Päivän kysymys: Mitä tv-sarjaa jaksat katsoa uudestaan ja uudestaan?

Toimitus

Siellä jossain -blogin somewhere lanseeraa käsitteen "turvasarja". Tulkitsemme turvasarjan tv-sarjaksi, joka on kenties hieman siirappinen, mutta jonka katsomisesta tulee aina hyvä ja lohdullinen mieli. Ennen kaikkea turvasarja on tv-sarja, jota jaksaa katsoa uudestaan ja uudestaan.

Somewheren turvasarja on 90-luvun perhesarja Full House - lue täältä 5 syytä miksi.

Mitä tv-sarjaa sinä jaksat katsoa uudestaan ja uudestaan?

 

Toimituksessa saadaan lohtua ja hyvää mieltä ainakin näistä tutuista sarjoista:

Frasier. Television myöhäisilloissa ikuisella luupilla. Tuttujen hahmojen parissa on helppo rentoutua päivän päätteeksi eikä haittaa, vaikka uni tulisi kesken kaiken - jakson on kuitenkin nähnyt jo vähintään neljä kertaa.

Gilmoren tytöt. Telkkariversio kuumasta kaakaosta kylmänä syyspäivänä. Kukapa meistä ei haluaisi asua Stars Hollow'ssa?

Studio julmahuvi. Jaksaa naurattaa flunssasta toiseen.

Sinkkuelämää. Kliseistä, mutta totta: on päiviä, jolloin mikään ei ole parempaa kuin röhnöttää verkkareissa, lakata varpaankynnet ja kaivaa kaikki kaudet sisältävä shoe box hyllystä.

Lisäksi toimituksessa töllätään uudestaan ja uudestaan ainakin Sopranosia ja Kylmää rinkiä - mutta ne eivät taida lukeutua hyvän mielen lohtusarjoihin?

Kuva Wikipedia

Kommentit

PSK
Insert Cool Phrase

Frendit!

Tahiti

frendit!! :)

SARI H.
KOLIBRI

Minä jaksan katsoa jostain kumman syystä Hercule Poirotin uudestaan ja

uudestaan. Vaikka ei se minulle lohtua tuo. Sarjan hienot ja vanhanaikaiset

puitteet myös kiinnostavat.

jermia
Itärajapakolainen

Samoilla linjoilla!

Marsublog

Gilmore Girls, Forsytein taru.

heta margareta
Viinillä

Frasier, Sinkkis ja Simpsonit!

Amma
Why you little!!

Perinteisten Frendien, Giltsujen ja Sinkkuelämän lisäksi mm. The Big Bang Theory, How I Met Your Mother ja Two Broke Girls (voi myös miettiä, mikä suomennoksissa on vikana, kun en vain muista -saati halua muistaa ko. sarjojen suomennoksia..). Myös Simpsonit menee aika ikuisella loopilla.

minna

Katson Greyn anatomian kaikki jaksot vähintään kerran vuodessa läpi.

Joululoman alkaessa pistän ensimmäisen kauden rakkaimmista rakkaat jaksot pyörimään. Osaan repliikit ulkoa, muistan potilaiden nimet ja diagnoosit, taustamusiikit ja tunnelmat. Silti, nämä jaksaa aina uudelleen ja uudelleen.

Joskus kevättalvella kaikki dvd:llä omistamani kaudet on kahlattu läpi. Hassua kyllä, en edes nykyään seuraa sarjan uusia jaksoja tv:stä.

Laurella
Pilkku otsassa

Frendit, How I met your Mother ja Sydämen asialla ekat neljä-viisi tuottaria (Nick <3)

Lisäksi Muumit. Takuuvarma flunssan parantaja!

Mahdoton Nainen

Kaikki alkuperäisessä jutussa mainitut. Lisäksi kaapista löytyy Frendien kaikki tuotantokaudet ja West Wing -boksi. West Wing paranee jokaisella katselukerralla, koska jenkkien politiikan monimutkaisuus avautuu hitaasti, lisäksi Aaron Sorkinin dialogi-tykitys vaatii useita katselukertoja että saa kiinni kaikista vitseistä. Myös Sorkinin vähemmän tunnettu ja vähemmän suosittu Studio 60 on the Sunset Strip löytyy myös DVD:nä kaapista ja katsottu on enemmän kuin kerran. En osaa päättää kumpi on ihanampi, Matthew Perry vai Bradley Whitford <3

West Wing <3

Toimitus
Toimitus

Kiitos kaikille vastauksista - tästähän saattaisi saada itse kukin vinkkejä pimeneviä syysiltoja varten... mutta onneksi niiden aika ei ole vielä!

nansk

No nyt tulee iso lista: Greyn anatomia, Bones, Criminal Minds, Downton Abbey, BBC:n Sherlock (jota voi hädin tuskin laskea, kun sitä on se kuusi jaksoa, mutta se on PARAS), Game of Thrones ja Smash ovat aika lailla sellaisia, että vähintään joku niistä on aina menossa. Aina parin vuoden välein tulee katsottua Sinkkuelämää, Lost ja Pako. Luulen että Doctor Whosta tuli uusi suosikki.

