Päivän kysymys: Onko musiikkimaulla oikeasti väliä?

musiikkimaku.jpg

”Vaikka tiedän, että vastapuoleen tekisi suuremman vaikutuksen Haim kuin Him, minun tekisi mieli sanoa jälkimmäinen ihan vain siksi, että näkisin tyypin reaktion.”

 

Minimalenin Roosa miettii, miten kuuluisi vastata kysymykseen ”mitä musiikkia kuuntelet?”. Roosan mielestä kysymys on vihastuttava ja vaikea. Roosan työkaverin mielestä taas musiikkimaku on kenties tärkein tieto, jonka vastapuolesta voi onkia, koska lempibändit kertovat kuulemma ihmisestä paljon.

Lilyn toimituksessa Roosan juttu herätti kysymyksiä siitä, miksi musiikkimaulla on ylipäätään niin suurta merkitystä. Miksi treffeillä kysytään aina ennemmin lempimusiikkia kuin lempiruokaa tai -eläintä? Eihän musiikki edes ole kaikille ihmisille erityisen tärkeää – voivatko ihmissuhteet siis olla musiikkimausta kiinni?

Onko muiden ihmisten musiikkimaulla sinulle merkitystä?

Muodostatko mielipiteesi ihmisestä musiikkimaun perusteella? Voiko ”väärä” musiikkimaku olla esteenä rakastumiselle tai ystävyydelle?

Kuva: Lilyn toimituksessa oltaisiin Tina Feyn kavereita, vaikka Tina kuuntelisi Mattia ja Teppoa. (Tarkemmin ajatellen varsinkin, jos Tina kuuntelisi Mattia ja Teppoa.) Splash News / AOP

 

Kommentit (13)
  1. Ite oon aika lailla samoilla linjoilla, mitä moni muukin täällä. Joissain tapauksissa musiikkimaku kertoo ihmisestä paljon. Ja kyl mäkin haluisin, et mun kumppanilla ees jollai tasolla ois sama musamaku mitä itellä. Siitä tietäis, et ois muutenkin vähän ees saman henkinen… Ja sitä paitsi, on ollu niin paljon ongelmii, koska se maku ei todellakaa oo kohdannut! Kukapa tykkää siitä, et poika/tyttöystävä vinkuu koko ajan sulle sun paskasta musiikista… Mulle musiikki on koko elämä. Suuri juttu. Jos joku jatkuvasti dissaa sitä, kyllä se syö. Mä en anna musiikin kokonaa määritellä itteeni, koska kuuntelen kuitenkin monipuolisesti, mut kyllä se silti vaikuttaa mun persoonaan ym. paljon. Tahtoisin tavata jengii, jolla on sama maku, jengii jonka kautta löytäis taas uutta. On vähän ikävää lähtee aina keikoille/baarii yksin, kun ei oo saman henkistä seuraa. Snif!

  2. Olin kommentit luettuani tosi yllättynyt siitä, miten monelle musiikkimaku näyttää olevan tärkeä asia parisuhteessa! Itselleni musiikki ei ole kovin suuri osa elämääni eikä minua itseasiassa kiinnosta juurikaan treffikumppanin musiikkimaku. Inhoa myös tuota kysymystä treffeille, että millaista musaa kuuntelet. En osaa tuohon vastata, kuuntelen laidasta laitaan, tilanteen mukaan poppia, rokkia, räppiä jopa iskelmää ainakin mökillä 🙂 En myöskään usko, että musiikkimakuni kertoo minusta yhtään mitään ihmisenä, enkä pidä sitä itselleni tärkeänä tekijänä deittikumppanin persoonallisuuden määrittelyssäkään. Tosin Tiitin kommentissa mainittu NRJ-hitit-kokoelma miehen kotona saattaisi aiheuttaa tarvetta muutamalle lisäkysymykselle…

    Ehkä tässä musiikkikysymyksessä on osittain sellainenkin juju, että joillekin tietty musiikkityyli on sama kuin koko elämäntapa (esim. tosi-hevarit tai sitten juuri ne Justin Bieberin teinifanit) ja se tietysti kertoo ihmisestä itsestäänkin paljon. Jos taas fiilistelee mielellään tiettyä bändiä autossa tai kotona ilman, että elää kokonaan ko. musiikkityylin mukaisesti, niin en usko, että tuosta voi päätellä tyypistä ihmisenä kovin paljoa.

    Seurustelen miehen kanssa, joka suhtautuu musiikkiin kohtalaisen innolla ja hänen lempparinsa eivät minuun kolahda ollenkaan. Ei ole kyllä koskaan tullut mieleenkään, että tämä saattaisi olla jollakin tavalla suhdetta hankaloittava tekijä, jännä oli lukea, miten eri tavalla jotkut tämän asian kokevat 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *