Päivän kysymys: näkyykö työminäsi mitenkään arjessasi?

Toimitus

I'd rather hair you now -blogia pitävä kampaajaguru Meeri päivitti vaihteeksi oman päänsä syyskuuntoon, ja pohti sitä, kuinka kampaajan lapsilla ei ole tukkaa.

Meerin leikkisä huomio sai pohtimaan työminän ja arkiminän suhdetta, ja sitä, kuinka monissa tapauksissa tuo suutarin kenkä -sananlasku pitää todellakin paikkaansa.

Esimerkki 1: Minulla on ihana ystävä, joka v i h a a  julkista esiintymistä, mutta on silti unelma-ammatissaan opettajana. Vapaa-ajalla häntä ei saisi osallistumaan pantomiimileikkeihin kirveelläkään, mutta töissä hän ohjaa niitä itse.

Esimerkki 2: Lähes kaikki tuntemani meikkitaiteilijat kulkevat itse kasvot meikistä puhtoisina kuin vastapestyt pulmuset.

Olisi kiva kuulla lilyläisten omia kokemuksia aiheesta:

Meneekö homma teillä niin, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä eli se, mitä teette työksenne ei välttämättä näy mitenkään vapaa-ajalla?
 

Teksti Leena, joka suunnittelee töissä visuaalisia kokonaisuuksia ja huolehtii Trendin brändistä pilkuntarkkuudella, mutta on yrittänyt viimeiset neljä vuotta viimeistellä oman kodin sisustusta niin, että se olisi tuota ööö... sisustettu.

 

Kommentit

Jane C.

Näkyy - tai ehkä ennemmin kuuluu :D Kun puhe kääntyy psykiatriaan, niin eräs on haukkana heti paikalla...

Mindeka
Ma-material Girl

Näkyy. Nyt kun uusi työ pyörii digimaailmassa, en jaksa enää panostaa vapaa-ajallani blogiini samalla tavalla kuin ennen. Valitettavasti. Tämä on kuitenkin vielä vasta muutaman kuukauden perusteella, joten en ole täysin vielä kuopannut blogiani ;)

Katsotaan, miten asia etenee.

MinEna
Kasvukäyrillä

Mä Mindeka muistan kun palasin ite töihin täyspäiväisesti perhevapailta, niin blogi jäi kokonaan tauolle 2 kuukaudeksi. Kun istui töissä 8 tuntia koneeen edessä, meinasi mulle tulla oksennus pelkästä ajatuksesta, että sitä olisi pitänyt tehdä vielä kotonakin, mutta sitten siihen tottui. :)

Mindeka
Ma-material Girl

http://www.lily.fi/blogit/ma-material-girl/kun-tyo-jarruttaa-bloggaamista

Ehkä siihen tottuu vielä, tosiaan. Pitää vaan antaa aikaa ;)

Iiro
Aina jonon viimeinen

Seuraan oman alan tapahtumia, tulee lässytettyä töihin liittyviä asioita saman alan ihmisten kanssa vapaa-ajallakin ja selittän välillä asioita auki ulkopuolisille. Olen paljon tarkempi siitä, että siviiliminä näkyisi mahdollisimman vähän työpaikalla.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Näkyy ja ei näy. Työskentelen vastaavana lastenhoitajana kielikylpypäiväkodissa ja joo hoidan kyllä oman lapseni vielä kotonakin (olemme samassa paikassa töissä ja hoidossa) :D Jännää on kyllä se, miten töissä kärsivällisyyttä vaan riittää ja riittää kaikkein älyttömimmillekin hölmöilyille mutta kotona pinna on kovin paljon lyhyempi. Töissä pyrin viimeiseen saakka välttämään äänen korottamista mutta kotona lipsahtaa (varsinkin kiireessä ja/tai aamuisin) liiankin usein... lisäksi kielikylvyn kieli on meillä toinen kotikieli, joten sillälaillakin näkyy arjessa. Tosin olis se kotikieli ilman tuota työpaikkaakin mutta laskettakoon se nyt.

Suutarin lapsella ei ole kenkiä - hoitajan lapsella on huomattavan usein kotona lelupäivän lelu, kurahanskat, vaihtopikkarit, toiset lapaset, unilelu, kumpparit... :D

Mutta työidentiteetin ulkopuolella myös kiroilen aivan liikaa! En ikinä, ikinä töissä mutta vapaa-ajalla välillä kyllä ihan kamalassa mittakaavassa.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Kah, sama ilman kielipuolta. :D Suutarin lapsella ei oo kenkiä-sanonta soi päässä turhan usein päiväkodin eteisessä, kun hoitaja jälleen kerran pyytää nimikoimaan lapseni vaatteita... :D

MinEna
Kasvukäyrillä

Näkyy, jos kysyy jotain työhöni liittyvää, iskee samantien työminä ja puheen paino on jotain aivan muuta kuin normaalisti =D Talouspuolen ihmiseksi olen kuitenkin todella leväperäinen mitä tulee omaan rahan käyttöön, eli näin katsoen suutarin lapsella ei todella ole kenkiä. Tosin mitä lapseen tulee, on hänen uusin hokemansa kipoja numeria ja laskin ykkös leikkikalu ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

No ei kyllä näy, olen tehnyt pari vuotta feissarin hommia joka sisältää kymmenien vieraiden ihmisten lähestymistä päivittäin ja hyvää esiintymiskykyä. Vapaa-ajalla olen ujo ja esiintymiskammoinen :D

hanne_tasteofhoney

Mä olen just tuo esimerkin esiintymiskammoinen opettaja, hei vaan. ;) Lisäksi työssä erityislasten kanssa pinnani on loputon, mutta kotona sitä ei aina riitä loputtomiin omille lapsille.

HeidiNK
Elämänmeno

Mä olen IT-talossa töissä ja ostin viime sunnuntaina itselleni oman läppärin :D On mulla aikaisemmin ollut kone, mutta kun se hajosi, olin varmaan vuoden pari ilman. 

meg (Ei varmistettu)

Olen hammashoitaja ja hmm... harjaan hampaani vain kerran päivässä ja lankaaminenkin tuppaa unohtumaan. Oho.

Mindeka
Ma-material Girl

JES! Tämän olen aina halunnut kuulla. Kiitos, kiitos, kiitos. Ja syötkö jokaisen aterian päätteeksi xylitol-valmisteita?

Olen aina miettinyt tätä asiaa!

edgybeauty
Edgy Beauty

Olen kosmetologi, joka puristelee omia finnejään ja mustapäitään innokkaasti, aamuisin ihonhoito on ihan äärettömän laiskaa ja vältän meikkaamista niin pitkälle kuin vain mahdollista, yleensä jos (arkena) on pakko meikillä läträtä, laitan vain kulmat, ripsaria ja poskipunaa. Vapaa-ajallani poltan satunnaisesti röökiä, töissä vältän maailman tappiin asti. 

Muuten kyllä ammattiminä ja työminä ollaan paljolti samanlaisia-haluan auttaa ihmisiä joten olen se, jolle vapaa-ajallakin avaudutaan, joka lupaa kyyditä kyytiä tarvitsevia ja keittää kaverille teetä ja leipoo kakun, kun kaveria surettaa. Jaan myös auliisti kauneus-ja hyvinvointivinkkejä niitä kaipaaville.

Mun työminä eroaa arkiminästä aika paljonkin. Blogiinkin kirjoitin asiasta pohdintaa.

Töissä asiakaspalvelussa olen varsin sosiaalinen, lupsakka ja iisi tyyppi. Vapaa-ajalla vieraiden ihmisten kanssa on paljon vaikeampaa, kun oma arkipersoona ei anna myöden. Työssä ja vapaalla on niin erilaiset roolit.

Toisaalta työni kyllä näkyy arkielämässä materian muodossa. Kirjoja kertyy pinoihin ja jatkuvasti on useampi kirja kesken. Ja ainainen tiedonhalukin taitaa kummuta työkuvioista. :)

Seregi
Sekaisin Seregistä

Työskentelen aspana ja pyrin asiakkaanakin olemaan mukava aspoille. 

Kommentoi