Päivän kysymys: paljasta nolo kokkausmokasi

kokkailu.jpg

Puutalobabyn Krista kirjoitti mikropuuron räjähtämisestä ympäri mikroa, ja avasi todellisen Pandoran lippaan. Kävi ilmi, että mikropuuron keittäminen on korkeampaa matematiikkaa, johon jokaisella on omat niksinsä (kommentteja oli tätä kirjoitettaessa kertynyt jo 62):

”Sun pitää tehdä mikropuuro isommassa/syvemmässä lautasessa, silloin ei kiehu eikä räjähdä yli.”

”Mikronkestävä taikinakulho ja Nalle-kaurahiutaleet on meillä pelastus. Paketin ohjeen mukainen annostus, kaksi minuuttia täysillä ja puuro on valmis.”

”Ainoa tämän talouden lautanen joka ei räjäytä puuroa mikrossa on Iittalan syvä Teema-lautanen.”

Vielä idioottivarmistus: ethän käytä mikrokupua? Se nimittäin saa puuron kuin puuron kiehumaan yli.”

Kerro, mikä on sinun tyypillinen kokkausmokasi? Keitätkö munat liian koviksi? Unohdatko leivinjauheen kakkutaikinasta? Leikkaatko sormeesi sipulia pilkkoessa?

Kysyy Maija, joka edelleen joka kesä uusia perunoita keittäessään varmistaa keittokirjasta, montako minuuttia niitä pitääkään keittää. Ja ilman kantta vai kannen kanssa.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus.

Kommentit (27)
  1. No moka ja moka- tein ekaa kertaa suklaajuustokakkua (pohja vieläpä suklaakakkua jota esipaistettiin ennen tuorejuustotäytteen laittamista päälle ja uuniin) nostin sen pois uunista pitäen kiinni kakkuvuoan reunoista (kuten aina ennen). Kakku olikin niin painava vuoalle että pohja tippui irti (irtipohjavuoka siis) ja kakku läsähti keittön lattialle, kaapin oviin, pullokassin päälle, uuninluukulle ja ties minne. Sitä kakkua ei sit syöty. En ole samaa ohjetta koskaan myöhemmin tehnyt vaan käyttänyt suklaajuustokakkuun toista ohjetta. Ettei vaan ole kirousta yllä 😀 

  2. Tein kerran juustokakkua maailman helpoimman reseptin mukaan: valmis pakkaus, johon piti lisätä vain tuorejuusto ja kerma. Tuorejuuston tilalle ostin kaupasta tuoretta juustoa, eli tulin kotiin Edam-paketin kanssa. En ihan tiennyt kaikkia termejä… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *