Päivän kysymys: Miten sait tukkasi kasvamaan?

Toimitus

Tiesittekö, että Lilyssä bloggaa varsinainen tukkaguru? I'd rather hair you now -blogissa kampaaja Meeri Mäntylä jakaa muun muassa vinkit superkiiltävään tukkaan, lettiponnariin ja ihanimpiin lyhyisiin hiusmalleihin.

Jokin aika sitten Meeri antoi neuvoja hiustenkasvatusprojektiin. Aihe kiinnostaa meitä varsinkin siksi, että suunnittelemme Trendiin ensi vuodelle juttua hiusten kasvattamisesta.

Kerropa siis kommenttiboxissa heti oma kikka kolmosesi: miten olet saanut tukkasi kasvamaan nopeammin?

Vinkkisi saattaa päätyä Trendin sivuille.

 

Hyvää tukka päivää toivottaa: Jenna Kämäräinen, joka kaipaa vinkkejänne, koska luopui juuri hiustenpidennyksistään.

Kuva: I'd rather hair you now

Kommentit

Saessa (Ei varmistettu)

Koko kehon hyvinvointi on kaiken A ja O. Lisäravinteet, kuten PiimaaC, sinkki, seleeni, reilu määrä D-vitamiinia, kalaöljy, magnesium ja laadukas monivitamiini sekä reilusti vettä joka päivä. Kyllä kasvaa ja voi hyvin!!

Kao Kao

En tee mitään ihmeellistä, mutta tukka kasvaa kuin heinä, paksuna, kiiltävänä ja hyväkuntoisena. Kampaajalla käyn ehkä pari kertaa vuodessa..

Vierailija (Ei varmistettu)

Omat hiukseni lähtivät kasvamaan hirmuista vauhtia heti kun onnistuin lopettamaan jokapäiväisen pesun ja kuivaamisen. Pidensin pesuvälejä niin, että pesen 1-2 kertaa viikossa hiukset ja päätän pesun aina siihen, että huuhtelen tukan jäätävän kylmällä vedellä pää ylösalaisin. Huomasin hiustenkasvun nopeutumisen tosi nopeasti!

Mimosa

Pitkällä pinnalla. Eli napsin hyvin vähän hyvin harvoin latvoista pois ja annoin kasvaa. Pitkään se kesti, mutta hiukset kasvoi kun kasvoikin hyviin mittoihin.

heta margareta
Viinillä

Ostin Nykin reissulta Sundownin Hair, Skin & Nails -pillereitä ja tukka todellakin alkoi kasvaa. En tosin jaksanut syödä pillereitä kovin pitkään, sillä yllättäen hiukset eivät olleet ainoat ihokarvat, jotka aloittivat räjähdysmäisen kasvun..

lll (Ei varmistettu)

ei hiustenkasvuun mitkään shampoot tai vitamiinit auta, just do not cut it! keep it simple

HelloAochi

Mulla ainakin hiukset katkeilee itsestään, jos niitä ei leikkaa - eli ei kasva kovinkaan pitkäksi hoitamatta.

Oma ohjeeni on tosi tylsä ja ikävä: älä värjää, tai ainakaan vaalenna hiuksia usein, ja tartu suoristurautaan, kihartimeen tai fööniin vain todellisen tarpeen vaatiessa. En usko poppaskonsteihin - kunkin ihmisen hiukset varmaan kasvavat sitä vauhtia kuin kasvavat ihan luonnollisesti. Voinet vaikuttaa vain siihen kuinka helposti hiukset katkeavat latvoistaan. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun söin e-pillereitä, hiukset ja kynnet kasvoivat paremmin. Erityisesti Diane Nova -merkkisten pillereiden (joilla on antianrogeeninen vaikutus) syömisen aikana hiukset melkein kasvoivat silmissä.

Ehk vähän kyseenalainen neuvo vain hiusten kasvattamisen kannalta silti. :)

merkkari

Kuka on kuullut sanonnan : " sohvaperunalle ei tukka kasva ".  Säännöllinen liikunta aktivoi aineenvaihdunnan ja vaikuttaa sekä hiustenkasvuun että ihon uudistumiseen. Tietysti terveellinen ruokavalio ja riittävä lepo tukevat hiustenkasvua. Lisäravinteet ovat ok jos niitä koetaan tarpeelliseksi esim. laihdutuksen aikana.

Ja järkevä/harvempi värjääminen ja hiusten lämpökäsittely ovat myöskin ok. Muistetaan se tärkeä hiusnaamio ja hyvät kotihoito tuotteet jotka ylläpitävät hiusten ja päänahan kunnon. 

terveisin  -kolleega-

merkkari

Siis täältä samalta tietokoneelta, terveisin kolleega! :D

Marsublog

Kookosöljy saattaa myös "tukkia" ja katkoa hiuksen. Tein researchia kuin tukkani alkoi viime talvena katkeilla pahasti ja hiusten päällimmäinen kerros katkesi kauttaaltaan.