Kyllä, olen suurkuluttaja :D

Silkkitassu

Gilmore Girls <3

.Tiia

How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Sinkkuelämää, Täydelliset naiset, Greyn anatomia, Frendit, Mad Men, Top Gear... En kai vain ole tv:n orja ;)...

TiinaK (Ei varmistettu)

Gilmoren tytöt oon katsonut jonkun kuus tai seitsemän kertaa läpi, joten mulle ei taida olla sen sarjan voittanutta. Oon joskus miettinyt, kuinka monta prosenttia mun elämästä onkaan kulunut Stars Hollow'ssa...

tipa (Ei varmistettu)

Frendit ehdoton ykkönen, sinkkuelämää, Grey ja samaan kastiin hyvää vauhtia nousemassa GG !

Auli (Ei varmistettu)

Twin Peaks, the Mentalist ja X-files! Twin Peaksin olen valehtelematta katsonut monet kymmenet kerrat lapi, the Mentalistin kaikki kaudet muutamat kerrat ja X-files maratonit ovat jo lomaperinteita.

Vierailija (Ei varmistettu)

Gilmoret ja sinkkuelämät ehdottomasti! Ja how i met your mother :) Myös freaks and geeks uppoaa varmasti aina ja ikuisesti :)

Green Wing (suom. Vikatikki).

Brittiläinen hulvaton sairaalasarja, ainoa sarja, josta minulla on kaikki jaksot DVD:llä :) Tunnen lisäkseni vain yhden henkilön, joka on katsonut tätä sarjaa, eli suosittelen muillekin! Vaatii muutaman jakson, että juttuun pääsee mukaan.

honeychile

Green Wing on ihan paras! Niin täysin absurdia huumoria :D 

Lilynen (Ei varmistettu)

Sinkkuelamaa, Ally Mc Beal, Greyn anatomia

Lilynen (Ei varmistettu)

ainiin ja toki Office.. Brittiversio.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Gilmoren tytöt!!! Se vaan on niin paras ja sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Olen laatinut jopa postauksen sarjasta ja sen fanituksesta.

GG:n jälkeen (kaukana) kakkosena tulee Frendit ja kolmosena Sinkkuelämää.

Marialeppa

Frasier =) Jaksaa naurattaa joka kerta.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Klovn! Ihan hulvaton. Oman elämän kömmähdykset ei tunnu enää yhtään niin pahoilta

Frendit, Frasier, Simpsonit, Pulmuset, Sinkkuelämää, Kellarin kunkku sekä monet lastenohjelmat ehdottomasti toimii etenkin huonon pvn piristäjinä, esimerkiksi vanhat kunnon Muumilaakson tarinoita! ;)

Gilmoren tytöt! Ostin ihan vasta kaikki tuotantokaudet itselleni! Se on niin hauska sarja. Niin lämmin ja ihana.

SannaK (Ei varmistettu)

Battlestar Galactica, X-Files, Firefly, Gilmoren tytöt, HIMYM, Supernatural, Twin Peaks, Sherlock, True Blood, Doctor Who, Farscape, Eureka, Buffy, Dollhouse... En muista kaikkea mitä uudestaan ja uudestaan katselen. Osasta toki tulee vielä uusia jaksoja, mutta jotku lopetettu aivan liian aikaisesti esim. Firefly.

eppunen

Oz (eli suomeksi se kylmä rinki) on monta kertaa katsottu, mutta kun aina vaan hoksaa jotain uutta kun katsoo uudestaan...

Solmuja

Ehdottomasti West Wing ja Gilmoren tytöt. Molemmat erityisen laadukkaita, aikaa kestäviä sekä hurmaavia!

lomo (Ei varmistettu)

northern exposure, millenium ja x-files - vanhoja sarjoja jotka vaikuttavat syvästi käyttäytymiseeni ja pukeutumuseen. northern exposure tuo välittömästi ruutupaita-lookin ja halun muuttaa pieneen kylään alaskaan. x-files tuo jakkupuvut. millenium ja x- files myös saavat mielikuvituksen lentämään, joka paikassa on murhaajia, ruumita, salaliittoja tms. elämään kuuluvaa

Hyppytikki

Family Guy, Chuck, South park, simpsonit, How I met your mother, Suits, Putous, Weeds, Gossip Girl. Kaikki nähty moneen kertaan, osan tuotantokaudet varmasti yli kymmeneen kertaan. Olen turvasarjojen suurkuluttaja. Jos joku painaa vähänkin, pyörii sarja läppärillä lasten nukkumaan menosta aamu kahteen. Eli joka ilta :D

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Kotona katsotaan joululomalla aina BBC:n Pride and Prejudice siskojen ja äidin ja joskus myös veljien ja iskän kanssa. Oi niitä tukahdutettuja tunteita ja pukuloistoa!

