Päivän kysymys: Osallistuisitko positiivisuus- vai negatiivisuushaasteeseen?

puoliksi.jpg

 

Siellä Facebookissa se edelleen pyörii: positiivisuushaaste, eli käsky kirjoittaa viitenä päivänä peräkkäin jotain positiivista omasta päivästään.

Täällä Lilyssä haasteeseen ovat osallistuneet ainakin HappilyEverAfter (eikö jo blogin nimi kerro, että tässä on onnellinen tyyppi?) ja Laura O., joka fiilistelee muun muassa kesäfestareita.

Luonnollisesti positiivisuushaasteeseen on syntynyt vastareaktiona myös negatiivisuushaaste. Eli puretaan päivän ärsytykset ulos.

 

Nyt haastammekin sinut kertomaan:

Osallistuisitko mieluummin positiivisuus- vai negatiivisuushaasteeseen?

Ja vielä bonarina: Kerro kommentissasi kolme positiivista tai negatiivista asiaa päivästäsi sen mukaan, kumpaan osallistuisit.

 

Teksti: Julia, jota ilahdutti Natan kommentti: ”Onks positiivisuushaaste suomalainen keksintö? On vähän hankala kuvitella, että mikään muu kansa tarvitsisi haastetta nauttiakseen elämästä.”

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto

 

Kommentit (22)
 1. Itse osallistuin (vasten normaalia ”en osallistu haasteisiin” periaatettani) facebookin positiivisuushaasteeseen. Tosin omalle kohdalleni haaste oli hieman poikkeava tästä, se kesti nimittäin täyden viikon eli 7 päivää.

  Syy, miksi osallistuin siihen oli se, että haaste oli mielestäni iloinen ja se ihmiset hyvälle tuulelle silloinkin, vaikka haasteviikolla sattuisin joukkoon ikäviä päiviä. En itse nyt ”tarvinnut” haastetta vaan olen luonnostanikin positiivinen ihminen, mutta halusin tehdä sen siitä huolimatta sen iloisuuden takia. Mikä parasta: siinä sai haastaa mukaan ihmisiä, joille positiivinen ajattelu ei ole ehkä niin luontaista. Haaste voi olla siis myös opettavainen monille.

  Huomasin haasteviikon aikana, että kyllä se positiivarinkin mieli erilailla kirkastui näin vaikeana kautena haastetta tehdessä ja sen innoittamana oma blogini saikin uuden perinteen: jokaikisen kirjoituksen perään kirjoitan aina yhden positiivisen asian. En siksi, että tarvitsisin sitä (tai sitä haastettakaan) nauttiakseni elämästä vaan siksi, että se piristää jokaisen ikävänkin tekstin ja luo loppuun aika iloisen tunnelman ja hyvällä lykyllä se joskus luo positiivisuutta vielä sellaiselle ihmiselle, joka sitä tarvitsee. Kuka tietää. Kaikille se ei vain ole niin luontaista, olemmehan me ihmiset kuitenkin erilaisia.

 2. Kaikkinaisuushaasteeseen! Normipäivästäni kun löytyy kumpaakin yleensä.

  Ensin negikset:

  1. On tunkkaista, mutten voi avata makkarin ikkunaa, koska siellä välissä on jättiläisampiainen.
  2. Taidan olla vähän kuumeessa.
  3. Ei ole mitään hyvää syötävää, paitsi digestivekeksejä, mutta niitä ei lasketa. Esimerkiksi jäätelö lasketaan.

  Mutta sitten kivat jutut:

  1. Sunnuntaina alkoi Suomen Dota2 Liiga, jossa oma manageroitava tiimini pelaa ja voitti heti ensimmäisen pelinsä! Oujee!
  2. Toinen turnauspäivä ja peli alkoi n-y-t- nyt! Niille first pick-Invoker. This good.
  3. Maailman parhaassa sängyssä ja muhkeimman peiton alla on mukava makoilla, katsella pelejä ja pitää sormet ristissä. Vesipullokin jäähdyttää otsaa kivasti.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *