Päivän kysymys: Paljonko saat palkkaa?

Toimitus

Raha-asioista on usein vaikeaa puhua, mutta tärkeää puhua. Tehdään yhdessä yhteenveto siitä, mitä Lilyssä tienataan. Kerro nimimerkilläsi tai anonyymina, paljonko tienaat (ja onko se tarpeeksi)?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

5045 euroa. Nyt menee ihan hyvin, mutta kyllä sne eteen pitää tehdä töitäkin.

mamanii (Ei varmistettu)

Hoitorahalla ollaan, sen voi jokainen tarkistaa Kelan sivulta.

Vierailija (Ei varmistettu)

2100 €. Koen pärjääväni hyvin, kun mieskin on kokopäiväisessä palkkatyössä (joskin ihan keskipalkalla). Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot :) Ei tehdä vuosittaisia ulkomaanmatkoja ja vaatteita ostetaan kirppiksiltä ja uutena vain tarpeeseen, eikä harrasteta mitään kallista. Mutta eipä tarvitse kaupassa kytätä maitotölkin hintaakaan, eikä syödä loppukuusta makaronia tai pelätä muutenkaan ettei saisi asuntolainaa maksettua.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tienaan noin 700 euroa kuukaudessa nettona. Opintotuesta jää verojen jälkeen käteen noin 470 euroa. Pärjään tuloillani ihan hyvin.

CougarWoman
CougarWoman

Noin 3000 euroa kuukaudessa bruttona. Eihän se koskaan ole tarpeeksi; mitä enemmän tuloja, sitä enemmän menoja. :D Meidän dink-taloudessa siis edelleen se korkeammin koulutettu, mutta vähemmän tienaava osapuoli. 

Meillä on muuten työpaikalla siitä "jännä" systeemi, että edes samaa työtä tekevät eivät kerro tulojaan - vaikka vertailemallahan vain varmistettaisiin, että jokainen saa yhtä paljon (tai vähän). Palkankorotusten ja bonusten kanssa sama juttu.

Vierailija (Ei varmistettu)

5000+ €/kk bruttona.

Vierailija (Ei varmistettu)

3800
Pärjään ja maksan asuntoakin vaikka tällä elää itseni lisäksi kaksi kasvuikäistä. Ilman lapsilisiä yms. voisi jo olla vähän nihkeämpää.

Emina (Ei varmistettu)

3100 kk/brutto + lounasetu. Tuntuu lottovoittojalta opiskeluaikojen jälkeen. Kulut lähti kasvuun samassa suhteessa, tosin vielä tuntuu sopivalta palkalta.

Työttömyystukea noin 800e/kk käteen. Perusarki sujuu, mutta mitään ylimääräistä sillä ei ostella. En oo koskaan tienannut yli 2000e/kk, joten mun on vaikea sanoa, mikä ois riittävästi, koska omasta mielestäni mulla ei ole koskaan ollut rahaa riittävästi. Siitä huolimatta olen aina pärjännyt. Haaveilen palkasta joka alkaisi kakkosella tai kolmosella ja kummallakin eläisin varmasti hyvin.

MiuMiu (Ei varmistettu)

Nyt opiskelijana ja osa-aikatyötä tehdessä 800€ bruttona kuussa. Ikävä on opiskelua edeltäviä aikoja, kun kokopäiväduuni kartutti 2600€ bruttona kuussa tilille. Toisaalta odotan nyt edessä siintävää aikaa, jolloin teen maisterinpapereilla oman alan töitä ja saan sen mukaista liksaa (lue: taulukoiden mukaan edes keskivertoliksaa). Mutta kyllä aikuista naista risoo antaa miehen rahoittaa käytännössä koko taloutta. Onneksi on väliaikaista ja puserruksen väärti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Käteen jää noin 1300€.

Ei paljoa naurata kun sillä koittaa 5 lasta elättää. Onneksi Suomessa on kela, sieltä asumistuki, lapsilisät korotuksineen ja elarit. Silti saa miettiä kaiken kunnolla.

Parempi palkka kyllä kiinnostais eli alan vaihto pitäis tehdä.

mva (Ei varmistettu)

Yliopistolla 2800 e bruttona (tohtorin papereilla), käteen jää karvan verran alle 2000 e. Kyllähän sillä pärjää, mutta isompi palkka takaisi enemmän liikkumavaraa. Kevään aikana pitäisi onneksi tulla jonkin verran kohennusta palkkaan.

Tooe (Ei varmistettu)

Kauheita summia ihmiset tienaavat. Itselleni jää käteen noin 2000€. Eli juhlimista.

Emppaliini (Ei varmistettu)

Yksityisellä markkinoinnissa työskentelevänä 2700€ bruttona - ura on vasta aluillaan ja kyseessä ensimmäinen "oikea" työpaikka valmistumisen jälkeen. Toiveikkaana siis vähän suuremmasta liksasta kunhan vastuuta on saanut sen verran että palkankorotuksen pyytäminen tuntuu aiheelliselta.

honeychile

3700 e/kk bruttoperuspalkka.

Rahaministeri (Ei varmistettu)

6000-8000€/kk bruttona vähän siitä riippuen kuinka paljon teen töitä. Yliopistotutkinto hyvin työllistyvältä ja arvostetulta alalta. Ja toki tuolla summalla pärjää vaikka verottaja vie kaikkineen reilut 40%. Tuo on sellainen summa et monesti miehetkin tienaa vähemmän (jos ei ole samalla alalla) ja niitä se kyllä pääsääntöisesti ottaa päähän. :D Mut en missään nimessä valita vaan olen kyllä onnellinen että unelma-ammattini on hyvin palkattu. Vanhemmat on duunareita ja sitäkin kautta arvostan sitä ettei ihan joka senttiä tarvi laskea.

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt en ole töissä, mutta aina kun olen ollut niin alipalkattuna menty. Esimerkiksi sijaistin sihteeriä, joka sai työstään reilu 3 000€ kuussa ja minä sain samoista tehtävistä 2 100€ (ennen veroja). Vastuu oli yhtä suuri. Oman alani töitä olen saanut vain osa-aikaisina tai harjoittelijan palkalla.

En ole ikinä ollut tilanteessa, missä olisin voinut neuvotella palkasta. Tilanne on aina ollut ota tai jätä. Nyt töitä hakiessani en uskalla varmaan pyytää tarpeeksi ja siksi vaikutan epäuskottavalta. Rahaa voisi olla enemmän, että joskus voisi edes vahingossa haaveilla omistusasunnosta.

Vierailija (Ei varmistettu)

9,56 e/h + yölisä 1,28 e/h. Opintotuen lisäksi tuloja on yleensä noin 600-1000 e/kk. Olen melkein aina viikonloppuyöt töissä. Rankkaa on.

Vierailija (Ei varmistettu)

2100 e/kk bruttona kokopäiväduunista.

Vierailija (Ei varmistettu)

En oo vielä valmistunut, tyytyväisenä kuitenkin oman alan töissä ja 1800 bruttona palkkaa :) Opintotuella elämisen jälkeen tää on juhlaa, mutta menot on kyllä kasvaneet samaa vauhtia tulojen kanssa.. Ihme juttu :D Se vielä kun on muuttanut töitten perässä pk-seudulle ja täällä kyllä tosissaan keksii mihin niitä "ylimääräisiä" rahoja voi laittaa.

Enempikin kelpaisi, lähinnä sen takia että haluaisin säästää kovemmalla vauhdilla!

Vierailija (Ei varmistettu)

3600 bruttona, koulutustasoon nähden (ammattikoulu) se on alallani erittäin hyvin, mutta töitä on paiskittu, jotta on päästy tähän. Ilman jatkokoulutusta tuskin on enää toiveita noususta.

Dr. (Ei varmistettu)

n.8500 bruttona, josta verottaja kyllä vie 38,5%. Puolet summasta tulee päivystämällä pitkiä vuoroja, töitä siis saa tehdä tuon eteen ja välillä vastuu tuntuu raskaalta. Unelma-ammatti enkä vaihtaisi mihinkään silti! Meidän taloudessa miehellä on pienempi palkka, ja onneksi on semmoinen mies että ei häiritse.

ppp (Ei varmistettu)

3100 e/kk bruttona kulttuurialalla. Olen valmistunut maisteriksi neljä vuotta sitten ja teen oman alan pätkätöitä, mutta olen tosi tyytyväinen, että saan tehdä oman alan töitä ja tuolla palkalla, vaikka pätkätyöt tuovat oman epävarmuutensa kuvioon!

ppiii (Ei varmistettu)

2800 bruttona, kohta otan pienen lisätyön samalta alalta, töitä kerran viikossa ja toivon, että sitten saisin n. 3500e bruttona yhteensä. Hyvin on mielestäni riittänyt. Avustavan kirjanpidon töitä ja laskutusta teen, merkonomin papereilla.

myra (Ei varmistettu)

Palkkatuloksi laskettavaa palkkiota omaishoidosta saan hitusen päälle 380e/kk miinus verot. Sillä + joitakin tukia (mm. as. Tuki, lapsilisä) eletään ja asutaan äiti ja 4 lasta. Ja töissä käyminen ei ole ihan yksinkertaisesti järjestettävissä.

jermia
Itärajapakolainen

Teen 30h/vk töitä iltapäivätoiminnanohjaajana ja tienaan bruttona noin 1500€. Käteen jää noin 1200€.

