Päivän kysymys: näkyykö työminäsi mitenkään arjessasi?

kynat.jpg

I’d rather hair you now -blogia pitävä kampaajaguru Meeri päivitti vaihteeksi oman päänsä syyskuuntoon, ja pohti sitä, kuinka kampaajan lapsilla ei ole tukkaa.

Meerin leikkisä huomio sai pohtimaan työminän ja arkiminän suhdetta, ja sitä, kuinka monissa tapauksissa tuo suutarin kenkä -sananlasku pitää todellakin paikkaansa.

Esimerkki 1: Minulla on ihana ystävä, joka v i h a a  julkista esiintymistä, mutta on silti unelma-ammatissaan opettajana. Vapaa-ajalla häntä ei saisi osallistumaan pantomiimileikkeihin kirveelläkään, mutta töissä hän ohjaa niitä itse.

Esimerkki 2: Lähes kaikki tuntemani meikkitaiteilijat kulkevat itse kasvot meikistä puhtoisina kuin vastapestyt pulmuset.

Olisi kiva kuulla lilyläisten omia kokemuksia aiheesta:

Meneekö homma teillä niin, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä eli se, mitä teette työksenne ei välttämättä näy mitenkään vapaa-ajalla?
 

Teksti Leena, joka suunnittelee töissä visuaalisia kokonaisuuksia ja huolehtii Trendin brändistä pilkuntarkkuudella, mutta on yrittänyt viimeiset neljä vuotta viimeistellä oman kodin sisustusta niin, että se olisi tuota ööö… sisustettu.

 

Kommentit (16)
  1. Työskentelen aspana ja pyrin asiakkaanakin olemaan mukava aspoille. 

  2. Mun työminä eroaa arkiminästä aika paljonkin. Blogiinkin kirjoitin asiasta pohdintaa.

    Töissä asiakaspalvelussa olen varsin sosiaalinen, lupsakka ja iisi tyyppi. Vapaa-ajalla vieraiden ihmisten kanssa on paljon vaikeampaa, kun oma arkipersoona ei anna myöden. Työssä ja vapaalla on niin erilaiset roolit.

    Toisaalta työni kyllä näkyy arkielämässä materian muodossa. Kirjoja kertyy pinoihin ja jatkuvasti on useampi kirja kesken. Ja ainainen tiedonhalukin taitaa kummuta työkuvioista. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *