Päivän kysymys: Onko lääkäri sanonut sinulle ikävästi?

ross.jpg

Kuka meistä haluaisi olla potilas, jonka nähdessään lääkäri huudahtaa: ”Herranjumala!” Näinkin on lääkislegendan mukaan käynyt. Lääketieteen opiskelija Kainaloinen kana on pohtinut tulevan ammattinsa haasteita. Saako lääkäriä inhottaa, jos potilas näyttää kammottavalta?

Lääkärin ammatissa pitää olla vakuuttavuuden lisäksi  hillitty sanoissaan ja reaktioissaan. Yleensä lääkärikäynnit sujuvat mukavasti, mutta on tilanteita, joissa lääkäri ei ehkä ole ollut niin hienotunteinen, kuin potilas toivoisi.

Onko lääkäri joskus suhtautunut sinuun ikävästi?

Lue lisää Kainaloisen kanan ajatuksia Elimiä ja eläimiä -palstalta.

Kommentit (15)
  1. Ajoin viime syksynä pahoista selkäkivuista kärsivän mieheni päivystykseen (täällä Jenkeissä) keskellä yötä. Odotettiin lääkäriä aika pitkään ja kun hän viimein saapui paikalle, kysyi hän ollaanko nautittu alkoholia. Olin aika pöyristynyt, samoin mies ja taidettiin todeta aika tiukasti, että no ei olla. Ajattelin, että ehkä se oli vain rutiinikysymys. Lääkäri kuitenkin väitti, että on haistavinaan alkoholin eikä tiedä uskaltaako antaa miehelle kipulääkettä. Hermostun aika harvoin, mutta siinä vaiheessa teki mieli hyppiä tasajalkaa, että eikö mokoma puusilmä oikeasti tajunnut, että koko osasto haisee alkoholilta, desifiointiaineelta… 

  2. Huh, olen onnekas. Minulle lääkärit on aina olleet kivoja.

    Äitini on sairaanhoitaja ja työskenteli nuorempana iho- ja sukupuolitautien klinikalla. Siellä kamalinta oli kuulemma hajun sietäminen. Respect hoitotyön tekijät.

     

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *