Päivän kysymys: Onko terveysintoilu mennyt liian pitkälle?

Toimitus

”Treeniblogeista on tullut boomi ja lihaksista itseisarvo. Anoreksia on vaihtumassa ortoreksiaan. Pikkutytöt laskevat makroja ja täyttävät instagramminsa kuvilla, jossa toppia nostetaan niin, että laihan kropan vatsalihakset paljastuvat.”

Näin tykittää nainen, joka kirjoittaa itsekin hyvinvointiblogia.

Keskustelu nykyisestä terveysbuumista on jatkunut Vilma.p:n blogissa on jo viikon. Mitä mieltä sinä olet? Onko terveysintoilu tervettä vai onko lihasten ja puhtaan ruuan ihannoiminen alkanut kääntyä itseään vastaan?

Kommentit

ebbis (Ei varmistettu)

Mun mielestä tälläsiä asioita on aika turha lähteä ees spekuloimaan. Trendejä tulee ja menee ihan koko ajan kunnes sitten kaikki taas löytää sen kultasen keskitien. Jos tän hetkinen "fitness"trendi saa ihmisiä edes jollain lailla terveellisempään suuntaan niin HYVÄ! Kohta on muodissa taas joku toinen hömpötys kuiteski ;)

FFFifi
Fitness Führer

No on! Kuten jo kirjoitinkin :P

Kyllä tuossa kaikessa on paljon hyvää, ja kuten edellinen kommentoija totesi, näitä tulee ja menee. Toivon mukaan parhaimmat osuudet myös jäävät, kuten puhtaan ja luonnollisen ruoan arvostaminen nyt esimerkiksi. Mutta kohtuus kaikessa, pakkomielteisyys ja normiksi tekeminen käy hermoon.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Uskon, että ehdottomasti suurinosa ihmisistä osaa poimia näistä eri hyvinvointijutuista elämäänsä sopivia ja omaa oloaan kohentavia asioita ilman sen kummempia ongelmia. Normijakauman ääripäistä löytyy toki aina ties mitä touhuajaa, mutta niistä nyt ei kannata kenenkään vertenpainettaan liikoja nostattaa. Eli melko turhaa pelon kautta spekulointia, sanoisin minäkin. Itse näen kasvavan kiinnostuksen hyvinvointiin positiivisena kehityssuuntana - luonnollisesti, koska aiheesta kirjoitankin. Ja kuten FFFifi tuossa jo totesi, puhtaan ja luonnollisen ruuan arvostaminen on varmasti yksi niistä ydinseikoista, joka jäänee ihmisten mieleen, kun alkuhuumasta päästään ja muu pöly laskeutuu. Eli ei paniikkia kanatarhaan. Hyvä tästä tulee. :)

helinel
Wings of Desire

Mielestäni on hienoa, että anorektisen laiha trendi on kääntymässä terveellisemmän kropan ihannointiin, mutta jos treenatusta kropasta tulee elämän ainoa tarkoitus ja pakkomielle, niin eihän sekään kovin tervettä ole. En kuitenkaan usko, että fanaatikkoja bloggareissa tai lukijoissa on kuin murto-osa, päinvastoin tämä "fitspiration"-buumi ja tervelliseen elämään motivoivat blogit voivat todella kannustaa etenkin teinejä terveelliseen elämänmuutokseen. Kasa hedelmiä nyt vaan voittaa sipsipussin välipalana sekä esteettisyydessä että ravintoarvoissa. :) 

iloNauu
Täydellinen Mies.

Hyvä kommentti! Jokaisessa ilmiössä pienin (?) ja äänekkäin Instagram- ja blogiaines saa ilmiöt ylipäätään aikaan.

Itselläni raja kulkee, kun kuulen ystäväni suusta, että hän ei ehdi tavata "koska pitää mennä salille".

Toimitus
Toimitus

Totta, ehkä terveysblogeja lukiessa tulee helposti sellainen olo, että terveysintoilu on mennyt vähän överiksi. Oikeasti netin treeniblogeissa hengaava joukko on varsin pikkuruinen otos suomalaisista naisista, se vain pääsee intohimoiselta hyvinvointiblogien seuraajalta helposti unohtumaan. Kai se vain on niin, että on aina ihmisiä, jotka ovat valmiita menemään äärimmäisyyksiin asiassa kuin asiassa. -Heini-

Kommentoi