Päivän kysymys: Oletko käyttänyt hääpukuasi häiden jälkeen?

Toimitus

 

Yksi elämän suurimmista paradokseista (heti light-tuotteiden lihottavuuden jälkeen) saattaa olla hääpuvun vähäinen käyttö suhteessa hankkimiseen käytettyyn aikaan, rahaan ja vaivaan. Jos laskisi yhteen kaikki ne tunnit, jotka olemme 1. puhuneet ystäviemme kanssa hääpuvusta, 2. etsineet inspiraatiokuvia internetistä, 3. kolunneet kauppoja ja 4. työllistäneet korjausompelijaa ja jakaisi ne tunneilla, jotka varsinaisesti vietämme kyseinen puku päällämme, voisi murtoluku olla aika mielenkiintoinen.

Onneksi tämä hurja epäkohta on huomattu, ja hääpukuun voi nyt pukeutua myös arkena ilman pelkoa sekopääleimasta.
Tänään vietetään nimittäin Käytä hääpukuasi -päivää. Hatunnosto & kiitos hankkeen keksijöille!

Olemme huomanneet, että morsiot tuppaavat jakautumaan kahteen selkeään leiriin hääpukufilosofiansa perusteella. On niitä, jotka miettivät pukua hankkiessaan, että "tämänhän voi sitten muuttaa juhlamekoksi", ja sitten niitä, jotka haluavat nimenomaan häämekon (kaikilla mausteilla) vain hääpäivänä käytettäväksi.

Uusi ilmiö on myös "trash the dress" -henkinen suhtautuminen asiaan. Mekko ostetaan päiväksi, ja tuhotaan näyttävästi esimerkiksi häävalokuvaussessiossa tai erillisessä videossa.
 

Millaisia ajatuksia hääpuku herättää?

Oletteko käyttäneet hääpukujanne häiden jälkeen – tai tuhonneet niitä?

Kyselee Leena, jonka kermanvärinen ja minimittainen villakreppimekko ei ole vielä nähnyt toisia juhlia.

 

Kuvat: All Over Press

Kommentit

paulahelena
ALUAP

vitsit, jos oisin tienny nii oisin laittanu töihin päälle! :D en oo vielä häiden jälkeen kertaakaan mekkoa käyttänyt, vaikka se onkin valittu niin, että ei huuda kilsojen päähän olevansa hääpuku. nyt pitää kyl joku päivä vähän testailla, voisko sen ottaa ihan arkikäyttöön tai ainakin seuraaviin juhliin (jotka ei oo jonkun häät)

Nina Enroth

Höh, unohdin ottaa mekon mukaan Thaimaan reissulle. Olisin hyvin voinutkin käyttää sitä. On nimittäin ihan normi kukkamekkko, kun häätkin pidettiin grillibileiden merkeissä. Muisteloita ja fotoja tässä postauksessa.

Useinkin on tullut käytettyä! Omani on musta ja polvimittainen (ihan kappelissa kirkollisesti vihitty, mutta ei se valkoinen ja pitkä ole määrittävä tekijä), helppo uusiokäyttää pippaloissa.

Evelia

Itse aion valita hääpukuni juuri sen mukaisesti, että sitä on helppo käyttää myös häiden jälkeen. En ole koskaan ymmärtänyt ideologiaa häissä, että satsataan valtava määrä rahaa vain yhtä päivää varten - koskien myös sitä pukua. Toki satsaan hääpäivän mekkoon hieman normaalia enemmän rahaa, jos en edullisesti löydä mieluisaa, mutta kun mekko on mieleinen ja tarkoin valittu, niin se näkee käyttöä varmasti vielä paljon. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minun häämekkoni on ollut käytössä mm. lapseni nimiäisjuhlassa. Aivan tavallinen (tai erityisen ihana ja merkitykseltään tärkeä) kotelomekko siis. Kuuluu kahden tärkeän mekkoni kokoelmaan (siinä toisessa olen väitellyt, ollut mieheni karonkassa ja isäni hautajaisissa). Tärkeät mekot elämän tärkeisiin hetkiin.