P (Ei varmistettu)

2800€ käteen jää verojen jälkeen 2000€. Palkan pitäisi olla enemmän mutta työnantjan vetoaa huonoon taloustilanteeseen. Olen luovalla alalla.
Nyt alkaa tuntua että tästä voi jo vähän säästääkkin, mutta kuluni ovat suht pienet, ei perhettä, halpa vuokra, käyn ravintoloissa noin kerran kuussa...
Pääkaupunki seudulla vähemmälläkin on tultu toimeen, mutta nyt on hieman mukavampaa, ei ihan joka kuukausi syödä viimeistä viikkoa kasviskeittoa.

satu.p (Ei varmistettu)

Bruttopalkka 2500e ja siitä käteen jää n. 1800e. Ihan tyytyväinen olen palkkaani.

12 e/h osa-aikaisena, työtunnit vaihtelee tosi paljon kuukausittain. Perusmäärä on ehkä joku 60 h, eli 720 e. 

aikkuu (Ei varmistettu)

600-1000€ bruttona. Teen tuntipalkalla töitä ja työtuntien määrät jonkin verran vaihtelee kuukausittain. Kyllä mä tällä pärjään, mutta haen juuri kouluun ja uskon että tulevaisuudessa palkka nousee koulutuksen myötä.

A. Arokivi

Hollannissa on ilmeisesti tapana kysyä ihan tuntemattomiltakin tulotasoja. Naapuri ohimennen kysyi viime viikolla paljonko tienaan ja monet miehen kaverit heti kättelyssä kysyvät asiaa.

Joka tapauksessa, saan noin kolme tonnia palkkaa kuussa ennen veroja joita maksan suhteellisen vähän veroalennuksen johdosta, joten olen enemmän kuin tyytyväinen palkkaani näin parikymppisenä. Hollannin hintatasolla palkka on todella hyvä. Elämiseen ei kauheasti mene joten noin tuhat euroa jää kuussa "tee mitä haluat"-rahaa. Olen töissä lääkefirman pohjoismaiden tiimissä tietojenkäsittelijänä. Töitä saa painaa niska limassa, mutta tilipäivä motivoi.

Lis (Ei varmistettu)

Työpaikallani on käytössä tuntipalkkasysteemi, ja palkkani vaihtelee sesongin mukaan aika suurestikin, brutto 1400-2000e/kk. Amk-tutkinnon suorittaneena se on hävyttömän pieni kokoaikatyöstä, mutta tulen sillä mainiosti toimeen. Luultavasti siksi että ei ole autoa, lemmikkejä eikä lapsia. Työpaikka ja keskusta on lähellä, joten julkista liikennettäkään ei tarvitse käyttää. Joka kuukausi jää vähän ylikin ja reissuunkin pääsee 1-2krt vuodessa.

Mulla ei ole tällä hetkellä minkäänlaisia säännöllisiä tuloja. En pysty koskaan ennalta arvoimaan paljonko tulen tienaamaan. Joskus tonni päivässä ja sit on kausia niinkun nyt, että tulot on pyöreät nolla. En kyllä malta odottaa, että valmistun ja pääsen johonkin "normaaliin" duuniin kuukausipalkalla. 

Toimistosta (Ei varmistettu)

3400 brutto

Oranssinen

Työtön & opiskelija tänäpäivänä, tilille napsahtaa 1280 euroa/kk verojen jälkeen. Lisäksi vuokratuloja 300 euroa kuussa.
Aika iso pudotus verrattuna parin vuoden takaiseen aikaan kun olin töissä, mutta kulutustottumuksia viilaamalla ei isoa eroa entiseen elämään ole.
Paitsi että olen miljoonan euron edestä ONNELLISEMPI ja saan nukuttua yöni läpi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä äitiyslomalla, mutta vakiduunissa 3300 €/kk (+bonukset, jos firmalla hyvä vuosi). Henkilökohtaisella tasolla riittää hyvin, kun miehenkin palkka on vain muutaman satasen vähemmän, mutta eipä tuo reilu pari vuotta työelämässä (+opiskeluaikainen oman alan työkokemus) olleelle diplomi-insinöörille mitenkään huikea ole. Viime vuodelta bonukset tosin korjasi tilanteen kilpailukykyiseksi. Palkankorotuksiin on onneksi ihan realistiset mahdollisuudet kunhan on taas äitiysloman jäljiltä esittää perusteita.