 

http://urbanbushbabes.com/2011/07/coconut-oil-dry-brittle-hair-for-some/

Vierailija (Ei varmistettu)

Öh, omat hiukseni kasvoivat puoleen selkään ihan huomaamatta. Lähtökohta oli lyhyeksi leikattu, värjäämätön tukka. Kai siinä vuosi meni.. En muista. Hankin muuta tekemistä ja ajateltavaa, ja yhtenä aamuna huomasin, että mitäs hittoa, mulla on tosi pitkät hiukset. En tajua joidenkin pakonomaisia "leikkaan-kasvatan-ahdistun-leikkaan-kasvatan"-projekteja. Mitä neuroottisemmin kyttäät montako senttiä se on nyt kasvanut, niin varmaan tuntuu tuskaisen hitaalta. Ja mitä ylempänä annettuihin vinkkeihin tulee, ilmeisesti mun hiusten olis pitänyt jo tässä vaiheessa tippua päästä. En liiku, korvennan niitä kihartimella useasti viikossa, enkä syö mitenkään terveellisesti. ;)

anni panni
Elämää Hesassa

Juuri näin! Eihän vahdittu vesikään kiehu :) Mahdollisimman vähän hiustenkasvun miettimistä ja mieluusti myös mahdollisimman vähän leikkaamista. Leikkaamista taas on helppo vähentää, kun lopettaa hiusten värjäämisen, suoristamisen, turhan föönaamisen ja muun käsittelyn. Näillä keinoilla oma kuontaloni venähti lähes huomaamatta ihanaan pitkään mittaan. Let it grow!

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsellä oli mahtava paksu tukka, kun söin e-pillereitä (Yasmin). Pillerit alkoivat kuitenkin usean vuoden jälkeen aiheuttaa migreeniä, joten jouduin ne lopettamaan ja nyt on vain muisto jäljellä tuosta mahtavasta tukasta. Ihan itkettää tämä harmaa hiirenhäntä, jota hiuksiksi joudun kutsumaan. Enää en värjää enkä käsittele, sillä ne ovat vain pahentaneet asiaa. Hiukseni ovat niin hauraat, ohuet ja kuivat, että joskus harvoin kun käytän poninhäntää, jäävät hiukset itsestään sen jälkeen pystyyn, koska niissä ei ole minkäänlaista painoa tai elinvoimaa. Yritän saada hiuksiani nyt vähän polkkapituutta pidemmäksi juuri Meerin ohjeilla - ainakin ponnarittomuus on tuntunut toimivan.

Laura00

kookosöljynaamio säännöllisesti hiuksiin levitettynä ja biotiinitabletit.

Mun tukka alkoi kasvaa jonkun näiden muutosten seurauksena tai joidenkin niiden yhteisvaikutuksesta: kasvisruokavalioon siirtyminen, luonnonmukaisiin hiustenvärjäys- ja kosmetiikkatuotteisiin siirtyminen, e-pillereiden lopettaminen, turhan vauhkoamisen lopettaminen elämässä ylipäänsä.

Pirkko
Pirkko

Terveelliset elämäntavat!
Monipuolinen ruoka paljon ulkoilua ja hiukset kasvavat toista cm kuukaudessa.
Mahdollisimman vähän muotoilutuotteita.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun siirryin kasvisruokavalioon, hiukseni alkoivat kasvaa kohisten.

Jos tukka on huonossa kunnossa, kasvatusprosessin ensimmäinen askel on hankkia kunnollinen kampaaja. Kampaaja leikkaa hiukset ja suosittelee tuotteita, joilla tukka saadaan kuntoon. Ei ole mitään järkeä lähteä väkisin kasvattamaan lähestulkoon kuollutta hiusta – siitä pitää napsaista pitkä pätkä ennemmin tai myöhemmin. Itse pilasin omat kutrini hirveän stressi-burn-out-kauden aikana. Kun tukkaa lähti, pahensin tilannetta paniikissa tuuheuttavilla aineilla, jotka kuivattivat entisestään.

 

Lopulta vuoden kosteuttamisen sekä huolen pidon jälkeen tukka alkoi toipua, tuuhentua ja kasvaa Nioxin-nimisen tuoteryhmän avulla. En varsinaisesti usko, että vastaus erinäisiin kosmeettiseen ongelmiin löytyisi aina purkista, mutta tuote näyttäisi kohdallani toimivan. Toki elämäntapani (ajoittaista stressaamista lukuunottamatta) ovat varsin hiusystävälliset.