Merenwen
Destination Maryland

Menin juuri naimisiin maanantaina ja pohdin tätä samaa :D Omani ei siis ole häämekko kaikilla kuorrutuksilla kun kyse oli maistraattihäistä (tai court house, USA:ssa kun ollaan) mutta mekko on silti puhtaanvalkoinen timanttikoristeilla (ei aidoilla timanteilla sentään) enkä tiedä mihin tarkoitukseen tuota nyt sitten käyttäisi :D Tänään se vielä menee päälle kun mennään valokuvaamoon ottamaan viralliset hääkuvat mutta sen jälkeen pukupussiin ja kaappiin. Kovin kallis se ei ollut mutta olisihan sitä silti kiva käyttää joskus vielä. Pitäisi ehkä lisätä väriä siihen, muuten sitä ei ainakaan kenenkään toisen häissä voi pitää. Myöhemmin, parin vuoden kuluttua kun on varaa (ja kun omalla perheelläni ja ystävillä on ehkä varaa lentää häihin :D) on sitten ns. "oikeat" häät vaikka eivät nekään mitkään suuret ja silloin hankin (vuokraan) ihan kunnon häämekon (tosin en sillonkaan kallista) mutta nyt oli ihan valkoisesta mekosta kyse. Juhlamekko silti ja myyjä sanoi näitä usean käyttäneen ihan häämekkonaan niin siksi se silti huutaa häitä turhan paljon jos en sitä jotenkin muuta. Eli ei mitään hajua mitä mekolle nyt teen :D

Hilma

Hääpukuni oli juurikin ja ainoastaan hääpäivälle valittu. Se oli kaikkien haaveideni täyttymys ja kerrassaan upea. En voinut kuvitella käyttäväni sitä enää missään, minkä vuoksi myin sen saman tien hääpukuliikkeessä eteenpäin. Minulla on muistona kaikki ihanat kuvat ja häävideot, joissa olen kammattuna ja meikattuna juuri puvun tyyliin sopivalla tavalla. En usko, että hääpuvun roikottaminen kaapissa olisi tuonut minulle enää lisäiloa.

Intended Mum

Vaikka hääpukuni oli nappivalinta - ihana, klassinen merenneito ja aivan täydellinen omiin häihimme, en aio sitä enää päälleni pukea. Haluan pitää sen ihan once-in-a-lifetime juttuna. Nyt vaan pitäisi inspiroitua ja saada se jonnekin myyntiin. Olisiko mitään hyviä vinkkejä minne? :)

Hilma

Helsingissä toimii ainakin Lovebirds, jonne voi viedä hyväkuntoisen hääpuvun myyntiin.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Menin naimisiin luonnollisesti lapintakissa ja samaa takkia oon käyttänyt tottakai häiden jälkeenkin :) Itseasiassa häissä mulla oli päällä alunperin yo-juhliani varten ommeltu takki. Mutta kyllä juuri tuo sai erityisen merkityksen häiden jälkeen, samoin vihkisilkki, vaikka sitäkin oon käyttänyt myöhemminkin.

MaijaM
Puolisoviisumi

Itsekin aloitin häämekkoni suunnittelun niin, että sen voisi myöhemmin värjätä ja lyhentää tyylikkääksi cocktail-pitsimekoksi. Mutta mitä kävikään, h-hetken jälkeen en halunnutkaan kajota ihanaan ja suurella vaivalla teetettyyn pitsipukuuni. Siellä se nyt roikkuu vuotta myöhemmin, vanhempieni vaatehuoneessa, käyttämättömänä, enkä yhtään tiedä mitä sillä tekisin, myisikö, muokkaisiko vai säästäisikö tyttärelle, jota minulla ei (ainakaan vielä) edes ole!

Morsio
Mennään vaan!

Omani ostin vain häitä varten ja häitä tuo pitsiunelma huutaakin. Päätin myös, että myyn mekon nyt kun häät ovat ohi, jotta se voi jatkaa elämäänsä sulostuttaen jonkun toisen morsiamen hääpäivää. 

Kommentoi