Päivän kysymys: Miten hoidat flunssaasi?

img_1174.jpg

Kurkkua kivistää, nenä vuotaa ja olo on voimaton. Flunssavirukset jylläävät jo työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa, uutisoi Helsingin Sanomat viime viikolla.

Ikävään olotilaan tepsii lopulta parhaiten yksi lääke: lepo ja oman kehon kuunteleminen. Pidä ainakin yksi treenivapaa viikko. Minimoi menot ja keksi tekemistä sisätiloissa. Paneudu kirjoihin ja lehtiin, joiden lukemisesta olet jo kauan haaveillut, kuuntele musiikkia ja katsele lempi-tv-sarjojasi.

Unohda perinteinen tee ja kokeile tehdä juoma inkivääristä, sitruunasta ja hunajasta esimerkiksi tämän Isyyspakkaus-blogin reseptin mukaan. (Psst! Kylmä versio juomasta maistuu myös terveille. Kokeile sekoittaa se hiilihapolliseen veteen.)
 

Miten sinä hoidat flunssaasi?

Teksti: Hanna, joka on tunnustellut oloaan jo muutaman viikon ja juonut litratolkulla vihreää teetä.

Kuva: Tommi / Isyyspakkaus

Kommentit (14)
  1. Empiiristen tutkimusten mukaan juustonaksut saavat olon kohenemaan flussassa huomattavasti. Etenkin, jos joku muu hakee niitä sinulle kaupasta.

    Kai ne vitamiinitkin toimii, mutta niitä ei voi uittaa dippikastikkeessa…

  2. Tunkemalla inkivääriä joka ruokaan (mehustin sitä, pistin thaicurryyn, smoothieen, teehen…), syömällä ihan _jumalattomia_ määriä hedelmiä ja kasviksia sekä litkimällä paljon niistä itsepuristettuja mehuja, syömällä mausteista ruokaa (juurikin kurkumaa esimerkiksi), juomalla teetä, tuplaamalla D-vitamiiniannoksen, makaamalla jatkuvasti, auringossa istumalla jos sellainen paistaa (tarpeeksi päälle ja ei pitkiä aikoja), juomalla vettä tosi tosi paljon, Netflixiä kuluttamalla….Eli siis kaikkeni tekemällä 😀 Ainiin ja nenäkannu! Se on ihan törkeenhyvä, etenkin jos on taipumusta poskiontelontulehduksiin. Myös suolavedellä kurlailu auttaa kurkkukipuun.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *