaan näkökulmasta oikein. Voi että miten rakastan asiakaspalvelu työtä.

annakarin
Anna Karin

Mä oon ihan huippu pelaamaan Speden peleistäkin tuttua nopeuspeliä, jossa pitää painaa nappulaa kun valo syttyy. Tähän taitoon havahduin viime lauantaina baarissa ja sitten tietty piti ottaa skaboja vastaantulevien kanssa, ja aina mä voitin! Jee. Oisin varmasti voittanut Spedenkin!

Lisäksi mä oon aika hyvä näkemään ympärilläni kauniita asioita. Kun menen suihkuun, niin mun mielestä on tosi kaunista, kun hienot shampoopurkit ja saippuaputelit on aseteltu oikein. Nukkumaan mennessä pari kirjaa ja vesilasi yöpöydällä on mun mielestä kaunista. Jopa hallittu sotku voi olla kaunista!

 

Saranda
Tyhjä ajatus

Muistan ulkoa tuttujen ja kaikkien muidenkin, jotka on vain kerran maininnut, heidän syntymäpäivänsä. Muut päivämäärät voi tuottaa hankaluuksia, mutta synttärit muistuu aina!

Roadie Novels

Osaan viikata lakanat ja tyynyliinat viivasuoraan, jolloin ne näyttävät kauniilta kaapissa. Lisäksi osaan sekoittaa erittäin maistuvan Cosmopolitanin.

What else is there?

Mulla on myös tollainen hyvä kuvamuisti minkä takia mulla on esimerkiksi tosi hyvä suuntavaisto. Jos oon käynyt kerran jossain paikassa, muistan tasan tarkkaan vuosienkin päästä sen paikan ja hahmotan aina hyvin kaupungin missä liikun.  Osaan myös piirtää mallista tän takia hyvin, sekä kolmiulotteisia että kaksiulotteisia asioita.

meg (Ei varmistettu)

Osaan paistaa lättyjä täydellisesti. Sekä teflon-, että valurautapannulla ja myös muurinpohjapannulla. Taikinankin teen aina "näppituntumalla".

Olen myös tosi hyvä päättelemään oikean vastauksen esim. Trivial Pursuitissa, myös silloin kun ei ole erikseen annettu vastausvaihtoehtoja. Jotenkin vaan järkeilen esim. vuosiluvut oikein, vaikken oikeasti tietäisi vastausta. :D

Stockholm by me

Olen aivan ässä taskuunparkkeerauksessa, isoillakin autoilla. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulla on kaunis, luettava ja persoonallinen käsiala.

Osaan syödä 200g karkkipussin yhdeltä istumalta.

Osaan lukea erittäin nopeasti.

Osaan pyytää ja antaa anteeksi.

Osaan pitää pääni kylmänä silloin, kun muut panikoi.

Osaan tuhlata kuukauden palkan parissa päivässä.

Organisoida. Auttaa muita sekä käytännön asioissa että esimerkiksi ihmissuhteissa. (Itseäni en niin hyvin..) Käyttä värejä. Matkustaa julkisilla eksymättä. Perustella itselleni sovituskopissa miksi EN osta jotain ihanaa vaatetta. (En ole varma pidänkö tästä taidosta..). Tehdä löytöjä lastenvaateosastolla itselleni (olen yli 30v).

Kommentoi