Tepita (Ei varmistettu) http://outlandish-blog.blogspot.fi/

Slovakiassa kun työskntelen, niin palkat ovat melkosesti Suomen tasosta alempia: tienaan 1200€/kk miinus verot. Maassa jossa keskipalkka on n. 600€/kk tienaan siis erittäin hyvin.

Riittääkö se? Minulle kyllä, sinkkuna suurimmat kulueräni ovat vuokra, viikonloppureissut Euroopassa ja lounaat ravintoloissa, jotka nekin täällä ovat kyllä hyvin halpoja. Lisäksi palkan päälle saamme lounasseteleitä, jotka eroavat täysin Suomen systeemistä: eivät maksa meille työntekijöille mitään ja niillä voi ostaa melkein mitä vaan ruuasta pesuaineisiin. Ne ovat siis tavallaan osa palkkaa.

Tepita (Ei varmistettu) http://outlandish-blog.blogspot.fi/

Slovakiassa kun työskntelen, niin palkat ovat melkosesti Suomen tasosta alempia: tienaan 1200€/kk miinus verot. Maassa jossa keskipalkka on n. 600€/kk tienaan siis erittäin hyvin.

Riittääkö se? Minulle kyllä, sinkkuna suurimmat kulueräni ovat vuokra, viikonloppureissut Euroopassa ja lounaat ravintoloissa, jotka nekin täällä ovat kyllä hyvin halpoja. Lisäksi palkan päälle saamme lounasseteleitä, jotka eroavat täysin Suomen systeemistä: eivät maksa meille työntekijöille mitään ja niillä voi ostaa melkein mitä vaan ruuasta pesuaineisiin. Ne ovat siis tavallaan osa palkkaa.

ei se määrä vaan laatu (Ei varmistettu)

Hyvä, että asiasta keskustellaan ja yllättävän avoimia kommenttejakin!

Suomessa asuessani tienasin 2700 brutto, vajaa 2000 netto. Minulle tää riitti oikein hyvin, mutta ei varmaankaan niille, joilla on talo, auto, lapset ja niiden harrastukset.

Nyt olen vakitöissä eteläisemmässä Euroopassa 1300 netto, käteen 1200. Hyvin pärjään edelleen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jopas täällä on hyvin tienaavia ihmisiä. Mä olen opiskellut 8 vuotta yliopistolla, humanistisia aineita, mutta töitä ei löydy. Vaarin perinnöllä ostettu sijoitusasunto, josta vuokratuloja käteen 300 euroa kuussa, siihen päälle työmarkkinatukea toiset 300. Tällä sitten on elettävä. Osaan hyvin suunnitella talouteni, joten en edes tunne, että multa kauheasti puuttuisi mitään.

paulahelena
ALUAP

n. 3000e/kk bruttopalkka täydellä viikolla, nyt teen 4-päivästä viikkoa eli vähän vähemmän. Riittää mainiosti, vaikka aika paljon on korotustakin tiedossa, kunhan työura tästä vähän pitenee.

ikkiam
LUOMA

Tuntipalkkani on tällä hetkellä 16e, tosin nyt maaliskuussa siihen pitäisi tulla pieni nousu, jota emme ole vielä pomon kanssa sopineet.

Koska teen diplomityötä töiden ohessa työtunteja kertyy kuussa normaalia vähemmän. Tällä hetkellä kuukausdessa saan vajaa 2000e kuussa, josta verojen ja muiden maksujen jälkeen jää noin 1500 euroa. Normaalitilanteessa käteen jää vajaa 2000e.

Valmistumisen jälkeen palkka tietysti nousee reilusti, jolloin palkan tulisi olla noin 3250 euroa tai 21,5e tunnissa.

Saan mielestäni erittäin reilua palkkaa opiskelijaksi, joskin vain tutkintoa vaille valmiina. Lähinnä päätä huimaa paljonko palkan pitäisi parhassa tapauksessa kesällä olla. WOW.

Olenkin miettinyt, että tekisin mieluusti vähemmän töitä eli tienaisin vähemmän. Nykyisessäkin tilanteessa rahaa jää kuitenkin myös säästöön. :--)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Opintotuki, eli 470€/kk. Lisäksi opintolainaa sen verran kuin on välttämätöntä, eli ehkä noin 300 € kuussa. Joskus satunnaisia pikkuduuneja, kuten vaalitoimitsijan hommat ensi kuussa. Kesällä kesätöihin, josta luvassa 1700€/kk – tuntuu suorastaan ruhtinaalliselta.

Vierailija (Ei varmistettu)

n. 1800€ verojen jälkeen jää about 1500€. Myyjänä kuukausipalkalla, riittää elämiseen ihan hyvin, reissuunkin pääsee lomilla (mutta taloudessa vain minä yksinään, ei autoa tms.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Saan noin 3000 euroa kuussa, joka kelpaa hyvin, mutta puolisoni on tällä hetkellä työtön niin kyllä meilläkin välillä kiristellään. Vielä vuosi sitten itse opiskelin ja koulutusrahastontuesta jäi noin 300 euroa käteen vuokran + laskujen jälkeen...

AnLottanen

Kolmella ammattikorkeakoulututkinnolla ja reilun 10 vuoden työkokemuksella 2269,16€. Siis bruttona. Siis lto:na. Kunnallisella saisin ehkä enemmän ja olisi pienempi työaika, samoin vuosilomapäiviä olisi enemmän (nyt niistä lauantait lasketaan lomapäiviksi, blaah.).

Mutta kuitenkin tällä hetkellä viihdyn paremmin työssäni päiväkodissa kuin aikaisemmin työajattomalla alalla, jossa oli n.100€ parempi palkka. 

Kannattaisin kyllä meidän alalle likaisen työn lisää (vaippaikäisten vessakasvatuksesta), vaarallisen työn lisää (toistaiseksi hajonnut yhdet silmälasit ja yksi ylähammas) itkupotkuraivaripäivien vuoksi, kuulovauriolisää kovista desibeleistä ja tartuntavaaralisää ruokapöydässä omassa vesilasissa lilluvista pienokaisten sormista, omalle lautaselle aivastetusta räkäklimpistä tai paitaan pyyhityistä ripulin jämistä.

LTO (Ei varmistettu)

AAMEN. Sama duuni, sama (surkea) palkka suhteutettuna työn vaativuuteen ja määrään. Järkyttävän monella on se mielikuva, ettei päiväkodissa varhaiskasvatuksen ammattilaiset tee muuta kuin "vähän leiki ja välillä laita ruokaa lautaiselle". Ilman päivähoitoa ei tämä yhteiskunta pyörisi. Voisin kirjoittaa tästä vaikka loppuillan, mutta siis joo, käteen jää 1600€/kk.

Ohhoh, kylläpä täällä väki tienaa paljon. Itse toimin 8h päivässä ihmisten sylkykuppina asiakaspalvelutyössä, äärettömän huonolla työergonomialla varustetussa toimistossa, ja saan siitä hyvästä 1626,25e bruttona. Siitä vuokra haukkaa ison osan.

Auts. Tosin tässä maassahan täytyy onnellinen olla ihan vain siitä, että on saanut työpaikan. Olen tyytyväinen osaani.

tinkeriina (Ei varmistettu)

Opintotuet katkolla ja opintopisteiden kartuttamisen ohella osa-aikaisesti tuntityöläisenä toimistohommaa. Tulot kuussa nettona 1100-800 välillä. Pärjään kyllä just ja just, mutta laskea saa todella tarkasti menot ja isommat yllärilaskut valitettavasti horjuttaa useemman kuukauden. Matkustelua ja ex tempore -shoppailua ei pahemmin kuvioihin mahdu, kaikki ns. ylimääräinen karsittu. Vielä pari vuotta kituuttelua niin opinnot plakkarissa, sen jälkeen toiveissa kokopäivätyöt 5 päivää viikossa, samasta hommasta saisi n. 3000€ bruttona täyspäiväisenä ja muodollisen pätevyyden omaavana. Hassua sinällään, miten paljon paljosta pystyy suht kivuttomasti luopumaan, kun sentti ei vain veny.

Ohjelmistosuunnittelija (Ei varmistettu)

4400e/kk, yliopistotutkinto. Olen tyytyväinen palkkaani ja se riittää enemmän kuin hyvin, kun lainatkin on jo maksettu.

Pages

Kommentoi