ElinaPK
Sataman valot

Menin viime elokuussa naimisiin ja halusin kasvattaa hiukseni hääkampausta varten aivan kuten varmasti hyvin moni muukin morsian. Satuin lukemaan jostain, että hiukset kasvavat nopeammin, jos ne leikataan yläkuun aikaan. Vanhan kansan mukaanhan kaikki yläkuulla tehty kasvaa ja menestyy ja alakuun aikaan puolestaan käy päinvastoin. Toisin sanoen yläkuulla leikatut hiukset kasvavat nopeasti ja alakuulle ajoitettu hiustenleikkuu pitää kuontalon lyhyenä. Kuu-uskomuksia on valtavasti liittyen erilaisiin töihin ja tämä hiustenkasvu on vain pieni osa koko kirjosta. Niinpä niin, minä siis kävin häävalmisteluja tehdessäni kampaamolla aina vain yläkuun aikaan, tukka kasvoi ja hääpäivänä sain tuntea itseni kauniiksi juuri sellaisessa kampauksessa, josta olin haaveillut. Jotta en leimautuisi täysin kylähulluksi kerrottakoon, että olen koulutukseltani folkloristi, joten tämähän oli siis minulle vain ja ainoastaan tieteellinen koe. ;) Mutta niin vain kuun sanotaan vaikuttavan jopa avioliittoon ja yläkuun aikaan solmitusta avioliitosta enteillään pitkää ja hyvää. Lienee selvää mihin aikaan kuusta me menimme naimisiin.

HelloAochi

Piti oikein googlettaa, että mikä yläkuu :D Mun tietääkseni kuu on aina suht korkealla, ainakin maasta katsottuna :P

Karvapallo+ (Ei varmistettu)

Tukkahan kasvaa n.1-1,5 cm per 30 päivää joten maalaisjärkeä käyttäen voidaan laskea mitä se tekee vuodessa. Erinäiset hormonaaliset sairaudet ja lääkitykset ainoastaan nopeuttavat tavallista enemmän karvankasvua ja se taas näkyy sekä tuntuu muuallakin kropassa kuin nupissa. Eiköhän se hiuksen hyvä kunto ole tärkeämpi kuin pituus.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eläimille turkin kasvuun tarkoitetuilla Biotiini Forte -tableteilla! Löysin tabletit keskustelufoorumilta ja hetken googleteltuani uskallauduin itsekin kokeilemaan enkä pois vaihda :) Tabletit on siis tarkoitettu eläimille, esim. koirien turkin kasvatukseen ja kiiltoon ennen näyttelyitä ja niissä on monikertaisesti enemmän biotiinia kuin ihmisten hiusravintolisissä kuten esim Priorinissa. Kaikki ainesosat ovat kuitenkin myös ihmisille sopivia ja tuote koostuukin lähinnä melatoniinista (välttämätön aminohappo), sinkistä ja biotiinista. Ainut miinuspuoli on haju, tabletit tosiaan haisevat eläinten ruualta :D Itse syön 2 tablettia päivässä ja nämä todellakin toimii! Eron huomaa ensimmäiseksi ja nopeiten kynsissä, kynnet vahvistuu selkeästi ja kasvavat nopeammin jo alle parissa viikossa. Ja mikä parasta, apteekista saatava 60 kpl purkki maksaa vain n. 10e, eli paljon vähemmän mitä ihmisille markkinoidut hiustenkasvatusravintolisät! Olen suositellut näitä jo monille ystävilleni ja suosittelen ehdottomasti googlettamaan biotiini forte ihmisille tai biotiini forte ja hiukset vaikka tämä vähän hurjalta kuulostaakin...:)

antsa (Ei varmistettu)

maltillinen hiusten kasvatus on niistä huolehtiminen ja tasaisin väliajoin niiden leikkuuttaminen. Kuivat pois se on minun mottoni.

Miiaaws (Ei varmistettu)

Hieronta
Joka päivä: Pää alaspäin hierohiuspohjaa 4-5min.

1-2 kertaa viikossa: Käytä ton hierontajutun kans arganöljyä ja sekota niihen iha vähä kanelia

1 viikossa: hius naamio (ite käytän: 1rkl kookos öljyä ja 1kananmuna, sulata öljy ja sekota joukkoon kananmuna levitä hiuksiin, laita muovipussi hiusten suojaksi ja anna olla 30-40min. pese hiukset normaalisti. HOX! käytä käen lämpöstä öljyä ettei kanamuna kypsy!!!)

+pese hiukset joka 3 päivä,
vältä tiukkoja kampauksia,
levitä shamppoo vain hiusten juureen ja hiuspohjaan se kyllä valuu huuhdellessa pituuksienkin päältä ja puhistaa nekin,
ei hoitoainetta ihan päänahkaan asti, rasvottuvat nopeammin.
Laita hiukset yöksi kiinni esim leteille, mutta ei tiukoille, myös nuttura käy mutta letit on paremmat päänahalle.
Kun tulet suihkusta, levitä hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja laita hiukset letille ja anna kuivua niin, juo vihreää teetä

Siinäpä ne mitä ite käytän, toi hieronta toimii oikeasti!!! On omakohtasta kokemusta

Kuis (Ei varmistettu)

Bokoma. Sillä kun jyskyttää ees sun taas niin alkaa letti kasvaa. Aluksi saattaa kutittaa, mutta kyllä työ palkitaan. Elintavat ovat myös suuressa osassa tukan kasvattamisessa.

Kommentoi