Päivän kysymys: Oletko ystävä siskosi kanssa?

lily_sisko.jpg

Muotimaailman kenties kuuluisinta sisarusparia Mary-Kate ja Ashley Olsenia yhdistää ainakin rakkaus mutruhuuliin, tummiin vaatteisiin ja sumuisiin silmiin.

Pocket Full of Secrets -palstan Iida-Emilia on saanut yllättäen uuden ystävän – pikkusiskostaan.

Siskosten välit lähenivät sen jälkeen, kun Iida-Emilia muutti pois lapsuudenkodistaan. Nyt Iida-Emilia huomaa, että sisko voi olla paitsi se ärsyttävä ja vähän etäinen pikkusisko, myös ystävä. Aluksi jännitin hieman, että miten homma toimii ja voimmeko oikeastaan olla kuin ystävät ja puhua samoista asioista. Jännitin turhaan. Meillä oli oikeasti hauskaa yhdessä.”

Iida-Emilian mielestä sisko ymmärtää paremmin kuin muut ystävät. Perheenjäsenelle on myös helpompi sanoa suoraan, jos jokin ärsyttää.

Toisaalta siskojen välinen suhde ei ole aina helpoimmasta päästä: sisarkateus, vanhempien erilainen suhtautuminen tai lapsesta jatkunut kinaaminen ja kisailu saattavat hiertää välejä vielä aikuisenakin.

Oletteko ystäviä siskosi kanssa?

Oletteko aina olleet ystäviä vai tuliko teistä sellaisia vasta aikuisiällä?

Kuva Splash News / AOP

Kommentit (9)
  1. Täälläpä ihana päivän kysymys, johon en joulubreikin vuoksi ole kommentoinut ajoissa / ajallaan. Pakko nyt kuitenkin postata omakin siskosuhde- Saran kommentissa oli kaikki kiteytettynä: ”How do people make it through life without a sister”.

    8,5 vuoden ikäerosta huolimatta siskoni on minulle paras ystävä, ihminen joka tietää minusta kaiken ja jolle ei koskaan tarvitse selitellä mitään – hän tietää ja tuntee sanomattakin miten asiat ovat. En olisi ikimaailmassa uskonut, että suhteemme on näin läheinen, kun teini-ikäisenä raivosin hänelle, ettei oveeni saa paukuttaa Duploilla tai että jättää minut rauhaa, kun minulla oli kaverita kylässä saati se tunne, kun on lukio-ikäisenä hipsinyt kotiin yön pikkutunneilla ja pikkusisko avaa huoneen oven ja kailottaa täysillä ”äiti täällä haisee pahalle”.. 🙂

    Nyt olemme päivittäin tekemisissä ja ystävämme ovat tuttuja / kavereita keskenään. Ikä on vain numeroita, sielun kumppanit tuntee oli ikä mikä tahansa. <3

  2. Minulla on huonot välit molempiin siskoihini. Toinen on 4v nuorempi ja toinen 3v vanhempi. Olen keskimmäinen ja lisäksi minulla on ollut krooninen sairaus vauvasta asti. Äiti huolehti minusta. Isä ei koskaan välittänyt meistä tytöistä, hän halveksi naisia. Lisäksi isä oli alkoholisti. Minun elämäni on sujunut huonosti, tällä hetkellä työtön. Siskoni ovat naimisissa ja heillä on molemmilla kolme lasta. Ajattelin ennen, että syynä huonoihin väleihin on juuri minun lapsettomuus. Muutama vuosi suutuin johonkin alentuvaan sanomiseen nuoremman sisareni puolelta. Se oli ennen joulua ja hän ei lähettänyt edes joulukorttia. Nyt on sama tilanne vanhemman sisaren taholta. Hän haukkui minut ruokakaupassa, en tiedä miksi. Emme ole olleet missään yhteydessä, ja nyt hän ei lähetä minulle joulukorttia. Minua rasittaa tämä tilanne hirveästi. Välillä olen vihainen ja välillä loukkaantunut. En tiedä mitä pitäisi tehdä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *