Päivän kysymys: Miten hoidat flunssaasi?

Toimitus

Kurkkua kivistää, nenä vuotaa ja olo on voimaton. Flunssavirukset jylläävät jo työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa, uutisoi Helsingin Sanomat viime viikolla.

Ikävään olotilaan tepsii lopulta parhaiten yksi lääke: lepo ja oman kehon kuunteleminen. Pidä ainakin yksi treenivapaa viikko. Minimoi menot ja keksi tekemistä sisätiloissa. Paneudu kirjoihin ja lehtiin, joiden lukemisesta olet jo kauan haaveillut, kuuntele musiikkia ja katsele lempi-tv-sarjojasi.

Unohda perinteinen tee ja kokeile tehdä juoma inkivääristä, sitruunasta ja hunajasta – esimerkiksi tämän Isyyspakkaus-blogin reseptin mukaan. (Psst! Kylmä versio juomasta maistuu myös terveille. Kokeile sekoittaa se hiilihapolliseen veteen.)
 

Miten sinä hoidat flunssaasi?

Teksti: Hanna, joka on tunnustellut oloaan jo muutaman viikon ja juonut litratolkulla vihreää teetä.

Kuva: Tommi / Isyyspakkaus

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Sitruunan mehuun ja hunajaan luotetaan täälläkin: teekupilliseen kiehuvaa vettä, 2 sitruunan mehu ja sen verran hunajaa, että voi irvistelemättä juoda. (Toi Isyyspakkauksen resepti kuulostaa kyllä paljon herkullisemmalta, taidan vaihtaa siihen.) 

 

Hymyileoletupea

Mä join pakuriteetä, jonka joukossa inkivääriä ja sitruunamehua. Tämän lisäksi nautin paljon kurkumaa, joka on yksi luonnon huikeimmista tulehduslääkkeistä. Sillä maustoin ruokani, join teen joukossa ja ihan pelkän vedenkin joukossa (yäks). Sitruunavettä lipittelin läpi päivän. Lisäksi kaikenmoista muuta superia napaan. Postasin aiheesta juuri taannoin. Tiistain ja keskiviikon kuumessa. Perjantaina jo aikalailla terve. Onnistuin välttämään räkävaiheen tyystin. Luonnonkeinot rulettaa!

annepa (Ei varmistettu)

Kuluttamalla lakanoita heti, kun ensimmäiset flunssan oireet ilmestyvät. Luojan kiitos hellu on tilannu Netflixin. Joskus harvoin juon inkivääri-sitruuna-hunajajuomaa tai mustaherukkamehua. Tota kurkumaa voisin kokeilla.

HeidiNK
Elämänmeno

Mä torjun flunssaa ennen kuin se iskeekään inkivääriteellä ja urheilulla. Kirjoitin tästä jo aikaa sitten http://www.lily.fi/blogit/elamanmeno/flunssan-torjunnan-top-2

Eipä oo flunssa ainakaan vielä iskenyt. *lähtee lämmittämään kupillista

John Hole
John Hole

Ehdoton ykkönen on tee, jossa on tuoretta inkivääriä sekä c-vitamiiniporetabletit. Tukkoisuuteen auttaa jonkun neron keksimä nenäkannu ja merisuolavesi :D Nenäkannun tai "sarvikuonon" saa apteekista ja on harvinaisen hölmön näköistä touhua, mutta toimii!

Jenni H.
Terävät hampaat.

Mun ystäväni kanssa silmät kiiluen vannoi sen sarvikuonon nimeen. :'D olen skeptinen, mutta ehkä jonkun epätoivon hetkellä voisin sortua koittaman :D

Pumpuli
Pumpulielämää

Arrested Development -sarjalla. Ei muuta.

Hahaha!

Ranja
Haavekuvia

Juuri parhaillaan yritän nitistää flunssan Buranalla, isolla annoksella D-vitamiinia (luin, että se on ainut oikeasti tehokas keino), hunajalla paljaltaan nautittuna sekä vihreällä teellä. Saisi jo lähteä.

Morsio
Mennään vaan!

Flunssa iski eilen ja häät on lauantaina. Kävin tyhjentämässä apteekin sekä vähän luomummista jutuista (nenäkannu, garmolis-tipat, echina) ja lääketieteen tuotoksista (panadol hot, berocca, c-vitamiinipillerit ja nenäsumute). Nyt on kaikki keinot käytössä. Sitruuna-inkivääri-hunajaa oon vetänyt joskus aikasemmin, en ymmärrä miksi nyt unohdin sen!

Toimitus
Toimitus

Apua! Mutta kyllä se flunssa sieltä saadaan dropattua pois!

Tosi paljon tsemppiä! Lupaamme pitää sormet ristissä. :)

edgybeauty
Edgy Beauty

Tunkemalla inkivääriä joka ruokaan (mehustin sitä, pistin thaicurryyn, smoothieen, teehen...), syömällä ihan _jumalattomia_ määriä hedelmiä ja kasviksia sekä litkimällä paljon niistä itsepuristettuja mehuja, syömällä mausteista ruokaa (juurikin kurkumaa esimerkiksi), juomalla teetä, tuplaamalla D-vitamiiniannoksen, makaamalla jatkuvasti, auringossa istumalla jos sellainen paistaa (tarpeeksi päälle ja ei pitkiä aikoja), juomalla vettä tosi tosi paljon, Netflixiä kuluttamalla....Eli siis kaikkeni tekemällä :D Ainiin ja nenäkannu! Se on ihan törkeenhyvä, etenkin jos on taipumusta poskiontelontulehduksiin. Myös suolavedellä kurlailu auttaa kurkkukipuun.

Jenni H.
Terävät hampaat.

Empiiristen tutkimusten mukaan juustonaksut saavat olon kohenemaan flussassa huomattavasti. Etenkin, jos joku muu hakee niitä sinulle kaupasta.

Kai ne vitamiinitkin toimii, mutta niitä ei voi uittaa dippikastikkeessa...

Toimitus
Toimitus

True that sister!

Kommentoi