Ihan ehdoton tv-sarjoista on The Wire. Ainut mihin olen koskaan koukuttunut.

Mimosa

Gilmoren tytöt! Se on vaan maailman paras. Sit Sinkkuelämää, Frendit, Poirotit ja Neiti Marplet, Kellarin kunkku ja vanhana klassikkona Näkemiin vaan muru!

iidami
Bambino

Oma turvasarjani on ehdottomasti How I Met Your Mother: katson yleensä yhden tai kaksi jaksoa joka ilta ennen nukkumaanmenoa :D Sarjan jaksoista löytyy niin laaja tunneskaala, että joka fiilikseen löytyy jotain. Kun on suru puserossa, tykkään katsoa koskettavampia jaksoja (esim. Marshallin isän kuolema & hautajaiset). Kun on ikävä poikaystävää, katson hempeilyjaksoja (esim. Robinin & Barneyn kihlaus).

Tuon lisäksi on toki monta muutakin sarjaa, joita jaksan katsoa uudestaan ja uudestaan: Simpsonit, Gilmoren Tytöt, Sinkkuelämää, Poirotit, Midsomer Murderit... Mutta HIMYM on ehdottomasti turvasarjani :)

Puuttuva palanen

Grey, Californication, House (etenkin pari ekaa kautta), Frendit, Frasier, Ally McBeal, Sinkkuelämää,  sekä Muumit ja Babar (ehdottomasti ne 90-luvulla tulleet). Ja roswell ja OC, vaikka nykyään niitä ei mistään oikein näekään.

Turvaleffat onkin vielä sitten ihan oma lukunsa :)

 

Tietenkin Frendit ja Sinkkuelämää, mutta myös Serranon perhe! :)

katja.t

Greyn anatomia, Gossip girl, Täykkärit... kaikki ihanat hömppäsarjat tulee katsottua moneen kertaan :)

Kirjakaupantäti

Puutarhaetsivät (Rosemary & Thyme), Lewis, Ylikomisario Morse, Neiti Marplet, Midsommerin murhat... toisin sanoen brittiläistä rikosta joissa kuvataan myös kyläelämää, taloja ja repliikeistä löytyy välillä kirjallisuuttakin :) Sitten on aika monia sarjoja joita katsoisin uudelleen jos vain olisi mahdollista kuten Kovaa peliä Bostonissa,  Vastatuuleen, Falcon Crest, Kotisatama

Caelia
Caelia's

Gilmoren tytöt tottakai, ja Sinkkuelämääkin on katsottu moneen kertaan uudestaan.

Ja kehtaanko edes tunnustaa - ikuinen nolouden aihe lempparisarjani Charmed eli Siskoni on noita :)

tiutiu (Ei varmistettu)

Frasierin oon nähny ainaki 4 kertaa,mut voisin katsoa uudestaan vieläkin helposti.Se huumori uppoo muhun.:)

Catarella (Ei varmistettu)

Komisario Montalbano. Si.

JEM (Ei varmistettu)

1. Frasier
2. Auf Wiedersehen, Pet
3. Friends
4. Sex and the City
5. ER
6. Men behaving Badly
7. Cold Feet
8. Six Feet Under
9. Desperate Housewives

Hear Hear!

Hassua miten suosittu Gilmore Girls on, kun oon aina luullut, että se on Suomessa jotenkin tuntemattomampi sarja. Mutta kyllä, minullekin ihan ykkönen. Väittäisin pärjääväni melkoisen hyvin GG-tietovisassa.  Toinen samanlainen sarja on Buffy, nuo kaksi sarjaa löytyykin hyllystä kokonaisina ja niitä katson aina vähän vuorotellen Kun toisessa on taas päästy loppuun, voikin aloittaa taas toisen alusta.

Yksi kolmas sarja on itseasiassa alkanut hiipiä tähän mukaan, nimittäin Bones. Sitä ei kyllä ihan tysin voi vielä laskea, koska sarjaa tehdään yhä, enkä ole vielä kertaakaan ehtinyt aloittaa katsomista alusta.

Kommentoi